presseticker

Skip to main content

Nå får bilister i Møre og Romsdal automatisk ladebetaling

  Publisert: 29.11.2023 06:00 - av  Henning Poulsen
Fra og med denne uken kan tusenvis av elbileiere i Sunndal, Rauma og Ålesund plugge, lade og stikke. Circle K er først ute med å lansere Autocharge bredt i hele Skandinavia.

– Motivasjonen vår er å gjøre det så enkelt og sømløst som mulig å kjøre elbil. En del synes lading kan være knotete og komplisert. Med Autocharge går alt av seg selv, sier Anders Kleve Svela, som leder E-Mobility-enheten i Circle K Norge.

 

Om lag 30 000 elbiler ruller for tiden rundt på Møre og Romsdals veier, ifølge tall fra Norsk Elbilforening. Kleve Svela forteller at Autocharge kan brukes på tre av fire elbilmodeller.

 

Slipper å styre med app eller brikke

– Vi tilbyr nå Autocharge på stasjonene Circle K Digerneset, Circle K Moa, Circle K Sunndalsøra og Circle K Åndalsnes. Om lag 90 prosent av hurtig- og lynladerne våre støtter Autocharge, og de resterende laderne skal byttes ut fortløpende, sier han.

 

Med Autocharge trenger du ikke tenke på verken app eller brikke når du skal lade bilen.

 

– Første gangen velger du Autocharge i ladeappen, skriver inn bilmerke og -modell, og etter dette vil registrering, lading og betaling gå automatisk, sier Kleve Svela.

 

Vellykket testing

Han har stor tro på at Autocharge kommer til å bli en stor suksess over hele landet. En betaversjon har allerede blitt testet i Sverige, med svært gode resultater.

 

– Testen demonstrerte at løsningen fungerer glimrende, og at den gir kundene en sømløs og effektiv ladeopplevelse. De tidligste testerne ga Autocharge karakterer mellom 9,2 og 9,8 på en skala fra 1 til 10. Det er særdeles bra, og gjør at jeg har klokkertro på at også kunder her til lands vil sette pris på tilbudet, sier Kleve Svela.

(Pressenytt)

 

 

FAKTABOKS

Dette er Autocharge

Autocharge er en automatisk betalingsløsning som slår inn med en gang du plugger inn ladekabelen, forutsatt at bilen er registrert i Circle K Charge-appen. Autocharge-ladere er markert med «A» i appen. Autocharge er tilgjengelig ved 80 Circle K-stasjoner i Norge og ved et stort antall stasjoner i resten av Skandinavia samt Estland.

 

 

Bildetekster:

PLUGG, LAD OG STIKK. Circle K tilbyr automatisk ladebetaling ved 80 av sine stasjoner i Norge. Foto: Circle K Norge

 

KLOKKERTRO. Anders Kleve Svela er sikker på at Autocharge blir en stor suksess i Norge. Foto: Circle K Norge

 

 

Kontaktpersoner:

* Circle K Norge E-Mobility, leder Anders Kleve Svela, mobil 92 65 37 61

* Circle K Norge, kommunikasjonssjef Knut Hilmar Hansen, mobil 91 73 80 53

 

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak Circle K AutoCharge.jpeg 1,07 MB (2772x2075)
Bilde - vedlegg til sak Anders Kleve Svela_Circle K.jpg 2,38 MB (5762x4024)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Circle K Norge, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 29.11.2023 06:00
Teknisk løsning ZEVS AS