presseticker

Skip to main content

Nord-Trøndelags skitne biler ga kroner til kreftsaken

  Publisert: 08.11.2015 09:10 - av  Henning Poulsen

Stasjonsansatt viser fram kampanjeutstyr ved Statoil Sannan.

Oslo: Steinkjerstasjonen Statoil Sannan samlet inn 15 950 kroner til Rosa sløyfe-aksjonen da Statoil Fuel & Retail knuste sin gamle innsamlingsrekord. Totalt sørget skitne biler i Nord-Trøndelag for å drive inn 48 850 kroner til kreftsaken.

– Før kampanjen satte vi oss som målsetting å være best i vårt distrikt. Vi satte også som mål at 60 prosent av alle bilvaskene vi solgte i oktober skulle være Rosa Sløyfe-vask, og det klarte vi, sier stasjonsdriver Arild Farbu hos Statoil Sannan.

 

I løpet av hele oktober har Statoil-stasjoner over hele fylket samlet inn penger til Rosa sløyfe-aksjonen til Kreftforeningen, der hver bilvask har gitt 50 kroner til kreftsaken. I tillegg til bilvask har stasjonene solgt kaffe, yoghurt og reflekser.

 

Rosa stasjon

For å skape blest om aksjonen har stasjonen hengt opp rosa plakater og strandflagg, og gjennom hele oktober har de ansatte kledd seg i rosa t-skjorter.

 

– Vi alle kjenner noen som har eller har vært i den situasjonen som disse pengene skal støtte. De som forsker har kommet langt, men trenger penger for å komme lenger. Det synes vi er viktig å bidra til, sier Farbu.

 

Statoil Stjørdal samlet inn 13 100 kroner, og kom på en god andreplass i fylket. Statoil Moan havnet på tredjeplass med 8200 innsamlede kroner.

 

Rekordbeløp

På landsbasis har Statoil Fuel & Retail samlet inn over 3,5 millioner kroner til Rosa sløyfe-aksjonen, der bilvask alene står for 2,9 millioner kroner. Dette er ny rekord for stasjonskjeden. Beløpet som doneres til Kreftforeningen i år er like høyt som de innsamlede beløpene fra 2012 og 2013 kombinert.

 

– Dette er et fantastisk resultat. Dette er fjerde året Statoil støtter Rosa sløyfe og jeg vil takke alle kunder og stasjonsdrivere som har bidratt til aksjonen. Pengene går til brystkreftforskning, og forskningsprosjekter som vil komme de som ikke kan bli friske til gode, sier generalsekretær Anne Lise Ryel i Kreftforeningen.

 

Hun forteller at forskning på uhelbredelig brystkreft kan gi økt livskvalitet og forlenge livet.

 

– Selv om uhelbredelig brystkreft ikke kan kureres, blir behandlingsmulighetene stadig bedre og brystkreft med spredning kan leves med i mange år. Forskningen som pågår i dag vil i fremtiden gi enda bedre behandling, sier styreleder Olaug Mortensen i Brystkreftforeningen.

(Pressenytt)

 

 

FAKTABOKSER:

Innsamlingstoppen i Nord-Trøndelag:

1. Statoil Sannan

2. Statoil Stjørdal

3. Statoil Moan

4. Statoil Namsos

5. Statoil Overhalla

 

 

Bildetekst:

Stasjonsansatt viser fram kampanjeutstyr ved Statoil Sannan.

 

Kontaktpersoner:

* Statoil Fuel & Retail, pressetalsmann Knut Hilmar Hansen, mobil 91 73 80 53

* Statoil Sannan, Arild Farbu, mobil 41 50 61 67

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak nord-trøndelag sannan.jpg 25,07 kB (540x960)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Circle K Norge, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 08.11.2015 09:10
Teknisk løsning ZEVS AS