presseticker

Skip to main content

Folk i Buskerud-distriktet reddet 6400 stasjonsmåltider

  Publisert: 29.03.2022 11:55 - av  Henning Poulsen

MATREDDERE. Medarbeiderne Thongso og Martina er med på å redde tusenvis av måltider ved Circle K Rundtom. Foto: Circle K Rundtom

I løpet av ett år har 14 Circle K-stasjoner i Buskerud-området reddet totalt 6400 porsjoner med overskuddsmat gjennom appen Too Good To Go. To stasjoner i Drammen redder aller mest mat.

– Jeg gir all æren til de ansatte på stasjonen. De er veldig opptatte av å redusere matsvinn, og er kjempeflinke til å følge opp dette. De fyller overskuddsmat i poser og oppdaterer i appen. Så kommer kundene og henter, sier Bjørn Ingolf Helseth, som driver Circle K Rundtom i Drammen.

 

Stasjonen hans redder mest mat av alle Circle K-stasjonene i hele Viken fylke. Over en 12-månedersperiode har det blitt berget 1697 måltider med overskuddsmat ved Circle K Rundtom.

 

Blant stasjonene i Buskerud-området følger deretter Circle K Konnerud i Drammen med 1261 porsjoner, Circle K Hønefoss med 814 porsjoner, Circle K Tranby med 590 porsjoner, Circle K Lierbyen med 574 og Circle K Mjøndalen med 568 porsjoner mat.

 

– Folk blir mer og mer obs på dette med matsvinn. Drammen er en ganske stor by, og vi ser at det er mange som bruker appen for å redde mat hos oss, forteller Helseth på Circle K Rundtom.

 

Reddet 35 prosent mer mat

Stadig flere Circle K-kunder bruker den populære appen Too Good To Go. I løpet av en fireårsperiode har de reddet 320 000 poser med overskuddsmat ved stasjoner over hele landet. Dette tilsvarer CO2-utslipp fra 158 flyreiser rundt jordkloden – eller en varm dusj som varer i 4,9 år, ifølge beregninger fra Too Good To Go.

 

– I fjor reddet vi 35 prosent mer overskuddsmat ved våre stasjoner. Samtidig er dette med på å øke bevisstheten rundt matsvinn. Dette er noe alle tjener på, både kundene, stasjonene og ikke minst miljøet, sier prosjektleder Ida Ulla-Britt F. Burud i Circle K Norge.

 

Innholdet i en typisk forundringspose varierer, men ofte er det snakk om ferdigsmurte baguetter og søtbakst. For 39 kroner får kunden overskuddsmat til en normal utsalgspris på mellom 100 og 140 kroner.

(Pressenytt)

 

 

Bildetekster:

MATREDDERE. Medarbeiderne Thongso og Martina er med på å redde tusenvis av måltider ved Circle K Rundtom. Foto: Circle K Rundtom

 

FORUNDRINGSPOSER. Circle K-kunder har reddet 320 000 poser med overskuddsmat gjennom appen Too Good To Go. På bildet Karoline Star ved Circle K Vestby. Foto: Terje Borud

 

 

Kontaktpersoner:

* Circle K Rundtom, daglig leder Bjørn Ingolf Helseth, mobil 94 17 88 82

* Circle K Norge, Senior Store Manager Ida Ulla-Britt F. Burud, mobil 41 45 94 62

* Circle K Norge, lojalitets- og kommunikasjonssjef Kjetil Foyn, mobil 93 25 11 99

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak buskerud rundtom thongso og martina2.jpg 7,02 MB (4031x3023)
Bilde - vedlegg til sak buskerud rundtom thongso og martina4.jpg 6,61 MB (4031x3023)
Bilde - vedlegg til sak 1ill Terje Borud.jpg 3,60 MB (5000x2924)
Bilde - vedlegg til sak 1ill Terje Borud.jpg 3,60 MB (5000x2924)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Circle K Norge, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 29.03.2022 11:55
Teknisk løsning ZEVS AS