presseticker

Skip to main content

Disse Telemark-stasjonene samlet inn mest til kreftsaken

  Publisert: 11.11.2020 07:14 - av  Henning Poulsen
Kunder ved 15 Circle K-stasjoner i Telemark-området har bidratt med nærmere 100 000 kroner til Rosa sløyfe-aksjonen i år. Circle K Bø i Telemark samlet inn aller mest.

– Vi legger oss i selen for å samle inn så mye som mulig hvert år. Rosa sløyfe er en bra og viktig sak, og det er stor stas å gjøre det best blant stasjonene i Telemark-traktene, sier Gunnar Mæland, daglig leder på Circle K Bø i Telemark. Stasjonen hans samlet inn 13 081 kroner i oktober.

 

På plassene bak følger Porsgrunn-stasjonene Circle K Telemarksporten med 11 857 kroner og Circle K Skjelsvik med 9827 kroner – fulgt av Skien-stasjonene Circle K Bratsberg og Circle K Jorkjend med henholdsvis 9392 og 9233 kroner. Totalt samlet stasjonene i ex-fylket inn 99 713 kroner i løpet av aksjonen.

 

Nestleder Malene Stenstad forteller at Bø-stasjonen stod pyntet med rosa plakater og BH-er gjennom hele oktober. Det var også montert rosa lys på kundetoalettet, for å sette kundene i den rette stemningen.

 

– Vi er svært takknemlige for den givergleden kundene viste i år. For å markere at vi samlet inn mest til Rosa sløyfe i Telemark og gi noe tilbake til kundene, ga vi 2 for 1 på delux-vask til alle på fredag, sier Stenstad.

 

Har gitt 33 millioner på ni år

De siste ni årene har landets Circle K-stasjoner samlet inn mer enn 33 millioner kroner til Rosa sløyfe og brystkreftsaken. Årets aksjon endte på nærmere 2,8 millioner kroner.

 

– Til tross for en uvanlig og utfordrende oktober måned, har våre medarbeidere, forhandlere og kunder virkelig stått på for kreftsaken. Det er vi veldig stolte av, sier Ann Helen Våge, direktør for marked og kategori i Circle K Norge.

 

Til sammen 267 stasjoner fra Finnmark i nord til Agder i sør deltatt på årets Rosa sløyfe-aksjon. Totalt 2,75 millioner kroner ble samlet inn gjennom donasjoner og salg av aksjonsprodukter som bilvask, spylervæske, reflekser og kaffekopper.

 

Løp 24 timer i rosa strutteskjørt

Våge forteller at flere av stasjonene også i år har overgått seg selv for å få kundene i et gavmildt humør. Enkelte medarbeidere farget både skjegg og hår rosa, og det ble pyntet med rosa BH-er, silkebånd, blomsterpotter, plakater og paraplyer. Flere stasjoner fant dessuten på egne innsamlingstiltak, som lotteri, auksjoner og oppsamling av pant.

 

Circle K Elverum ble igjen den stasjonen som samlet inn aller mest – mer enn 175 000 kroner. Stasjonen skapte stort engasjement i lokalområdet sitt, spesielt da en av de ansatte – Dennis Olsen – iførte seg rosa tights og strutteskjørt og løp 24 timer i strekk til inntekt for kreftsaken.

 

Takknemlig for engasjement og sprelske påfunn

Circle K Norge er én av hovedsamarbeidspartnerne til Rosa sløyfe-aksjonen, som arrangeres av Kreftforeningen og Brystkreftforeningen. Generalsekretær i Kreftforeningen, Ingrid Stenstadvold Ross, er imponert over alle de morsomme og sprelske påfunnene rundt omkring på stasjonene.

 

– Vi er veldig takknemlig over det enorme engasjementet vi har sett hos Circle K Norges ansatte og kunder. Takket være deres støtte kan forskerne jakte videre på nye behandlingsformer som vil være mer skånsomme og treffsikre for framtidige brystkreftpasienter, sier Stenstadvold Ross.

 

Kampanjen til Circle K har også en annen og viktig verdi, mener styreleder Ellen Harris Utne i Brystkreftforeningen.

 

 

Temaet for årets Rosa sløyfe-aksjon er persontilpasset behandling. Om lag én av tre brystkreftpasienter får senskader som følge av behandlingen. Mange av disse tilfellene kunne vært unngått dersom behandlingen var mer persontilpasset, ifølge Kreftforeningen.

(Pressenytt)

 

FAKTABOKS

På innsamlingstoppen i Telemark-traktene

1. Circle K Bø i Telemark

2. Circle K Telemarksporten

3. Circle K Skjelsvik

4. Circle K Bratsberg

5. Circle K Jorkjend

 

Bildetekster:

GA BORT BILVASK. For å takke gavmilde kunder kjørte Circle K Bø i Telemark og Malene Stenstad et 2-for-1-tilbud på bilvask. Foto: Circle K Bø i Telemark

 

ROSA MILLIONER. (f.v.) Generalsekretær Ingrid Stenstadvold Ross i Kreftforeningen og styreleder Ellen Harris Utne i Brystkreftforeningen konstaterer fornøyd at kunder ved landets Circle K-stasjoner har donert 2,8 millioner kroner til kreftsaken i år. Foto: Kreftforeningen

 

Kontaktperson:

* Circle K Bø i Telemark, Gunnar Mæland, mobil 90 04 60 30

* Circle K, pressetalsmann Knut Hilmar Hansen, mobil 91 73 80 53

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Circle K Norge, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 11.11.2020 07:14
Teknisk løsning ZEVS AS