presseticker

Skip to main content

Circle K ruller ut ladere i Telemark:

Fem nye elbilladere på Circle K Telemarksporten

  Publisert: 01.12.2020 07:00 - av  Henning Poulsen

LADER OPP. Daglig leder Even Øygarden ved Circle K Telemarksporten gir tommel opp til de nye laderne som er installert på stasjonen hans. Foto: Circle K Telemarksporten

To blad Øygarden kan nå avduke fem nye ladere på stasjonen sin, Circle K Telemarksporten i Porsgrunn.

– Nå er vi klare til å vinne kampen om elbilkundene! Vi har fått den desidert største ladeparken i Porsgrunn og Skien, sier en stolt Truls Øygarden, som driver Circle K Telemarksporten.

 

Stasjonen hans har fått fem nye Circle K-ladere. To av dem er 50 kW, mens de resterende tre er 150 kW – såkalte lynladere. Fra før av har Porsgrunn-stasjonen tre 50 kW-ladere fra Grønn Kontakt, 12 Tesla-ladere og ytterligere én 50 KW-lader fra Circle K.

 

– Hver ettermiddag har det vært kø ved laderne våre, og i sommer var det kaos hver eneste dag. Kundene våre har vært svært tålmodige, og nå får de sin velfortjente belønning. Skulle det likevel bli ventetid, så har vi nylig rustet opp mattilbudet vårt inne på stasjonen. Vi har også fått flust med sitteplasser, supplerer Even Øygarden, sønn av Truls og daglig leder på Circle K Telemarksporten.

 

1 av 3 kunder kjører elbil

Øygarden senior forteller at stasjonen ved behov kan utvide med ytterligere fire ladere.

 

– Kjenner jeg markedet rett, må vi nok få dem installert rimelig kjapt. Etter at bypakka kom på plass i Porsgrunn og Skien, har elbilmarkedet vært i rivende utvikling. Elbiler utgjør nå om lag 60 prosent av nybilsalget i Telemark, og hver tredje kunde som kommer innom oss kjører elbil, sier stasjonsdriveren.

 

Solid tilbud langs E18

Circle K Norge har nå bygget opp et solid elbiltilbud i regionen, ifølge produktsjef Maria Estenstad Friis.

 

– Vi har også en ladehub på Circle K Bamble i sør, med 12 Circle K-ladere og 20 Tesla-ladere. Dermed kan vi med hånden på hjertet si at vi har et ypperlig tilbud for alle typer elbiler som kjører langs E18 til og fra Sørlandet, sier hun.

 

Firedobling av ladere

De nye laderne i Telemark er del av en stor nasjonal opprusting av ladetilbudet. I sommer kunne Circle K Norge feire åpningen av hurtiglader nummer 500 i Norge. Laderne er fra Circle K samt samarbeidspartnerne IONITY, Tesla og Grønn Kontakt.

 

– I 2018 bestemte vi oss for å firedoble antall ladere innen sommeren 2020. Gjennom hardt arbeid, stor investeringsvilje fra selskapet og godt samarbeid med ladepartnerne våre har vi nådd målet vårt, sier Estenstad Friis.

 

Hun forteller at all strømmen som forbrukes og selges ved kjedens stasjoner kommer fra fornybare energikilder.

(Pressenytt)

 

 

Bildetekst:

LADER OPP. Daglig leder Even Øygarden ved Circle K Telemarksporten gir tommel opp til de nye laderne som er installert på stasjonen hans. Foto: Circle K Telemarksporten

 

Kontaktpersoner:

* Circle K Telemarksporten, stasjonsdriver Truls Øygarden, mobil 91 71 88 06

* Circle K Norge, kommunikasjonssjef Knut Hilmar Hansen, mobil 91 73 80 53

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Circle K Norge, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 01.12.2020 07:00
Teknisk løsning ZEVS AS