presseticker

Skip to main content

Østfoldinger kan nå betale for drivstoffet med bilskiltet ved 9 stasjoner

  Publisert: 03.10.2022 00:10 - av  Henning Poulsen
Som første stasjonskjede i Norge lar Circle K kundene sine betale med registreringsnummeret. Løsningen lanseres nå ved ni stasjoner i Østfold.

Pumpe 2 åpner seg automatisk i det Kari Olsen parkerer bilen. Hun går ut, plasserer pistolen i påfyllingshullet og fyller tanken. Så setter hun seg bak rattet og kjører sin vei.

 

Dette er verken beskrivelse av et pumpestikk eller et avsnitt fra en fremtidsroman. Derimot er det den nye hverdagen for tusener av bileiere i Østfold.

 

(Se liste over hvilke stasjoner som tilbyr skiltgjenkjenning nederst i saken)

 

Enkelt og raskt

– Alle som ønsker det kan nå laste ned en app, legge inn registreringsnummer og betalingskort, og så går alt av seg selv neste gang du fyller tanken. Dermed går drivstoffkjøpet så enkelt og raskt som mulig, sier Knut Hilmar Hansen, kommunikasjonssjef i Circle K Norge.

 

Selskapet testet ut teknologien ved utvalgte stasjoner i fjor, og rulles nå ut ved totalt 237 stasjoner fra Lindesnes i sør til Hammerfest i nord.

 

– Noen ganger er det hyggelig å legge inn en pause og kanskje fylle kaffekoppen og ta seg en matbit. Andre ganger har du kanskje dårlig tid eller bare lyst til å komme deg videre. Nå kan kundene selv velge hva de vil gjøre, sier Hansen.

 

Sammenligner og sletter

Appen heter «EasyFuel» og kan brukes både på Apple- og Android-telefoner. Den er koblet opp mot et smartsystem på stasjonene. Et kamera leser av kjøretøyets bilskilt, og programvaren sammenligner registreringsnummeret med kundedatabasen og posisjonsdata fra mobilen.

 

– Disse dataene brukes for å bekrefte hvem du er, og blir slettet umiddelbart etterpå. Løsningen følger Datatilsynets lovverk og er helt trygg, sier Hansen.

(Pressenytt)

 

FAKTABOKS

Disse Østfold-stasjonene lar deg betale med skiltet:

Circle K Alvim

Circle K Askim

Circle K Freskoveien

Circle K Mosseporten

Circle K E6 Rygge

Circle K E18 Sekkelsten

Circle K E6 Storebaug

Circle K Ørje

Circle K Østsiden

 

 

Bildetekst:

BETALER MED SKILTET. Circle K Norge lanserer «EasyFuel»-løsningen sin ved 237 stasjoner over hele landet. Foto: Johnny Syversen

 

 

Kontaktperson:

* Circle K Norge, kommunikasjonssjef Knut Hilmar Hansen, mobil 91 73 80 53

 

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Circle K Norge, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 03.10.2022 00:10
Teknisk løsning ZEVS AS