presseticker

Skip to main content

Sogn og Fjordanes skitne biler ga kroner til kreftsaken

  Publisert: 08.11.2015 09:03 - av  Henning Poulsen

Rosa lys, en rosafoliert bil og bh-er på en klessnor ga god stemning på stasjon og i vaskehall på Statoil Sogndal.

Oslo: Statoil Sogndal samlet inn 10 950 kroner til Rosa sløyfe-aksjonen da Statoil Fuel & Retail knuste sin gamle innsamlingsrekord. Totalt sørget skitne biler i Sogn og Fjordane og Hordaland for å drive inn 142 250 kroner til kreftsaken.

– Vi er kjempestolte over å være den stasjonen som har bidratt mest til Rosa sløyfe i fylket. Det viser at alt arbeidet vi la ned har gitt resultater. Vi har konkurranser mellom stasjonene gjennom hele året, så det er ikke til å legge skjul på at det er moro å være på topp, og kanskje spesielt på denne kampanjen, sier stasjonsdriver Eirik Trontveit hos Statoil Sogndal.

 

I løpet av hele oktober har Statoil-stasjoner over hele fylket samlet inn penger til Rosa sløyfe-aksjonen til Kreftforeningen, der hver bilvask har gitt 50 kroner til kreftsaken. I tillegg til bilvask har stasjonene solgt kaffe, yoghurt og reflekser.

 

Rosa stasjon

For å skape blest om aksjonen ble alt utelys ved stasjonen dekket med rosa folie. En klessnor med rosa bh-er ble hengt opp ved pumpene, og en bil ble foliert knall rosa. Butikken ble pyntet med ballonger og sløyfer.

 

– Det er veldig kjekt å kunne bidra i dette viktige prosjektet som rammer omtrent alle på en eller annen måte. Jeg opplever også at kundene våre setter stor pris på vårt engasjement, sier Trontveit.

 

Statoil Florø samlet inn 9700 kroner, og kom på en god andreplass i fylket. Statoil Førde havnet på tredjeplass med 8250 innsamlede kroner.

 

Rekordbeløp

På landsbasis har Statoil Fuel & Retail samlet inn over 3,5 millioner kroner til Rosa sløyfe-aksjonen, der bilvask alene står for 2,9 millioner kroner. Dette er ny rekord for stasjonskjeden. Beløpet som doneres til Kreftforeningen i år er like høyt som de innsamlede beløpene fra 2012 og 2013 kombinert.

 

– Dette er et fantastisk resultat. Dette er fjerde året Statoil støtter Rosa sløyfe og jeg vil takke alle kunder og stasjonsdrivere som har bidratt til aksjonen. Pengene går til brystkreftforskning, og forskningsprosjekter som vil komme de som ikke kan bli friske til gode, sier generalsekretær Anne Lise Ryel i Kreftforeningen.

 

Hun forteller at forskning på uhelbredelig brystkreft kan gi økt livskvalitet og forlenge livet.

 

– Selv om uhelbredelig brystkreft ikke kan kureres, blir behandlingsmulighetene stadig bedre og brystkreft med spredning kan leves med i mange år. Forskningen som pågår i dag vil i fremtiden gi enda bedre behandling, sier styreleder Olaug Mortensen i Brystkreftforeningen.

(Pressenytt)

 

 

FAKTABOKSER:

Innsamlingstoppen i Sogn og Fjordane:

1. Statoil Sogndal

2. Statoil Florø

3. Statoil Førde

4. Statoil Eid

 

 

Bildetekst:

Rosa lys, en rosafoliert bil og bh-er på en klessnor ga god stemning på stasjon og i vaskehall på Statoil Sogndal.

 

Kontaktpersoner:

* Statoil Fuel & Retail, pressetalsmann Knut Hilmar Hansen, mobil 91 73 80 53

* Statoil Sogndal, Eirik Trontveit, mobil 90 57 61 11

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak sogn og fjordane Florø1.jpg 3,63 kB (640x480)
Bilde - vedlegg til sak sogn og fjordane Florø.jpg 224,06 kB (1080x1080)
Bilde - vedlegg til sak sogn og fjordane Florø2.jpg 47,19 kB (640x480)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Circle K Norge, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 08.11.2015 09:03
Teknisk løsning ZEVS AS