presseticker

Skip to main content

Telemarks skitne biler ga 125 000 til kreftsaken

  Publisert: 08.11.2015 09:10 - av  Henning Poulsen

Rosa bh-er på en klessnor var et kreativt tiltak fra de ansatte ved Statoil Sogndal.

På Statoil Forus var vaskehallen badet i rosa lys.

Statoil Mjøndalen sparte ikke på ballongene.

Oslo: Statoil Telemarksporten samlet inn 14 250 kroner til Rosa sløyfe-aksjonen da Statoil Fuel & Retail knuste sin gamle innsamlingsrekord. Totalt sørget skitne biler i Telemark for å drive inn 126 050 kroner til kreftsaken.

– Vår målsetting er å være blant de tre beste i Telemark på alle kampanjer. Derfor er det ekstra hyggelig og havne på førsteplass i en så viktig kampanje. Jeg håper at bidraget går til noen som virkelig trenger en oppmuntring i hverdagen, sier stasjonsdriver Truls Øygarden hos Statoil Telemarksporten.

 

I løpet av hele oktober har Statoil-stasjoner over hele fylket samlet inn penger til Rosa sløyfe-aksjonen til Kreftforeningen, der hver bilvask har gitt 50 kroner til kreftsaken. I tillegg til bilvask har stasjonene solgt kaffe, yoghurt og reflekser.

 

Rosa stasjon

For å skape blest om aksjonen ble vaskehallen farget rosa. 300 ballonger ble plassert på alle pumper, inne i butikken og langs riksveien på alle reklameskiltene til kjeden.

 

– Rosa sløyfe er en viktig kampanje fordi alle har noen de kjenner som har eller har hatt kreft. Vi ser at kundene våre setter kundene stor pris på kampanjen, sier Øygarden.

 

Statoil Nylende samlet inn 12 900 kroner, og kom på en god andreplass i fylket. Statoil Bratsberg havnet på tredjeplass med 11 750 innsamlede kroner.

 

Rekordbeløp

På landsbasis har Statoil Fuel & Retail samlet inn over 3,5 millioner kroner til Rosa sløyfe-aksjonen, der bilvask alene står for 2,9 millioner kroner. Dette er ny rekord for stasjonskjeden. Beløpet som doneres til Kreftforeningen i år er like høyt som de innsamlede beløpene fra 2012 og 2013 kombinert.

 

– Dette er et fantastisk resultat. Dette er fjerde året Statoil støtter Rosa sløyfe og jeg vil takke alle kunder og stasjonsdrivere som har bidratt til aksjonen. Pengene går til brystkreftforskning, og forskningsprosjekter som vil komme de som ikke kan bli friske til gode, sier generalsekretær Anne Lise Ryel i Kreftforeningen.

 

Hun forteller at forskning på uhelbredelig brystkreft kan gi økt livskvalitet og forlenge livet.

 

– Selv om uhelbredelig brystkreft ikke kan kureres, blir behandlingsmulighetene stadig bedre og brystkreft med spredning kan leves med i mange år. Forskningen som pågår i dag vil i fremtiden gi enda bedre behandling, sier styreleder Olaug Mortensen i Brystkreftforeningen.

(Pressenytt)

 

 

FAKTABOKSER:

Innsamlingstoppen i Telemark:

1. Statoil Telemarksporten

2. Statoil Nylende

3. Statoil Bratsberg

4. Statoil Bø i Telemark

5. Statoil Skjelsvik

 

 

Bildetekster:

Rosa bh-er på en klessnor var et kreativt tiltak fra de ansatte ved Statoil Sogndal.

 

På Statoil Forus var vaskehallen badet i rosa lys.

 

Statoil Mjøndalen sparte ikke på ballongene.

 

Kontaktpersoner:

* Statoil Fuel & Retail, pressetalsmann Knut Hilmar Hansen, mobil 91 73 80 53

* Statoil Telemarksporten, Truls Øygarden, mobil 90 13 04 09

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak sogn og fjordane Florø1.jpg 14,65 kB (640x480)
Bilde - vedlegg til sak Rogaland Forus.jpg 11,78 kB (1334x751)
Bilde - vedlegg til sak buskerud mjøndalen4.JPG 20,09 kB (3264x2448)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Circle K Norge, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 08.11.2015 09:10
Teknisk løsning ZEVS AS