presseticker

Skip to main content

Skitne oslobiler ga 250 000 til kreftsaken

  Publisert: 08.11.2015 09:04 - av  Henning Poulsen

Rosa bh-er på en klessnor var et kreativt tiltak fra de ansatte ved Statoil Sogndal.

På Statoil Forus var vaskehallen badet i rosa lys.

Statoil Mjøndalen sparte ikke på ballongene.

Oslo: Statoil Økern samlet inn 35 150 kroner til Rosa sløyfe-aksjonen da Statoil Fuel & Retail knuste sin gamle innsamlingsrekord. Totalt sørget skitne biler i hovedstaden for å drive inn 253 600 kroner til kreftsaken.

– Dette er den morsomste og mest givende kampanjen vi gjør i løpet av hele året. De ansatte har stått på og vist stort engasjement for kreftsaken, sier Einar Heisum, daglig leder for Statoil Økern.

 

I løpet av hele oktober har Statoil-stasjoner over hele fylket samlet inn penger til Rosa sløyfe-aksjonen til Kreftforeningen, der hver bilvask har gitt 50 kroner til kreftsaken. I tillegg til bilvask har stasjonene solgt kaffe, yoghurt og reflekser.

 

Rosa stasjon

For å skape blest om aksjonen installerte Statoil Økern rosa lys på uteområdene. Inne på stasjonen delte rosakledde medarbeidere ut rosa godteri for å minne kundene på aksjonen.

 

– Det var stor pågang i år, og til tider var vi presset på kapasitet i vaskehallen, sier Heisum.

 

Ikke bare kom Statoil Økern på førsteplass i Oslo: stasjonen endte også på sjetteplass på landsoversikten. Statoil Skøyen samlet inn 34 750 kroner, og kom på en god andreplass i byen og sjuendeplass i Norge. Statoil Smestad havnet på tredjeplass i byen med 30 200 innsamlede kroner, mens Statoil Storo bare manglet 150 kroner – eller tre bilvasker – på å ta igjen Smestad.

 

Rekordbeløp

På landsbasis har Statoil Fuel & Retail samlet inn over 3,5 millioner kroner til Rosa sløyfe-aksjonen, der bilvask alene står for 2,9 millioner kroner. Dette er ny rekord for stasjonskjeden. Beløpet som doneres til Kreftforeningen i år er like høyt som de innsamlede beløpene fra 2012 og 2013 kombinert.

 

– Dette er et fantastisk resultat. Dette er fjerde året Statoil støtter Rosa sløyfe og jeg vil takke alle kunder og stasjonsdrivere som har bidratt til aksjonen. Pengene går til brystkreftforskning, og forskningsprosjekter som vil komme de som ikke kan bli friske til gode, sier generalsekretær Anne Lise Ryel i Kreftforeningen.

 

Hun forteller at forskning på uhelbredelig brystkreft kan gi økt livskvalitet og forlenge livet.

 

– Selv om uhelbredelig brystkreft ikke kan kureres, blir behandlingsmulighetene stadig bedre og brystkreft med spredning kan leves med i mange år. Forskningen som pågår i dag vil i fremtiden gi enda bedre behandling, sier styreleder Olaug Mortensen i Brystkreftforeningen.

(Pressenytt)

 

 

FAKTABOKSER:

Innsamlingstoppen i Oslo:

1. Statoil Økern

2. Statoil Skøyen

3. Statoil Smestad

4. Statoil Storo

5. Statoil Bogstad

 

 

Bildetekster:

Rosa bh-er på en klessnor var et kreativt tiltak fra de ansatte ved Statoil Sogndal.

 

På Statoil Forus var vaskehallen badet i rosa lys.

 

Statoil Mjøndalen sparte ikke på ballongene.

 

 

Kontaktpersoner:

* Statoil Fuel & Retail, pressetalsmann Knut Hilmar Hansen, mobil 91 73 80 53

* Statoil Økern, Einar Heisum, mobil 41 39 31 61

 

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak sogn og fjordane Florø1.jpg 3,63 kB (640x480)
Bilde - vedlegg til sak Rogaland Forus.jpg 174,52 kB (1334x751)
Bilde - vedlegg til sak buskerud mjøndalen4.JPG 1,86 MB (3264x2448)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Circle K Norge, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 08.11.2015 09:04
Teknisk løsning ZEVS AS