presseticker

Skip to main content

Folk i Hordaland-området reddet 6500 stasjonsmåltider

  Publisert: 29.03.2022 10:40 - av  Henning Poulsen

MATREDDERE. Rebekka Lie (t.v.) og Ingeborg Juras er med på å redde tusenvis av måltider ved Circle K Leirvik. Foto: Circle K Leirvik

FORUNDRINGSPOSER. Circle K-kunder har reddet 320 000 poser med overskuddsmat gjennom appen Too Good To Go. På bildet Karoline Star ved Circle K Vestby. Foto: Terje Borud

I løpet av ett år har 13 Circle K-stasjoner i Hordaland-området reddet totalt 6500 porsjoner med overskuddsmat gjennom appen Too Good To Go. En stasjon i Stord kommune redder aller mest mat.

– Vi ser veldig tydelig at det har blitt «in» å redde mat. I begynnelsen var enkelte kunder litt flaue, men slik er det heldigvis ikke lenger. Kundene er veldig fornøyd med tilbudet vi har, og skryter av kvaliteten på innholdet i posene, sier Ingeborg Juras, som driver Circle K Leirvik.

 

Stasjonen hennes redder mest mat av alle Circle K-stasjonene i hele det gamle fylket. Over en 12-månedersperiode har det blitt berget 1422 måltider med overskuddsmat ved Circle K Leirvik.

 

Blant stasjonene i Hordaland-området følger deretter Circle K Viken i Bergen med 1021 porsjoner, Circle K Ulset i Bergen med 1012, Circle K Skogsvåg i Øygarden med 505, Bergen-stasjonene Circle K Sandsli og Circle K Haukås med henholdsvis 464 og 443 porsjoner mat – og Circle K Fjell i Øygarden med 423 porsjoner mat.

 

Flere av de nevnte stasjonene begynte å samarbeide med Too Good To Go først på vårparten i fjor.

 

– Denne ordningen gjør at vi slipper å kaste fullt brukbar mat. Flere kjøper en pose for å ha som nistemat dagen etter. Noen damer forteller at de fryser ned bollene, slik at de enkelt kan by på noe søtt når barnebarna kommer på besøk. Og nattvaktene i helsevesenet er veldig glade i dette tilbudet, siden de kan hente på vei til jobb, forteller Juras på Circle K Leirvik.

 

Reddet 35 prosent mer mat

Stadig flere Circle K-kunder bruker den populære appen Too Good To Go. I løpet av en fireårsperiode har de reddet 320 000 poser med overskuddsmat ved stasjoner over hele landet. Dette tilsvarer CO2-utslipp fra 158 flyreiser rundt jordkloden – eller en varm dusj som varer i 4,9 år, ifølge beregninger fra Too Good To Go.

 

– I fjor reddet vi 35 prosent mer overskuddsmat ved våre stasjoner. Samtidig er dette med på å øke bevisstheten rundt matsvinn. Dette er noe alle tjener på, både kundene, stasjonene og ikke minst miljøet, sier prosjektleder Ida Ulla-Britt F. Burud i Circle K Norge.

 

Innholdet i en typisk forundringspose varierer, men ofte er det snakk om ferdigsmurte baguetter og søtbakst. For 39 kroner får kunden overskuddsmat til en normal utsalgspris på mellom 100 og 140 kroner.

(Pressenytt)

 

 

Bildetekster:

MATREDDERE. Rebekka Lie (t.v.) og Ingeborg Juras er med på å redde tusenvis av måltider ved Circle K Leirvik. Foto: Circle K Leirvik

 

FORUNDRINGSPOSER. Circle K-kunder har reddet 320 000 poser med overskuddsmat gjennom appen Too Good To Go. På bildet Karoline Star ved Circle K Vestby. Foto: Terje Borud

 

 

Kontaktpersoner:

* Circle K Leirvik, Ingeborg Juras, mobil 95 28 01 55

* Circle K Norge, Senior Store Manager Ida Ulla-Britt F. Burud, mobil 41 45 94 62

* Circle K Norge, lojalitets- og kommunikasjonssjef Kjetil Foyn, mobil 93 25 11 99

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Circle K Norge, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 29.03.2022 10:40
Teknisk løsning ZEVS AS