presseticker

Skip to main content

DOGA-merket 2017:

Hyller lastebilenes svar på Uber

  Publisert: 15.11.2017 12:10 - av  Henning Poulsen
Med norsk designhjelp har en amerikansk teknologibedrift bygget en «Uber-aktig» tjeneste for lastebilbransjen. Nå får de utmerkelsen DOGA-merket 2017.

Den prestisjefylte utmerkelsen deles ut onsdag ettermiddag på Design og arkitektur Norge (DOGA) i Oslo.

 

Færre tomme lastebiler på veien

Norske EGGS Design har hjulpet New York-baserte Loadsmart med å realisere en ambisiøs plan, nemlig å knytte leverandører og fraktesjåfører sammen uten å måtte gå gjennom en mellommann eller sentral. Denne “Uber-aktige” tjenesten for lastebilbransjen bidro til at Loadsmart fikk en Stevie Award som årets mest innovative teknologiselskap.

 

Juryen mener løsningen kan bidra til at færre tomme lastebiler kjører rundt på veiene.

 

«Ved å optimalisere logistikken for lastebilene oppnår man at last blir distribuert mer effektivt. Dette er et godt eksempel på hvordan god interaksjonsdesign kan fornye og effektivisere tidligere ineffektive prosesser og virke som en positiv kraft for endring. Grensesnittet er enkelt og intuitivt, gjennomarbeidet og solid og kan også vise til svært gode resultater både når det gjelder økonomi og effektivitet,» står det i juryuttalelsen.

 

Løfter fram de beste

DOGA-merket, som inntil i fjor het Merket for god design, deles ut årlig til norske arkitektur- og designprosjekter. Utmerkelsen løfter fram virksomheter og utøvere som har samarbeidet om innovative prosjekter der design og arkitektur skaper samfunns-, miljømessige eller økonomiske verdier.

 

– I år mottok vi nesten 300 søknader til DOGA-merket, og så mange som 49 tilfredsstilte de høye kravene som juryen stiller. Årets mottakere er forbilder og gode bevis på hvor høyt nivå design- og arkitekturfagene holder i Norge, sier Thea Mehl, prosjektleder for DOGAs priser.

 

Design og arkitektur Norge (DOGA) er stiftelse under Nærings- og fiskeridepartementet og en del av regjeringens virkemiddelapparat for økt innovasjon. DOGA er en pådriver for bærekraftig verdiskaping gjennom design og arkitektur og fasiliterer samarbeid mellom utøvere og virksomheter, eksperimenterer med nye løsninger og formidler innsikt og læring.

(Pressenytt)

 

Fagprogram og prisutdeling strømmes direkte på Doga.no fra klokken 12.30 på onsdag.

 

Mer informasjon om arrangementet og utmerkelsene her: https://doga.no/kalender/doga-merket-2017/

 

 

Kontaktpersoner:

* Loadsmart Inc, Ricardo Salgado, tlf. +1 (646) 338-0729

* EGGS Design, Paal Holter, mobil 901 05 666

* Design og arkitektur Norge, prosjektleder Thea Mehl, mobil 413 09 819

* Design og arkitektur Norge, senior kommunikasjonsrådgiver Line Aandal Røijen, mobil 911 74 639

 

 

Bildetekster:

Loadsmart og EGGS Design mottar DOGA-merket 2017. Foto: EGGS Design

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak Loadsmart_02.jpg 11,12 kB (2900x1936)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Design og arkitektur Norge (DOGA), og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 15.11.2017 12:10
Teknisk løsning ZEVS AS