presseticker

Skip to main content

Snart bruker bilbergeren hologrambriller

  Publisert: 06.07.2020 07:00 - av  Henning Poulsen

VIRTUELL VEIHJELP. I nær fremtid kan hologramteknologi hjelpe deg ved motorhavari. Her er bilberger Torger Fuglerudsveen i Falck i gang med å teste ut teknologien. Foto: Sopra Steria

Falck veihjelp og konsulentselskapet Sopra Steria tester i disse dager ut en løsning som tar HoloLens-teknologi ut på landeveien. Resultatet kan bli nesten dobbelt så mange reparasjoner på stedet.

Ute på riksveien, to timer fra hytta, skjer det. Motoren dør, og ingenting du gjør får liv i den igjen. Du kjører til siden og setter varseltrekanten på taket. 25 minutter senere ankommer bilbergeren fra Falck. Han kikker under panseret, sier han må hente noe i bilen. Så kommer han tilbake, iført… HoloLens-briller?!

 

– Skjer det noe med bilen din på veien, er bilbergeren ofte først på stedet. Med HoloLens-briller kan vi øyeblikkelig koble på ekspertisen til merkeverksted, mekaniker og takstperson. Det kan øke konkurransekraften vår, spare penger for forsikringsselskapene og redde bilferien din, sier Kjetil Kval-Engstad, nettverkssjef for Falck Norge.

 

Nær 50 000 flere reparasjoner på stedet

I forrige uke gjennomførte Falck og Sopra Steria et forprosjekt med HoloLens ved en stasjon i hovedstadsområdet. Resultatene var såpass lovende at partene allerede er i gang med å planlegge et omfattende pilotprosjekt til høsten. Dersom resultatene fortsetter i samme spor, kan bilbergere ved 120 Falck-stasjoner rundt omkring i landet kanskje regne HoloLens-briller som en fast del av verktøykassa om ikke så lenge.

 

– Vi gjennomfører om lag 150 000 bilberginger i Norge hvert år. 38 prosent av disse oppdragene løses ved reparasjon på stedet. Ved å løfte ekspertisen ut på veien, tror jeg vi skal klare å heve denne andelen til opp mot 70 prosent, sier Kval-Engstad.

 

Et glimt av fremtiden

Magne Ekerum, industridesigner og designleder i Sopra Steria, forteller at resultatene fra forprosjektet er svært lovende.

 

– Vi har fått et glimt av hvordan HoloLens kan brukes for å effektivisere og modernisere Falcks tjenester, om det er bedre veihjelp, mer effektiv skadetaksering eller bistand ved større bergingsoppdrag. Jeg tror Falck blir landets første bilredningstjeneste som tar i bruk hologramteknologi med blandet virkelighet. Bileierne blir de store vinnerne. De kan glede seg over raskere reparasjoner og hurtigere forsikringsoppgjør, sier han.

 

Positiv bilberger

I forrige ukes forprosjekt fikk Torger Fuglerudsveen, bilberger og bilansvarlig hos Falck i Oslo, prøve HoloLens 2-brillene. Han er positiv til å bruke slike briller i sitt daglige virke.

 

– Løsningen var enkel å forstå, og det gikk fint å kommunisere med ekspertene og utføre deres instruksjoner. Med slike briller tror jeg vi skal klare å utføre flere reparasjoner på stedet – og dessuten stille bedre diagnoser. sier Fuglerudsveen.

 

 

Kontaktpersoner:

* Sopra Steria, markeds- og kommunikasjonsdirektør Kristin Blix-Elton, mobil 970 28 616

* Falck Norge, Operations Director Norway, Tommy Uttakleiv, mobil 915 83 490

 

 

Bildetekst:

VIRTUELL VEIHJELP. I nær fremtid kan hologramteknologi hjelpe deg ved motorhavari. Her er bilberger Torger Fuglerudsveen i Falck i gang med å teste ut teknologien. Foto: Sopra Steria

 

 

 

Faktaboks

Om Sopra Steria

Sopra Steria er Norges ledende konsulentselskap innen digitalisering, og har de siste tre årene blitt rangert som Norges beste arbeidsplass. Som et av Europas største konsulentselskaper, bistår Sopra Steria store private selskaper og offentlige virksomheter med å ta digitalt lederskap.

 

Selskapet er opptatt av å skape verdi for sine kunder og samfunnet, og har som mål å skape en bedre og mer bærekraftig fremtid.

 

Sopra Steria har 46 000 medarbeidere i 25 land, og hadde en omsetning på € 4,4 milliarder i 2019. I Norge sørger nesten 2000 medarbeidere for en årlig omsetning på 2,7 milliarder kroner i 2019.

 

The world is how we shape it.

 

Les mer på www.soprasteria.no

 

Om Falck Redning

 

Falck Redning er datterselskap av Falck Danmark, en internasjonal organisasjon som arbeider innen assistanse, krisehjelp, samt helse og sikkerhetstjenester.


Falck passer på menneskers trivsel og utmerker oss med å redde og forbedre livene til mennesker med øyeblikkelig behov. Dette har gjort Falck til en internasjonal markedsleder innen beredskap og helsetjenester.


I mer enn et århundre har Falck jobbet med lokale og nasjonale myndigheter for å forhindre ulykker, sykdommer og nødssituasjoner, for å redde og hjelpe mennesker i nødsituasjoner raskt og kompetent og for å rehabilitere mennesker etter sykdom eller skade.


Falck operer i mer enn 30 land og har rundt 30,000 ansatte.

 

Les mer på www.falck.no

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Sopra Steria, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 06.07.2020 07:00
Teknisk løsning ZEVS AS