presseticker

Skip to main content

Hordalands skitne biler ga 140 000 til kreftsaken

  Publisert: 08.11.2015 09:05 - av  Henning Poulsen

Rosa bil og rosa ballonger skapte god stemning ved Statoil Viken i oktober.

Oslo: Bergensstasjonen Statoil Viken samlet inn 27 950 kroner til Rosa sløyfe-aksjonen da Statoil Fuel & Retail knuste sin gamle innsamlingsrekord. Totalt sørget skitne biler i Hordaland og Sogn og Fjordane for å drive inn 142 250 kroner til kreftsaken.

– At vår stasjon er den i fylket som bidrar mest er alle ansatte på Statoil Viken selvfølgelig veldig stolte av. Medarbeiderne har virkelig engasjert seg i Rosa sløyfe-aksjonen i år, sier stasjonsdriver Erik Midtrød hos Statoil Viken.

 

I løpet av hele oktober har Statoil-stasjoner over hele fylket samlet inn penger til Rosa sløyfe-aksjonen til Kreftforeningen, der hver bilvask har gitt 50 kroner til kreftsaken. I tillegg til bilvask har stasjonene solgt kaffe, yoghurt og reflekser.

 

Rosa stasjon

For å skape blest om aksjonen har stasjonen blitt pyntet med rosa ballonger. Selv har stasjonsdriveren kjørt rundt i en rosa Land Cruiser hele forrige måned.

 

– Rosa sløyfe-aksjonen er årets viktigste kampanje for oss, fordi vi ønsker å vise solidaritet med de som er rammet og dessuten gi et bidrag til forskning på brystkreft, sier Midtrød.

 

Statoil Nesttun samlet inn 25 050 kroner, og kom på en god andreplass i fylket. Statoil Sandsli havnet på tredjeplass med 20 350 innsamlede kroner.

 

Rekordbeløp

På landsbasis har Statoil Fuel & Retail samlet inn over 3,5 millioner kroner til Rosa sløyfe-aksjonen, der bilvask alene står for 2,9 millioner kroner. Dette er ny rekord for stasjonskjeden. Beløpet som doneres til Kreftforeningen i år er like høyt som de innsamlede beløpene fra 2012 og 2013 kombinert.

 

– Dette er et fantastisk resultat. Dette er fjerde året Statoil støtter Rosa sløyfe og jeg vil takke alle kunder og stasjonsdrivere som har bidratt til aksjonen. Pengene går til brystkreftforskning, og forskningsprosjekter som vil komme de som ikke kan bli friske til gode, sier generalsekretær Anne Lise Ryel i Kreftforeningen.

 

Hun forteller at forskning på uhelbredelig brystkreft kan gi økt livskvalitet og forlenge livet.

 

– Selv om uhelbredelig brystkreft ikke kan kureres, blir behandlingsmulighetene stadig bedre og brystkreft med spredning kan leves med i mange år. Forskningen som pågår i dag vil i fremtiden gi enda bedre behandling, sier styreleder Olaug Mortensen i Brystkreftforeningen.

(Pressenytt)

 

 

FAKTABOKSER:

Innsamlingstoppen i Hordaland:

1. Statoil Viken

2. Statoil Nesttun

3. Statoil Sandsli

4. Statoil Ulset

5. Statoil Helleveien

 

 

Bildetekst:

Rosa bil og rosa ballonger skapte god stemning ved Statoil Viken i oktober.

 

Kontaktpersoner:

* Statoil Fuel & Retail, pressetalsmann Knut Hilmar Hansen, mobil 91 73 80 53

* Statoil Viken, Erik Midtrød, mobil 95 16 76 59

 

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak hordaland viken Rosa bil.jpg 6,64 kB (2048x1151)
Bilde - vedlegg til sak hordaland viken rosa ballonger.jpg 79,55 kB (540x960)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Circle K Norge, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 08.11.2015 09:05
Teknisk løsning ZEVS AS