presseticker

Skip to main content

Vest-Agders skitne biler ga kroner til kreftsaken

  Publisert: 08.11.2015 09:12 - av  Henning Poulsen

Rosa bh-er på en klessnor var et kreativt tiltak fra de ansatte ved Statoil Sogndal.

 

 

 

På Statoil Forus var vaskehallen badet i rosa lys.

Statoil Mjøndalen sparte ikke på ballongene.

Oslo: Statoil Kvinesdal samlet inn 7850 kroner til Rosa sløyfe-aksjonen da Statoil Fuel & Retail knuste sin gamle innsamlingsrekord. Totalt sørget skitne biler i Agder-fylkene for å drive inn 82 850 kroner til kreftsaken.

– Vi er stolte over å ha fått bidra på Rosa sløyfe-aksjonen, og selvfølgelig er det ekstra moro at vi er den stasjonen i fylket som har bidratt med mest i denne viktige saken. Det er flott at vi kan støtte kreftaksjonen og samtidig gi kundene en skinnende, nyvasket bil, sier stasjonsdriver Øyvind Kristiansen hos Statoil Kvinesdal.

 

I løpet av hele oktober har Statoil-stasjoner over hele fylket samlet inn penger til Rosa sløyfe-aksjonen til Kreftforeningen, der hver bilvask har gitt 50 kroner til kreftsaken. I tillegg til bilvask har stasjonene solgt kaffe, yoghurt og reflekser.

 

Statoil Farsund samlet inn 5900 kroner, og kom på en god andreplass i fylket. Statoil Lyngdal havnet på tredjeplass med 5850 innsamlede kroner.

 

Rekordbeløp

På landsbasis har Statoil Fuel & Retail samlet inn over 3,5 millioner kroner til Rosa sløyfe-aksjonen, der bilvask alene står for 2,9 millioner kroner. Dette er ny rekord for stasjonskjeden. Beløpet som doneres til Kreftforeningen i år er like høyt som de innsamlede beløpene fra 2012 og 2013 kombinert.

 

– Dette er et fantastisk resultat. Dette er fjerde året Statoil støtter Rosa sløyfe og jeg vil takke alle kunder og stasjonsdrivere som har bidratt til aksjonen. Pengene går til brystkreftforskning, og forskningsprosjekter som vil komme de som ikke kan bli friske til gode, sier generalsekretær Anne Lise Ryel i Kreftforeningen.

 

Hun forteller at forskning på uhelbredelig brystkreft kan gi økt livskvalitet og forlenge livet.

 

– Selv om uhelbredelig brystkreft ikke kan kureres, blir behandlingsmulighetene stadig bedre og brystkreft med spredning kan leves med i mange år. Forskningen som pågår i dag vil i fremtiden gi enda bedre behandling, sier styreleder Olaug Mortensen i Brystkreftforeningen.

(Pressenytt)

 

 

FAKTABOKSER:

Innsamlingstoppen i Vest-Agder:

1. Statoil Kvinesdal

2. Statoil Farsund

3. Statoil Lyngdal

4. Statoil Flekkefjord

5. Statoil Elvegaten

 

 

Bildetekster:

Rosa bh-er på en klessnor var et kreativt tiltak fra de ansatte ved Statoil Sogndal.

 

På Statoil Forus var vaskehallen badet i rosa lys.

 

Statoil Mjøndalen sparte ikke på ballongene.

 

Kontaktpersoner:

* Statoil Fuel & Retail, pressetalsmann Knut Hilmar Hansen, mobil 91 73 80 53

* Statoil Kvinesdal, Øyvind Kristiansen, mobil 95 87 01 85

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak sogn og fjordane Florø1.jpg 3,66 kB (640x480)
Bilde - vedlegg til sak Rogaland Forus.jpg 174,52 kB (1334x751)
Bilde - vedlegg til sak buskerud mjøndalen4.JPG 1,86 MB (3264x2448)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Circle K Norge, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 08.11.2015 09:12
Teknisk løsning ZEVS AS