presseticker

Skip to main content

Sør-Trøndelags skitne biler ga 168 000 til kreftsaken

  Publisert: 08.11.2015 09:12 - av  Henning Poulsen

Stolte stasjonsansatte feirer at Statoil Tunga samlet inn mest penger i fylket.

Oslo: Trønderstasjonen Statoil Tunga samlet inn 38 950 kroner til Rosa sløyfe-aksjonen da Statoil Fuel & Retail knuste sin gamle innsamlingsrekord. Totalt sørget skitne biler i Sør-Trøndelag for å drive inn 168 400 kroner til kreftsaken.

– Vi er veldig stolte nå. Vi liker konkurranse med andre stasjoner og det er ekstra morsomt når vi i tillegg kan støtte en god sak, sier stasjonsdriver Chris Andre Lillejord hos Statoil Tunga.

 

I løpet av hele oktober har Statoil-stasjoner over hele fylket samlet inn penger til Rosa sløyfe-aksjonen til Kreftforeningen, der hver bilvask har gitt 50 kroner til kreftsaken. I tillegg til bilvask har stasjonene solgt kaffe, yoghurt og reflekser.

 

Tredje best i landet

Ikke bare samlet Statoil Tunga inn flere kroner enn noen andre stasjoner i fylket – stasjonen kom dessuten på en sterk andreplass på landsbasis, bare slått av Statoil Forus i Stavanger og Statoil Breivika i Tromsø.

 

– Vi støtter en svært viktig sak som mange er opptatt av. Det er mange som blir rammet eller er pårørende til personer med brystkreft, sier Lillejord.

 

Statoil Rosten samlet inn 21 650 kroner, og kom på en god andre plass i fylket. Statoil Nardo havnet på tredjeplass med 20 300 innsamlede kroner.

 

Rekordbeløp

På landsbasis har Statoil Fuel & Retail samlet inn over 3,5 millioner kroner til Rosa sløyfe-aksjonen, der bilvask alene står for 2,9 millioner kroner. Dette er ny rekord for stasjonskjeden. Beløpet som doneres til Kreftforeningen i år er like høyt som de innsamlede beløpene fra 2012 og 2013 kombinert.

 

– Dette er et fantastisk resultat. Dette er fjerde året Statoil støtter Rosa sløyfe og jeg vil takke alle kunder og stasjonsdrivere som har bidratt til aksjonen. Pengene går til brystkreftforskning, og forskningsprosjekter som vil komme de som ikke kan bli friske til gode, sier generalsekretær Anne Lise Ryel i Kreftforeningen.

 

Hun forteller at forskning på uhelbredelig brystkreft kan gi økt livskvalitet og forlenge livet.

 

– Selv om uhelbredelig brystkreft ikke kan kureres, blir behandlingsmulighetene stadig bedre og brystkreft med spredning kan leves med i mange år. Forskningen som pågår i dag vil i fremtiden gi enda bedre behandling, sier styreleder Olaug Mortensen i Brystkreftforeningen.

(Pressenytt)

 

 

FAKTABOKSER:

Innsamlingstoppen i Sør-Trøndelag:

1. Statoil Tunga

2. Statoil Rosten

3. Statoil Nardo

4. Statoil Byåsen

5. Statoil E6-Klett

 

 

Bildetekst:

Stolte stasjonsansatte feirer at Statoil Tunga samlet inn mest penger i fylket.

 

Kontaktpersoner:

* Statoil Fuel & Retail, pressetalsmann Knut Hilmar Hansen, mobil 91 73 80 53

* Statoil Tunga, Chris Andre Lillejord, mobil 91 11 66 85

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak sør-trøndelag - tunga.jpg 23,79 kB (3264x2448)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Circle K Norge, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 08.11.2015 09:12
Teknisk løsning ZEVS AS