presseticker

Skip to main content

Storstilt påskeaksjon i Molde, Kristiansund, Ålesund, Hareid, Ørsta og Sunndal

  Publisert: 05.04.2022 04:00 - av  Henning Poulsen

KLARE FOR PÅSKEAKSJON. Frivillige fra NAF skal stå på mer enn 60 Circle K-stasjoner over hele landet. På bildet (f.v.) Circle Ks Kjetil Svenheim og Camilla Ryste og Hans Edvard Haugestad fra NAF. Foto: Johnny Syversen

Fredag og lørdag denne uken tropper NAF-ildsjeler opp ved en rekke Circle K-stasjoner i Møre og Romsdal. De skal hjelpe og gi gode råd til alle som er ute på påskeveiene.

Stasjonssjef Jeanette Sandnes lover både konkurranser, påskeeggjakt og noe ekstra til barna på Circle K Digerneset.

 

– Vi er en av stasjonene som skal dele ut gratis is i samarbeid med Diplom-is. I tillegg blir det også gratis boller på barna, forteller hun.

 

Rekordmange nordmenn tar påskeferien i Norge i år, ifølge NHO.

 

– Med uvante og utfordrende kjøreforhold kan det bli farlige situasjoner. Vi håper folk stopper innom en av våre stasjoner for gode råd og en velfortjent pause på vei til hytta, sier Kjetil Svenheim, partneransvarlig i Circle K Norge.

 

De siste ukene har NAF og Circle K forberedt årets påskeaksjon. Førstkommende fredag mellom 14.00 og 18.00 står frivillige fra lokale NAF-lag klare for å gi råd og tips til påsketrafikanter ved Circle K Sunndalsøra, Circle K Viadukten i Kristiansund, Circle K Ørsta, Circle K Hareid og Circle K Digerneset i Ålesund kommune.

 

Stasjonen Circle K Bolsønes i Molde får besøk av NAF Molde og omegn lørdag mellom 10.00 og 14.00.

 

Ni av ti blir i påske-Norge

Annenhver nordmann skal på påskeferie i år, og nesten ni av ti skal feriere i Norge. Det er ny rekord, ifølge NHO.

 

– Mange stresser med å komme seg til hytta, og det er da ulykker gjerne skjer. Det er derfor vi gjennomfører denne aksjonen hver påske. I år gleder vi oss spesielt til å være ute og møte NAF-medlemmer og andre langs veien, siden koronapandemien har lagt begrensinger de to foregående påskene, sier Camilla Ryste, kommunikasjonssjef i NAF.

 

Hun råder alle som skal kjøre bil i påsken om å forberede seg godt og være uthvilte før de setter seg bak rattet.

 

– Bruk tid på å pakke bilen skikkelig. Legg den tyngste og største bagasjen nederst og innerst, og stropp godt fast. Pass også på å sikre løse gjenstander i bilkupeen. Ingen vil ha et nettbrett i bakhodet dersom uhellet er ute, sier Ryste.

 

Ta pause – unngå ulykker

Hun anbefaler at man legger opp til flere pauser underveis, slik at både store og små holder seg friske og opplagte.

 

– En uoppmerksom sjåfør er en dårlig sjåfør. Uoppmerksomhet bidrar til så mye som hver tredje dødsulykke på veien. Det viktigste er å komme vel frem, ikke raskest mulig frem, sier Ryste.

 

Foruten gode råd og anvisninger kan påskeaksjonen også friste med påskeyatzy og gratis spylervæske til alle som stopper ved de angitte stasjonene. Noen stasjoner gir også gratis is til barna under aksjonen.

(Pressenytt)

 

 

Bildetekst:

KLARE FOR PÅSKEAKSJON. Frivillige fra NAF skal stå på mer enn 60 Circle K-stasjoner over hele landet. På bildet (f.v.) Circle Ks Kjetil Svenheim og Camilla Ryste og Hans Edvard Haugestad fra NAF. Foto: Johnny Syversen

 

 

Kontaktpersoner:

* Circle K Hareid, Karin Holstad, mobil 90 01 99 81

* Circle K Digerneset, Jeanette Sandnes, mobil 98 89 58 02

* Circle K Sunndalsøra, Pål Kjørnes Ulvund, mobil 41 03 17 43

* Circle K Viadukten, Dag Johansen, mobil 46 44 40 73

* Circle K Ørsta, Eivind Lysbakk, mobil 98 69 40 24

* Circle K Bolsønes, Petter Dalseng, 48 21 09 15

* NAF, kommunikasjonssjef Camilla Ryste, mobil 48 21 32 16

* Circle K Norge, partneransvarlig Kjetil Svenheim, mobil 93 45 29 56

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Circle K Norge, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 05.04.2022 04:00
Teknisk løsning ZEVS AS