presseticker

Skip to main content

Skitne Akershus-biler ga kroner til kreftsaken

  Publisert: 08.11.2015 09:30 - av  Henning Poulsen

Rosa bh-er på en klessnor var et kreativt tiltak fra de ansatte ved Statoil Sogndal.

På Statoil Forus var vaskehallen badet i rosa lys.

Statoil Mjøndalen sparte ikke på ballongene.

Oslo: Statoil Fjellhamar samlet inn 33 500 kroner til Rosa sløyfe-aksjonen da Statoil Fuel & Retail knuste sin gamle innsamlingsrekord. Totalt sørget skitne biler i Akershus og Østfold for å drive inn 195 650 kroner til kreftsaken.

I løpet av hele oktober har Statoil-stasjoner over hele fylket samlet inn penger til Rosa sløyfe-aksjonen til Kreftforeningen, der hver bilvask har gitt 50 kroner til kreftsaken. I tillegg til bilvask har stasjonene solgt kaffe, yoghurt og reflekser.

 

Ikke bare kom Statoil Fjellhamar på førsteplass i Oslo: stasjonen kommer også på 8. plass på landsoversikten. Statoil Nadderud samlet inn 27 750 kroner, og kom på en god andreplass i fylket. Statoil Kjeller havnet på tredjeplass i Akershus med 24 400 innsamlede kroner.

 

Rekordbeløp

På landsbasis har Statoil Fuel & Retail samlet inn over 3,5 millioner kroner til Rosa sløyfe-aksjonen, der bilvask alene står for 2,9 millioner kroner. Dette er ny rekord for stasjonskjeden. Beløpet som doneres til Kreftforeningen i år er like høyt som de innsamlede beløpene fra 2012 og 2013 kombinert.

 

– Dette er et fantastisk resultat. Dette er fjerde året Statoil støtter Rosa sløyfe og jeg vil takke alle kunder og stasjonsdrivere som har bidratt til aksjonen. Pengene går til brystkreftforskning, og forskningsprosjekter som vil komme de som ikke kan bli friske til gode, sier generalsekretær Anne Lise Ryel i Kreftforeningen.

 

Hun forteller at forskning på uhelbredelig brystkreft kan gi økt livskvalitet og forlenge livet.

 

– Selv om uhelbredelig brystkreft ikke kan kureres, blir behandlingsmulighetene stadig bedre og brystkreft med spredning kan leves med i mange år. Forskningen som pågår i dag vil i fremtiden gi enda bedre behandling, sier styreleder Olaug Mortensen i Brystkreftforeningen.

 

Forhandlerrådsleder Ole Aksel Håkonsen er svært stolt over rekordresultatet.

– Det har vært godt bilvaskvær i hele oktober, så der var vi ekstra heldige. Samtidig har det vært et helt fantastisk engasjement rundt omkring på stasjonene. Rosa biler, stasjonstak og vaskeanlegg er bare noen av tiltakene vi har sett, og som har bidratt til at vi har dratt inn såpass mye penger til en god sak, sier Håkonsen i Statoil Fuel & Retail.

(Pressenytt)

 

 

FAKTABOKSER:

Innsamlingstoppen i Akershus:

1. Statoil Fjellhamar

2. Statoil Nadderud

3. Statoil Kjeller

4. Statoil Sandvika

5. Statoil Flaskebekk

 

 

Bildetekster:

Rosa bh-er på en klessnor var et kreativt tiltak fra de ansatte ved Statoil Sogndal.

 

På Statoil Forus var vaskehallen badet i rosa lys.

 

Statoil Mjøndalen sparte ikke på ballongene.

 

 

Kontaktpersoner:

* Statoil Fuel & Retail, pressetalsmann Knut Hilmar Hansen, mobil 91 73 80 53

* Statoil Fuel & Retail, forhandlingsrådsleder Ole Aksel Håkonsen, mobil 91 87 61 70

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak sogn og fjordane Florø1.jpg 14,65 kB (640x480)
Bilde - vedlegg til sak Rogaland Forus.jpg 11,78 kB (1334x751)
Bilde - vedlegg til sak buskerud mjøndalen4.JPG 20,09 kB (3264x2448)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Circle K Norge, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 08.11.2015 09:30
Teknisk løsning ZEVS AS