Folk i Vestfold-området reddet 12 000 stasjonsmåltider
– Hjemme fikk jeg innprentet at det ikke er greit å kaste mat. Derfor er jeg veldig fornøyd med Too Good To Go-ordningen vår, som gjør at folk kan hente fersk og god overskuddsmat for en billig penge, sier Lars Gullichsen, som driver Circle K E18 Horten.
Stasjonen hans redder mest mat av alle Circle K-stasjonene i hele Vestfold – og Telemark attpåtil. Over en 12-månedersperiode har det blitt berget 1553 måltider med overskuddsmat ved Circle K E18 Horten.
Blant stasjonene i Vestfold-området følger deretter Circle K Vestskogen på Nøtterøy med 1185 porsjoner, Circle K Torstrand i Larvik med 1173, Circle K Holtandalen i Horten med 1118 og Circle K Tønsberg med 1068 porsjoner mat.
Så følger Circle K Åsgårdstrand med 907 porsjoner, Circle K Stokke med 857 porsjoner, Sandefjord-stasjonen Circle K Haukerød med 682 porsjoner – og de to Larvik-stasjonene Circle K Hovland og Circle K Nansetgata med henholdsvis 651 og 601 bergede porsjoner mat.
Bare tre prosent svinn
– Vi er rause med det vi legger i posene, og kundene er veldig fornøyde. Mange av de som kommer innom er gjengangere, men vi ser nye fjes også. Heldigvis er matsvinn noe som stadig flere blir opptatt av, sier Gullichsen ved Circle K E18 Horten.
Han forteller at stasjonen jobber hardt med å tilpasse matproduksjonen for å få minst mulig svinn. I 2021 hadde Circle K E18 Horten et matsvinn på bare tre prosent av en samlet matomsetning på nesten 12 millioner kroner.
Reddet 35 prosent mer mat
Stadig flere Circle K-kunder bruker den populære appen Too Good To Go. I løpet av en fireårsperiode har de reddet 320 000 poser med overskuddsmat ved stasjoner over hele landet. Dette tilsvarer CO2-utslipp fra 158 flyreiser rundt jordkloden – eller en varm dusj som varer i 4,9 år, ifølge beregninger fra Too Good To Go.
– I fjor reddet vi 35 prosent mer overskuddsmat ved våre stasjoner. Samtidig er dette med på å øke bevisstheten rundt matsvinn. Dette er noe alle tjener på, både kundene, stasjonene og ikke minst miljøet, sier prosjektleder Ida Ulla-Britt F. Burud i Circle K Norge.
Innholdet i en typisk forundringspose varierer, men ofte er det snakk om ferdigsmurte baguetter og søtbakst. For 39 kroner får kunden overskuddsmat til en normal utsalgspris på mellom 100 og 140 kroner.
(Pressenytt)
Bildetekster:
MATREDDERE. (f.v.) Victoria Granås, Amalie Fredriksen, Benjamin Dahlbo er med på å redde tusenvis av måltider ved Circle K Horten. Foto: Circle K Horten
FORUNDRINGSPOSER. Circle K-kunder har reddet 320 000 poser med overskuddsmat gjennom appen Too Good To Go. På bilde Karoline Star ved Circle K Vestby. Foto: Terje Borud
Kontaktpersoner:
* Circle K Horten, Lars Gullichsen, mobil 91 66 44 11
* Circle K Norge, Senior Store Manager Ida Ulla-Britt F. Burud, mobil 41 45 94 62
* Circle K Norge, lojalitets- og kommunikasjonssjef Kjetil Foyn, mobil 93 25 11 99
1ill Terje Borud.jpg 3,60 MB (5000x2924)