presseticker

Skip to main content

Slik unngår du at vinteren ødelegger billakken

  Publisert: 17.12.2012 07:00 - av  Henning Poulsen

HØYTID FOR VASK. – Har du ikke vasket bilen siden vinterværet satte inn for flere uker siden, er det på høy tid nå, sier Anders Hagen i Statoil Fuel & Retail Norge. Foto: Johnny Syversen

Oslo: De fleste vasker huset til jul, men ikke alle vasker bilen. Ukevis med sprengkulde og snø gjør at det er på høy tid å fjerne skitt og salt fra din firehjulte venn.

Du har kanskje hygget deg med lange skiturer i november og desember, men den uvanlig lange vintersesong er dårlig nytt for bilen. Støv, småstein og veisalt får nemlig godt tak i vintermånedene.

 

Snart tenner vi tusen julelys, men hos bilvaskeksperten blinker den røde varsellampen. – Veisalt skader både lakken og understellet på bilen. Har du ikke vasket bilen siden vinterværet satte inn for flere uker siden, er det på høy tid nå, sier Anders Hagen i Statoil Fuel & Retail Norge.

 

Vask i lunsjen

Han har følgende råd til førjulsstressete bileiere: – Dersom bilen er full av is, la den tine i et parkeringshus og vask den i lunsjpausen. Da rekker den å tørke før du kjører hjem. Eller kjør innom en vaskehall. Maskinene våre fungerer fint ned til femten minus, sier Hagen.

 

Vær ekstra forsiktig når du fjerner snø fra bilen, råder han. Dersom bilen var skitten da snøen falt, risikerer du nemlig å skrape småstein og skitt inn i lakken.

 

– Vask helst hver 14. dag, og begynn med å spyle bilen og påføre avfettingsmiddel for å bli kvitt salt, asfalt og smuss. Spyl av avfettingsmiddelet før du sjamponerer bilen, og ikke glem felgene. Det er også lurt å investere i polering et par ganger i løpet av vintersesongen. Da fester ikke skitten seg så godt, forklarer Hagen. Foretrekker du maskinvask, som mange gjør i vinterkulden, anbefaler vaskeeksperten at du velger et program som inneholder underspyling, avfetting og polering.

 

Før du vasker bilen i minusgrader er det lurt å bruke silikonstift på alle gummilister. Med mindre du har sentrallås bør du også bruke låsolje for å hindre at låsen fryser igjen.

 

Vasker bilen på julaften

Ifølge en undersøkelse TNS Gallup gjennomførte for Statoil i fjor kommer der fram at bare 53 prosent av norske bileiere vasker bilen så ofte som hver måned om vinteren. Imidlertid skjer det gjerne en oppsving like før jul. I desember er det særlig trykk på enkelte høytidsdager og i helgene – særlig lille julaften og julaften.

 

Den Statoil-stasjonen der folk vasket bilen aller mest i julen 2011 var Statoil Forus i Stavanger, etterfulgt av oslostasjonene Statoil Fr. Nansens Plass og Statoil Bryn.

(Pressenytt)

 

Her er de mest populære julevaskstasjonene:

1. Statoil Forus (3227 vask)

2. Statoil Breivika (2779)

3. Statoil Fr. Nansens Plass (2305)

4. Statoil Bryn (2213)

5. Statoil Fjellhamar (2179)

6. Statoil Skøyen (2111)

7. Statoil Tunga (1850)

8. Statoil Smestad (1766)

9. Statoil Sandvika (1637)

10. Statoil Asker (1575)

(Kilde: Statoil Fuel & Retail, salgstall for desember 2011)

 

 

 

Bildetekst:

HØYTID FOR VASK. – Har du ikke vasket bilen siden vinterværet satte inn for flere uker siden, er det på høy tid nå, sier Anders Hagen i Statoil Fuel & Retail Norge. Foto: Johnny Syversen

 

 

Kontaktperson:

* Statoil Fuel & Retail Norge, kommunikasjonsrådgiver Julie Hæhre, mobil 419 01 011

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak anders hagen.jpg 8,49 MB (3744x5616)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Circle K Norge, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 17.12.2012 07:00
Teknisk løsning ZEVS AS