presseticker

Skip to main content

Polestar inngår stor ladeavtale med Circle K Norge og Easee

  Publisert: 14.07.2020 07:00 - av  Henning Poulsen

LADER OPP. Like i forkant av Polestar 2-slippet i Norge, offentliggjør Polestar en landsdekkende ladeavtale med Circle K Norge og Easee. På bildet, fra venstre: Caspar Mariero-Klees fra Easee, Alexander Hørthe i Polestar og Marius Blaker Høgevold i Circle K Norge. Foto: Anders Nordermoen / Got Vision

Like før elbilen Polestar 2 rulles ut i Norge, inngår det skandinaviske bilmerket en landsdekkende ladeavtale med Circle K Norge og ladeaktøren Easee.

– Det er viktig for oss i Polestar, og elektrifisering av bilindustrien generelt, at infrastrukturen for lading er enkel og tilgjengelig for alle, og vi gleder oss stort over dette samarbeidet, sier norgessjef for Polestar, Alexander Hørthe.

 

Tre av ti eier ikke lader

Avtalen innebærer at alle Polestar-kunder får tilbud om en sterkt rabattert ladestasjon til hjemmebruk. Laderen er designet og produsert av norske Easee, og distribueres, monteres og driftes av Circle K og deres landsdekkende nettverk av installatører.

 

– Mer enn tre av ti elbileier har ikke lader hjemme, ifølge ferske tall fra Elbilforeningen. Mange lader fremdeles direkte fra stikkontakt, noe som ikke er optimalt. Gjennom avtalen med Polestar tilgjengeliggjør vi effektiv og trygg hjemmelading for flere nordmenn, sier Marius Blaker Høgevold, direktør for privat lading i Circle K.

 

Han kaller Easee den beste og mest bærekraftige ladestasjonen i dagens marked. Den kommer med 4G-tilkobling, har skandinavisk design, leveres i flere farger og veier kun 1,5 kilo, altså 69 prosent mindre enn sammenlignbare ladere på markedet.

 

Sømløs ladeopplevelse

Elbilmerket Polestar eies av Volvo Car Group og Volvos morselskap Geely. De siste månedene har mange nordmenn forhåndsbestilt den siste modellen, Polestar 2. De første bilene er nå på vei til Norge.

 

Ifølge salgsdirektør Caspar Mariero-Klees i Easee vil de tre partene sørge for en sammensatt og sømløs kundereise fra bestilling til installasjon til lading.

 

– Vi har hatt lyst til å samarbeide med Polestar så lenge jeg kan huske. De representerer morgendagens bilindustri, med skyhøyt fokus på bærekraftig sourcing og produksjon, minimalistisk, men luksuriøst design og ikke minst en sømløs kundereise. Vi er begge skandinaviske teknologibedrifter som ønsker å gjøre verden til et bedre sted ved å skape og innovere i stedet for å gjøre som alle andre, sier Mariero-Klees.

 

Sparer 4 kilo plast og kobber

Allerede før avtalen med Polestar har Circle K vært en sentral salgskanal for Easee. Stasjonskjeden har mer enn 400 installatørbedrifter over hele landet som bistår med montering av hjemmeladerne.

 

– I tillegg står Circle K for support og drift av laderne de leverer, og kunden kan også styre ladingen gjennom Circle K Charge-appen samt Easee sin egen app. På den måten kan Easee konsentrere oss om det vi kan best, nemlig å utvikle produkter og tjenester for fremtidens strømnett, sier Mariero-Klees.

 

Han forteller at hver Easee-lader sparer miljøet for om lag fire kilo med plast og kobber, sammenlignet med nærmest sammenlignbare konkurrent. Dette gir også en fordel når det kommer til transport.

 

– På hver eneste pall som kjøres ut får vi plass til 112 ladere. Det er faktisk 4-5 ganger flere enn hva mange konkurrenter får plass til, og det er ingen tvil om at det sparer miljøet for mye unødvendig transportutslipp, sier Mariero-Klees.

 

Easee ble etablert i 2018 av tre gründere med en visjon om å forme fremtidens strømnett. Den første laderen ble levert i februar 2019, og selskapet oppnådde en omsetning på 95 millioner kroner samme år. Så langt i 2020 har de omsatt for 134 millioner kroner. Selskapet har 30 ansatte i 4 land.

(Pressenytt)

 

 

 

Bildetekst:

LADER OPP. Like i forkant av Polestar 2-slippet i Norge, offentliggjør Polestar en landsdekkende ladeavtale med Circle K Norge og Easee. På bildet, fra venstre: Caspar Mariero-Klees fra Easee, Alexander Hørthe i Polestar og Marius Blaker Høgevold i Circle K Norge. Foto: Anders Nordermoen / Got Vision

 

 

Kontaktpersoner:

* Polestar Norge, Rebecca Goodchild, rebecca@teigegoodchild.com

* Easee, salgsdirektør Caspar Mariero-Klees, mobil 40 00 08 04

* Circle K Norge, direktør for privat lading, Marius Blaker Høgevold, mobil 95 27 73 67

FAKTABOKS:

Dette er avtalen:

* Alle kjøpere av Polestar 2 får inntil 2000 kroner i rabatt på elbilladeren Easee.

* Ladekundene får for tiden 10 prosent rabatt på hurtiglading i stasjonsnettverket til Circle K.

* Kunden kan starte, stoppe og styre ladingen gjennom mobilappen Circle K Charge.

* Gratis kundeservice 24/7

* Fjernstyrt og proaktivt vedlikehold av ladeboksen for maksimal oppetid

* Kaffeavtalekoppen Koppen 2020 følger med på kjøpet

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak Polestar - 300620-25 (003) med.jpg 1,19 MB (3720x2480)
Bilde - vedlegg til sak Polestar - 300620-28 med.jpg 1,10 MB (3720x2480)
Bilde - vedlegg til sak easee-ladere.jpg 452,36 kB (3720x1882)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Circle K Norge, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 14.07.2020 07:00
Teknisk løsning ZEVS AS