Folk i Telemark-traktene reddet 6400 stasjonsmåltider
– Kundene sier de er positivt overrasket over kvaliteten på produktene i posen, og vi har mange gjengangere som er innom og henter overskuddsmat, sier Even Øygarden, som er butikksjef på Circle K Telemarksporten, i Porsgrunn.
Stasjonen hans redder mest mat av alle Circle K-stasjonene i hele Telemark. Over en 12-månedersperiode har det blitt berget 1099 måltider med overskuddsmat ved Circle K Telemarksporten.
Bare 36 måltider skiller Circle K Telemarksveien i Skien fra førsteplassen på Telemark-listen.
Deretter følger Skien-stasjonen Circle K Nenset med 844 porsjoner og Circle K Skjelsvik i Porsgrunn med 536 porsjoner, før vi finner enda en Skien-stasjon, nemlig Circle K Bratsberg med 501 bergede porsjoner mat.
Først på sjetteplass dukker det opp en stasjon som ligger godt utenfor de to byene. Dette er Circle K Bø i Telemark, som har reddet 474 porsjoner.
– De som bruker tilbudet er nok over gjennomsnitts opptatt av matsvinn. Det er vi også. Vi vil gjerne bidra til mindre matsvinn i bransjen vår. Samtidig er dette et vinn-vinn-opplegg; kunden får billig mat, og vi får dekket inn noen av kostnadene våre, forteller Truls Øygarden, driveren på Circle K Telemarksporten og faren til Even.
Reddet 35 prosent mer mat
Stadig flere Circle K-kunder bruker den populære appen Too Good To Go. I løpet av en fireårsperiode har de reddet 320 000 poser med overskuddsmat ved stasjoner over hele landet. Dette tilsvarer CO2-utslipp fra 158 flyreiser rundt jordkloden – eller en varm dusj som varer i 4,9 år, ifølge beregninger fra Too Good To Go.
– I fjor reddet vi 35 prosent mer overskuddsmat ved våre stasjoner. Samtidig er dette med på å øke bevisstheten rundt matsvinn. Dette er noe alle tjener på, både kundene, stasjonene og ikke minst miljøet, sier prosjektleder Ida Ulla-Britt F. Burud i Circle K Norge.
Innholdet i en typisk forundringspose varierer, men ofte er det snakk om ferdigsmurte baguetter og søtbakst. For 39 kroner får kunden overskuddsmat til en normal utsalgspris på mellom 100 og 140 kroner.
(Pressenytt)
Bildetekster:
MATREDDER. Even Øygarden er med på å redde tusenvis av måltider ved Circle K Telemarksporten. Foto: Circle K Telemarksporten
FORUNDRINGSPOSER. Circle K-kunder har reddet 320 000 poser med overskuddsmat gjennom appen Too Good To Go. På bildet Karoline Star ved Circle K Vestby. Foto: Terje Borud
Kontaktpersoner:
* Circle K Telemarksporten, Truls Øygarden, mobil 91 71 88 06
* Circle K Norge, Senior Store Manager Ida Ulla-Britt F. Burud, mobil 41 45 94 62
* Circle K Norge, lojalitets- og kommunikasjonssjef Kjetil Foyn, mobil 93 25 11
1ill Terje Borud.jpg 3,60 MB (5000x2924)