presseticker

Skip to main content

Merket for god design 2016:

Ny bilbarnestol skal gi færre skadde barn i trafikken

  Publisert: 27.04.2016 18:50 - av  Dag Yngve Dahle
Oslo: Med en ny bilbarnestol øker HTS BeSafe perioden da barn kan sitte bakovervendt i bil. - Vi jobber for at ingen barn skal bli alvorlig skadet i trafikken, sier HTS-direktør Per Robertson. Nå hedres arbeidet med Merket for god design.

Det var onsdag ettermiddag HTS BeSafe mottok den prestisjefylte designutmerkelsen på Norsk design- og arkitektursenter (DOGA).

 

Utdelingen fant sted på Transform 2016 – DOGAs arkitektur- og designdag, som er Norges viktigste møteplass for inspirasjon, nettverksbygging og faglig påfyll.

 

– Her ser vi at design kan gi innovative løsninger for produkter rettet mot familiens yngste medlemmer. HTS BeSafe har utviklet et produkt som gir bedre sikkerhet for barn, og faktisk mer enn oppfyller EUS nye og strengere krav til hvor lenge barn skal sitte bakovervendt i bil, sier Thea Mehl, prosjektleder for designutmerkelser i Norsk design- og arkitektursenter.

 

Barn anbefales å sitte bakovervendt i bil. EU-kravet er at de sitter i bakovervendte barnestoler til de er 15 måneder gamle, mens norske Trygg Trafikk anbefaler å la barn gjøre det til de er fire år gamle. BeSafes nye bilbarnestol iZi Modular gjør det mulig for foreldre å følge Trygg Trafikks anbefaling.

 

Fremoverlent med bakovervendt sikkerhet

– Vår visjon er at ingen barn skal skades alvorlig i trafikken. Derfor er design, innovasjon og sikkerhet i fokus når vi utvikler våre produkter. Med iZi Modular så vi en mulighet til å lansere et produktkonsept som kan tilpasses det voksende barnet og der beinplassen kan utvides slik at stolen også fungerer godt for større barn. I tillegg legger vi til rette for enkel og trygg montering med ISOfix, og gir muligheten til å ha to barnestoler på samme base. Slik kan iZi Modular brukes fra 0 til fire år, sier Per Robertson, administrerende direktør i HTS BeSafe.

 

Selskapets barnestoler tilhører premium-segmentet, noe designet kommuniserer. Siden design er viktig, har HTS BeSafe egne designere. Dette kom godt med under utviklingen av iZi Modular.

 

– Det var en utfordring å utvikle et produktkonsept tilpasset UN r129 i-Size, som er den nye europeiske standarden for bilbarnestoler, samtidig som denne standarden var under utvikling. Vi opplevde at spillereglene ble endret flere ganger underveis. Heldigvis har vi dyktige designere og produktutviklere som tar slike utfordringer på strak arm og finner gode løsninger på nye utfordringer, sier direktøren.

 

Større marked

Det ferdige produktet har fått en formidabel mottakelse. iZi Modular fikk flere priser i løpet av 2015, blant annet Red Dot Design Award og den franske Prix de l'Innovation.

 

– Lanseringen har vært en stor suksess. På verdensbasis er om lag 70.000 enheter solgt allerede, noe som er formidable tall siden produktet ble lansert i Norge så sent som i august 2015 og i det 50. landet i februar 2016. Alle våre eksisterende forhandlere har tatt inn iZi Modular, og i tillegg har stolen gitt oss nye forhandlere i Europa og Asia, sier han.

 

– Å motta Merket for god design er fantastisk positivt. Det er en anerkjennelse av vårt langsiktige arbeid med å utvikle bilbarnesikringsprodukter med høy sikkerhet og god design, og gir ytterligere motivasjon og inspirasjon til å utvikle "norske" barnesikkerhetsprodukter for salg over hele verden, sier Robertson.

(Pressenytt)

 

* Transform 2016 streames i sin helhet på doga.no fra klokken 10.00 onsdag 27. april. Priser og utmerkelser deles ut etter kl 18.00.

 

Kontaktpersoner:

* Norsk design- og arkitektursenter, prosjektleder Thea Mehl, mobil 413 09 819

* Norsk design- og arkitektursenter, prosjektkoordinator Ann Kristin Godager, mobil 911 77 879

* HTS BeSafe, administrerende direktør Per Robertson, mobil 415 53 953

 

 

FAKTABOKSER:

 

Merket for god design:

* En utmerkelse som deles ut hvert år av Norsk design- og arkitektursenter (DOGA) på Transform 2016 – DOGAs arkitektur- og designdag, tidligere Designdagen

* Anerkjenner vellykket bruk av design i innovasjonsprosjekter

* Bedrifter og designbyrå hedres for produkter eller løsninger som de har utviklet i fellesskap

* I år var det 150 søkere

* 27. april mottar 34 av disse Merket for god design

* Av disse er tre nominert til Hedersprisen for god design

* Mer informasjon om Merket for god design: http://www.doga.no/merket

 

Bildetekster:

HTS BeSafe mottok Merket for god design for bilbarnestolen iZi Modular. Foto: HTS BeSafe.

 

Bilbarnestolen iZi Modular kan benyttes helt til barnet er fire år. Nå får stolen Merket for god design. Foto: HTS BeSafe.

 

 

 

Merk:

 

Øyeblikkelig etter at utmerkelsene har blitt delt ut vil det legges ut bilder, jurykjennelser og annen informasjon her:

http://doga.no/merket/industridesign/besafe-izi-modular

 

Når utmerkelsene har blitt delt ut vil det også legges ut filmer om mottakerne her:

https://vimeo.com/164250038

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak hts besafe bilde003.jpg 12,49 kB (1080x1080)
Bilde - vedlegg til sak hts besafe MI020_bilde014.jpg 4,36 kB (1080x689)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Design og arkitektur Norge (DOGA), og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 27.04.2016 18:50
Teknisk løsning ZEVS AS