presseticker

Skip to main content

Nå satser Circle K på bildeling

  Publisert: 04.10.2023 07:00 - av  Henning Poulsen

BILDELING. Rudi Andresen og Circle K Norge satser på bildeling ved seks lokasjoner i Norge. På sikt kan tilbudet utvides. Foto: Knut Hilmar Hansen / Circle K Norge

De sørger for energi til hundretusener av norske biler. Nå vil Circle K Norge også dele bilen med deg.

– Bildeling er noe som kommer til å øke fremover. Innen 2030 kommer nesten hver tredje nye bil på veien til å være en bil som flere deler på. Dette er noe kundene vil ha, og derfor velger vi nå å satse i dette markedet, sier Rudi Andresen i Circle K Norge.

 

Han leder den nye satsingen på bildelingstjenester. Konseptet er allerede på plass ved seks utvalgte stasjoner.

 

– Plassering er nøkkelen her. Vi har et fantastisk stasjonsnettverk som gjør tjenesten tilgjengelig for mange. Kundene kommer seg lett til stasjonen, og her er det også energi, bilvask og parkeringsplasser. Blir dette populært, kan vi raskt skalere opp og utvide tilbudet til nye stasjoner, sier Andresen.

 

Store i Sverige

Utleie er ikke en helt ny tanke i Circle K-systemet. Selskapet har i mange år leid ut hengere fra sine stasjoner i Norge. I Sverige er Circle K en ledende aktør på bilutleie, med 3000 biler fordelt på nesten 200 stasjoner.

 

– Sverige gir oss en pekepinn på hvordan dette kan bli i Norge. Samtidig ønsker vi å bruke de mulighetene som teknologien gir oss. I appen vår kan kundene booke, betale, låse opp og levere inn bilen. Slik blir det mindre administrasjon, noe som gjør at vi kan tilby dette til en konkurransedyktig pris, sier Andresen.

 

De fleste biler står stille

For tiden består bilparken av et 30-talls varebiler og stasjonsvogner av merkene Toyota Corolla og Opel Vivaro. På sikt kan det bli aktuelt å utvide med andre biltyper. Bilene kan leies helt ned i én time.

 

– Vi tror dette er noe kundene vil sette pris på. En gjennomsnittlig bil står parkert 95 prosent av tiden, og det er sløseri. For veldig mange vil et tilbud om bildeling være økonomisk lønnsomt, og i tillegg er det naturligvis bedre for miljøet med færre biler, sier Andresen.

 

Appen «Bildeling by Circle K» er tilgjengelig i App Store og Google Play.

(Pressenytt)

 

 

 

Bildetekster:

BILDELING. Rudi Andresen og Circle K Norge satser på bildeling ved seks lokasjoner i Norge. På sikt kan tilbudet utvides. Foto: Knut Hilmar Hansen / Circle K Norge

 

 

Kontaktpersoner:

* Circle K Norge, bildelingssjef Rudi Andresen, mobil 48 27 10 01, rudi.andresen@circlekeurope.com

* Circle K Norge, kommunikasjonssjef Knut Hilmar Hansen, mobil 91 73 80 53

Her tilbyr Circle K delebil:

Circle K Breivika (Tromsø)

Circle K Forus (Stavanger)

Circle K Lørenskog

Circle K Nesttun (Bergen)

Circle K Rundtom (Drammen

Circle K Tunga (Trondheim)

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak IMG_2375.JPG 1,28 MB (5600x3955)
Bilde - vedlegg til sak IMG_1890.jpg 572,55 kB (6240x4160)
Bilde - vedlegg til sak IMG_2382.JPG 1,43 MB (5872x4135)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Circle K Norge, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 04.10.2023 07:00
Teknisk løsning ZEVS AS