Folk i østre Agder reddet 4800 stasjonsmåltider
Kundene ved Circle K E 18 Arendal redder mest stasjonsmat i gamle Aust-Agder. Over en 12-månedersperiode har det blitt berget 1160 måltider med overskuddsmat ved Arendal-stasjonen.
Blant stasjonene i østre Agder følger deretter Circle K Grimstad med 1009 porsjoner, Circle K Risør med 888, Circle K Saltrød med 833, Circle K E18 Lillesand med 568 og Circle K Brokelandsheia med 355 porsjoner mat.
Reddet 35 prosent mer mat
Stadig flere Circle K-kunder bruker den populære appen Too Good To Go. I løpet av en fireårsperiode har de reddet 320 000 poser med overskuddsmat ved stasjoner over hele landet. Dette tilsvarer CO2-utslipp fra 158 flyreiser rundt jordkloden – eller en varm dusj som varer i 4,9 år, ifølge beregninger fra Too Good To Go.
– I fjor reddet vi 35 prosent mer overskuddsmat ved våre stasjoner. Samtidig er dette med på å øke bevisstheten rundt matsvinn. Dette er noe alle tjener på, både kundene, stasjonene og ikke minst miljøet, sier prosjektleder Ida Ulla-Britt F. Burud i Circle K Norge.
Innholdet i en typisk forundringspose varierer, men ofte er det snakk om ferdigsmurte baguetter og søtbakst. For 39 kroner får kunden overskuddsmat til en normal utsalgspris på mellom 100 og 140 kroner.
(Pressenytt)
Bildetekst:
FORUNDRINGSPOSER. Circle K-kunder har reddet 320 000 poser med overskuddsmat gjennom appen Too Good To Go. På bildet Karoline Star ved Circle K Vestby. Foto: Terje Borud
Kontaktpersoner:
* Circle K Norge, Senior Store Manager Ida Ulla-Britt F. Burud, mobil 41 45 94 62
* Circle K Norge, lojalitets- og kommunikasjonssjef Kjetil Foyn, mobil 93 25 11 99