presseticker

Skip to main content

Flere sørlendinger henter pakke på stasjon

  Publisert: 19.10.2022 07:10 - av  Henning Poulsen
I løpet av sju måneder har sørlendinger hentet nesten 3500 pakker på Circle K-stasjonene i Agder. Aller mest populært er tilbudet i Flekkefjord.

– Vi er ikke alene om å tilby dette i nærområdet, men vi tjener på å være tilgjengelige. Vi har lange åpningstider, ligger praktisk til langs veien og har som regel kort ventetid, sier Mattias Høiland, som driver Circle K Flekkefjord.

 

I perioden januar til juli har Høiland og kollegene hans levert ut 1027 pakker, noe som plasserer stasjonen på pakketoppen i Agder.

 

Circle K Saltrød i Arendal leverte ut 738 pakker i samme periode, mens selskapets stasjoner i Livold i Lindesnes, Kvinesdal, Farsund og Brokelandsheia i Gjerstad kommune alle har avhendet mellom 300 og 500 pakker.

 

Stasjonene på Sørlandet tar imot pakker fra enten DHL eller Helthjem – eller begge to. Circle K Flekkefjord samarbeider med begge logistikkaktørene.

 

– Pakkepågangen har bare økt og økt, og vi får stadig besøk av folk som ikke har vært inne hos oss før. Det synes jeg er ekstra koselig. Nå gjelder det å stå på mot jul. I fjor kom det så mange juleforsendinger at vi strevde med å få plass i skapene, sier Høiland.

 

Har behold koronaeffekten

På landsbasis har Circle K levert ut nær 275 000 pakker i løpet av årets første sju måneder. Foruten å samarbeide med DHL og Helthjem, er enkelte stasjoner også del av Postens post-i-butikk-konsept.

 

– Vi fikk et voldsomt oppsving i pakkevolumet under nedstengningen av samfunnet. Så har det egentlig bare fortsatt på samme nivå, eller faktisk økt litt. Tydeligvis har pandemien gjort noe med handlevanene til folk, sier Johan Erik Winther, leder for retailsupport i Circle K Norge.

 

Slipper å kjøre mange mil

Han nevner lange åpningstider og god beliggenhet som viktige årsaker til at flere velger å hente pakken sin på stasjon. Mange steder i landet må man kanskje kjøre milevis for å komme til nærmeste postkontor. Det er ikke bra verken for miljøet eller lommeboka, argumenterer han.

 

– Samtidig handler dette også om hvordan stasjonene omstiller seg for nye tider. Før var stasjoner bare et sted du tanket, nå er de møteplasser der du kan handle, kjøpe kaffe og bakverk eller sette deg ned og spise fersk, nylaget mat. Da er pakkeutlevering og post-i-butikk et logisk neste steg, sier Winther.

(Pressenytt)

 

FAKTABOKS

På pakketoppen i Agder:

1. Circle K Flekkefjord

2. Circle K Saltrød

3. Circle K Livold

4. Circle K Kvinesdal

5. Circle K Farsund

6. Circle K E18 Brokelandsheia

 

 

Bildetekster:

STØRST PÅ PAKKER. Mattias Høiland har hendene fulle med pakkeutlevering både på Circle K Flekkefjord og Circle K Livold. Foto: Circle K Flekkefjord

 

PAKKE PÅ STASJON. Til ære for fotografen overrekker Martine Klubben, assisterende daglig leder på Circle K E6 Vestby, en pakke til Johan Erik Winther i Circle K Norge. Foto: Johnny Syversen/josy.no

 

FREMTIDENS STASJON. Nye tider i bransjen gjør pakkeutlevering og post-i-butikk til et logisk neste steg for stasjonene, konstaterer Johan Erik Winther, leder for retailsupport i Circle K Norge. Foto: Johnny Syversen/josy.no

 

 

Kontaktpersoner:

* Circle K Flekkefjord og Livold, driver Mattias Høiland, mobil 40 54 60 24

* Circle K Norge, retailsupportsjef Johan Erik Winther, mobil 95 26 74 91

* Circle K Norge, kommunikasjonssjef Knut Hilmar Hansen, mobil 91 73 80 53

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Circle K Norge, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 19.10.2022 07:10
Teknisk løsning ZEVS AS