presseticker

Skip to main content

Skitne rogalandsbiler ga 350 000 til kreftsaken

  Publisert: 08.11.2015 09:00 - av  Henning Poulsen

Rosa belysning og ballonger ga god stemning på Statoil Forus.

Oslo: Stavangerstasjonen Statoil Forus samlet inn 74 000 kroner til Rosa sløyfe-aksjonen da Statoil Fuel & Retail knuste sin gamle innsamlingsrekord. Totalt sørget skitne biler i Rogaland for å drive inn 351 350 kroner til kreftsaken.

– Vi klarte å engasjere både kunder og ansatte i denne saken. Det er jo kvinners helse vi kjemper for, og alle kjenner noen som har eller har hatt kreft. Derfor ble denne kampanjen litt ekstra personlig og meningsfull for oss alle, sier stasjonsdriver Aud Kari Egeland hos Statoil Forus. Stasjonen hennes er den Statoil-stasjonen i Norge som samlet inn mest penger til Rosa sløyfe-aksjonen i år. I tillegg er Rogaland det fylket som har donert mest penger.

 

I løpet av hele oktober har Statoil-stasjoner over hele fylket samlet inn penger til Rosa sløyfe-aksjonen til Kreftforeningen, der hver bilvask har gitt 50 kroner til kreftsaken. I tillegg til bilvask har stasjonene solgt kaffe, yoghurt og reflekser.

 

Rosa stasjon

For å skape blest om aksjonen har Statoil Forus farget alle lysene på stasjonen rosa og pyntet med rosa ballonger. En rosa damesykkel ble kjøpt inn og stilt ut, og medarbeiderne ikledde seg rosa t-skjorte.

 

– Vi satt oss ned en måned før kampanjen for å planlegge alt vi hadde lyst til å gjøre. Vi har pyntet, stelt og gjort så godt vi kan, og alle medarbeiderne har gitt full gass, sier Egeland.

 

Statoil Klepp samlet inn 32 550 kroner, og kom med det på en god 2. plass i fylket og 9. plass på landsbasis. Statoil Spannaveien havnet på tredjeplass med 28 400 innsamlede kroner.

 

Rekordbeløp

På landsbasis har Statoil Fuel & Retail samlet inn over 3,5 millioner kroner til Rosa sløyfe-aksjonen, der bilvask alene står for 2,9 millioner kroner. Dette er ny rekord for stasjonskjeden. Beløpet som doneres til Kreftforeningen i år er like høyt som de innsamlede beløpene fra 2012 og 2013 kombinert.

 

– Dette er et fantastisk resultat. Dette er fjerde året Statoil støtter Rosa sløyfe og jeg vil takke alle kunder og stasjonsdrivere som har bidratt til aksjonen. Pengene går til brystkreftforskning, og forskningsprosjekter som vil komme de som ikke kan bli friske til gode, sier generalsekretær Anne Lise Ryel i Kreftforeningen.

 

Hun forteller at forskning på uhelbredelig brystkreft kan gi økt livskvalitet og forlenge livet.

 

– Selv om uhelbredelig brystkreft ikke kan kureres, blir behandlingsmulighetene stadig bedre og brystkreft med spredning kan leves med i mange år. Forskningen som pågår i dag vil i fremtiden gi enda bedre behandling, sier styreleder Olaug Mortensen i Brystkreftforeningen.

(Pressenytt)

 

 

FAKTABOKSER:

Innsamlingstoppen i Rogaland:

1. Statoil Forus

2. Statoil Klepp

3. Statoil Spannaveien

4. Statoil Lura

5. Statoil Kvala

 

 

Bildetekster:

Rosa belysning og ballonger ga god stemning på Statoil Forus.

 

Kontaktpersoner:

* Statoil Fuel & Retail, pressetalsmann Knut Hilmar Hansen, mobil 91 73 80 53

* Statoil Forus, Aud Kari Egeland, mobil 91 71 11 70

 

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak Rogaland Forus.jpg 11,79 kB (1334x751)
Bilde - vedlegg til sak Rogaland Forus2.jpg 166,07 kB (1080x810)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Circle K Norge, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 08.11.2015 09:00
Teknisk løsning ZEVS AS