presseticker

Skip to main content

Folk i Oppland-distriktet reddet 5100 stasjonsmåltider

  Publisert: 29.03.2022 09:13 - av  Henning Poulsen

MATREDDER. Svein Tore Nymoen er med på å redde tusenvis av måltider ved stasjonene sine i Otta, Ringebu og Raufoss. Foto: Circle K Raufoss

FORUNDRINGSPOSER. Circle K-kunder har reddet 320 000 poser med overskuddsmat gjennom appen Too Good To Go. På bildet Karoline Star ved Circle K Vestby. Foto: Terje Borud

I løpet av ett år har 14 Circle K-stasjoner i Oppland-området reddet totalt 5100 porsjoner med overskuddsmat gjennom appen Too Good To Go. En stasjon på Raufoss redder aller mest mat.

– Det er gøy at vi redder såpass mye mat gjennom ordningen. Vi er flinke til å variere mellom søt og sunn mat samt drikke i posene. Vi får kun positive tilbakemeldinger fra kundene, sier Svein Tore Nymoen, som driver Circle K Raufoss.

 

Stasjonen hans redder mest mat av alle Circle K-stasjonene i hele Innlandet. Over en 12-månedersperiode har det blitt berget 1291 måltider med overskuddsmat ved Circle K Raufoss.

 

Blant stasjonene i Oppland-området følger deretter Circle K Øyer med 624 porsjoner, Circle K Otta med 510, Circle K Strandtorget i Lillehammer med 479, Circle K E6 Vinstra med 409, Circle K Nordre Ål i Lillehammer med 397, Cirlce K Mjøsstranda i Gjøvik med 347 og Circle K Segalstad Bru i Østre Gausdal med 345 porsjoner mat.

 

Reddet 35 prosent mer mat

Stadig flere Circle K-kunder bruker den populære appen Too Good To Go. I løpet av en fireårsperiode har de reddet 320 000 poser med overskuddsmat ved stasjoner over hele landet. Dette tilsvarer CO2-utslipp fra 158 flyreiser rundt jordkloden – eller en varm dusj som varer i 4,9 år, ifølge beregninger fra Too Good To Go.

 

– I fjor reddet vi 35 prosent mer overskuddsmat ved våre stasjoner. Samtidig er dette med på å øke bevisstheten rundt matsvinn. Dette er noe alle tjener på, både kundene, stasjonene og ikke minst miljøet, sier prosjektleder Ida Ulla-Britt F. Burud i Circle K Norge.

 

Innholdet i en typisk forundringspose varierer, men ofte er det snakk om ferdigsmurte baguetter og søtbakst. For 39 kroner får kunden overskuddsmat til en normal utsalgspris på mellom 100 og 140 kroner.

(Pressenytt)

 

 

Bildetekster:

MATREDDER. Svein Tore Nymoen er med på å redde tusenvis av måltider ved stasjonene sine i Otta, Ringebu og Raufoss. Foto: Circle K Raufoss

 

FORUNDRINGSPOSER. Circle K-kunder har reddet 320 000 poser med overskuddsmat gjennom appen Too Good To Go. På bildet Karoline Star ved Circle K Vestby. Foto: Terje Borud

 

 

Kontaktpersoner:

* Circle K Raufoss/Otta/Ringebu, Svein Tore Nymoen, mobil 97 71 65 55

* Circle K Norge, Senior Store Manager Ida Ulla-Britt F. Burud, mobil 41 45 94 62

* Circle K Norge, lojalitets- og kommunikasjonssjef Kjetil Foyn, mobil 93 25 11 99

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Circle K Norge, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 29.03.2022 09:13
Teknisk løsning ZEVS AS