presseticker

Skip to main content

Skitne tromsbiler ga 80 000 til kreftsaken

  Publisert: 08.11.2015 09:00 - av  Henning Poulsen

Statoil Breivika var badet i rosa lys i hele oktober.

Oslo: Tromsøstasjonen Statoil Breivika samlet inn 49 500 kroner til Rosa sløyfe-aksjonen da Statoil Fuel & Retail knuste sin gamle innsamlingsrekord. Totalt sørget skitne biler i Troms og Finnmark for å drive inn 80 500 kroner til kreftsaken.

– Det gjør meg stolt at vi er den stasjonen i Troms som har bidratt med mest til Rosa sløyfe-aksjonen i år, sier stasjonsdriver Benny Idar Mikkelsen hos Statoil Breivika.

 

I løpet av hele oktober har Statoil-stasjoner over hele fylket samlet inn penger til Rosa sløyfe-aksjonen til Kreftforeningen, der hver bilvask har gitt 50 kroner til kreftsaken. I tillegg til bilvask har stasjonene solgt kaffe, yoghurt og reflekser.

 

Rosa stasjon

I år har en rosafarget Statoil Breivika vært snakkis i Tromsø by. For å skape blest om aksjonen har stasjonen skiftet til rosa belysning både under pumpetak, i selvvaskehallene og ved truckdieselpumpen. Ikke bare samlet Statoil Breivika inn flere kroner enn noen andre stasjoner i fylket – stasjonen kom dessuten på en sterk andreplass på landsbasis, bare slått av Statoil Forus i Rogaland.

 

– I fjor ble vi best i Norge, og også i år oppnådde vi en god plassering. Det er viktig for oss, ikke bare plasseringen med også å kunne bidra til kreftforskningen. Nå satser vi på å skape blest rundt prostatakreftaksjonen i november. Hver fredag skal alle som jobber på stasjonen – jenter som gutter – lime på seg bart og selge «movemberpølse», sier Mikkelsen.

 

Statoil Fridtjof Nansens Plass i Tromsø samlet inn 16 700 kroner, og kom på en god andre plass i fylket. Statoil Harstad havnet på tredjeplass med 15 450 innsamlede kroner.

 

Rekordbeløp

På landsbasis har Statoil Fuel & Retail samlet inn over 3,5 millioner kroner til Rosa sløyfe-aksjonen, der bilvask alene står for 2,9 millioner kroner. Dette er ny rekord for stasjonskjeden. Beløpet som doneres til Kreftforeningen i år er like høyt som de innsamlede beløpene fra 2012 og 2013 kombinert.

 

– Dette er et fantastisk resultat. Dette er fjerde året Statoil støtter Rosa sløyfe og jeg vil takke alle kunder og stasjonsdrivere som har bidratt til aksjonen. Pengene går til brystkreftforskning, og forskningsprosjekter som vil komme de som ikke kan bli friske til gode, sier generalsekretær Anne Lise Ryel i Kreftforeningen.

 

Hun forteller at forskning på uhelbredelig brystkreft kan gi økt livskvalitet og forlenge livet.

 

– Selv om uhelbredelig brystkreft ikke kan kureres, blir behandlingsmulighetene stadig bedre og brystkreft med spredning kan leves med i mange år. Forskningen som pågår i dag vil i fremtiden gi enda bedre behandling, sier styreleder Olaug Mortensen i Brystkreftforeningen.

(Pressenytt)

 

 

FAKTABOKSER:

Innsamlingstoppen i Troms:

1. Statoil Breivika

2. Statoil Fr. Nansens Plass

3. Statoil Harstad

4. Statoil Nordkjosbotn

5. Statoil Finsnes

 

 

Bildetekst:

Statoil Breivika var badet i rosa lys i hele oktober.

 

Kontaktpersoner:

* Statoil Fuel & Retail, pressetalsmann Knut Hilmar Hansen, mobil 91 73 80 53

* Statoil Breivika, Benny Idar Mikkelsen, mobil 97 76 69 39

 

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak Troms Breivika Rååååsa.jpg 2,32 kB (1024x768)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Circle K Norge, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 08.11.2015 09:00
Teknisk løsning ZEVS AS