presseticker

Skip to main content

Disse Rogaland-stasjonene samlet inn mest til kreftsaken

  Publisert: 11.11.2020 07:11 - av  Henning Poulsen
Kunder ved 21 Circle K-stasjoner i Rogaland har bidratt med om lag 275 000 kroner til Rosa sløyfe-aksjonen i år. Circle K Lura i Sandnes samlet inn aller mest.

– Det er utrolig kjekt å se at vi ble best i Rogaland. Dette gjør oss både stolte og ydmyke, sier Torbjørn Michaelsen på Circle K Lura. Stasjonen hans samlet inn 48 805 kroner i oktober.

 

På plassene bak følger Circle K Forus i Stavanger med 43 230 kroner, Circle K Vikeså med 28 149 kroner, Circle K Kvala i Haugesund med 19 810 kroner og Circle K Sævelandsvik med 18 133 kroner. Totalt samlet stasjonene i Rogaland inn 275 414 kroner i løpet av aksjonen.

 

Michaelsen forteller at de ansatte har vært flinke til å spørre kundene om de vil donere til Rosa sløyfe. De har også laget litt sprell gjennom aksjonsperioden.

 

– Vi har hatt en god del auksjoner av blant annet fotballdrakter, der pengene har gått til Rosa sløyfe. I tillegg satte vi opp to rosa bossdunker ute ved pumpene, der kundene kunne donere panten sin, sier han.

 

Har gitt 33 millioner på ni år

De siste ni årene har landets Circle K-stasjoner samlet inn mer enn 33 millioner kroner til Rosa sløyfe og brystkreftsaken. Årets aksjon endte på nærmere 2,8 millioner kroner.

 

– Til tross for en uvanlig og utfordrende oktober måned, har våre medarbeidere, forhandlere og kunder virkelig stått på for kreftsaken. Det er vi veldig stolte av, sier Ann Helen Våge, direktør for marked og kategori i Circle K Norge.

 

Til sammen 267 stasjoner fra Finnmark i nord til Agder i sør deltatt på årets Rosa sløyfe-aksjon. Totalt 2,75 millioner kroner ble samlet inn gjennom donasjoner og salg av aksjonsprodukter som bilvask, spylervæske, reflekser og kaffekopper.

 

Løp 24 timer i rosa strutteskjørt

Våge forteller at flere av stasjonene også i år har overgått seg selv for å få kundene i et gavmildt humør. Enkelte medarbeidere farget både skjegg og hår rosa, og det ble pyntet med rosa BH-er, silkebånd, blomsterpotter, plakater og paraplyer. Flere stasjoner fant dessuten på egne innsamlingstiltak, som lotteri, auksjoner og oppsamling av pant.

 

Circle K Elverum ble igjen den stasjonen som samlet inn aller mest – mer enn 175 000 kroner. Stasjonen skapte stort engasjement i lokalområdet sitt, spesielt da en av de ansatte – Dennis Olsen – iførte seg rosa tights og strutteskjørt og løp 24 timer i strekk til inntekt for kreftsaken.

 

Takknemlig for engasjement og sprelske påfunn

Circle K Norge er én av hovedsamarbeidspartnerne til Rosa sløyfe-aksjonen, som arrangeres av Kreftforeningen og Brystkreftforeningen. Generalsekretær i Kreftforeningen, Ingrid Stenstadvold Ross, er imponert over alle de morsomme og sprelske påfunnene rundt omkring på stasjonene.

 

– Vi er veldig takknemlig over det enorme engasjementet vi har sett hos Circle K Norges ansatte og kunder. Takket være deres støtte kan forskerne jakte videre på nye behandlingsformer som vil være mer skånsomme og treffsikre for framtidige brystkreftpasienter, sier Stenstadvold Ross.

 

Kampanjen til Circle K har også en annen og viktig verdi, mener styreleder Ellen Harris Utne i Brystkreftforeningen.

 

Temaet for årets Rosa sløyfe-aksjon er persontilpasset behandling. Om lag én av tre brystkreftpasienter får senskader som følge av behandlingen. Mange av disse tilfellene kunne vært unngått dersom behandlingen var mer persontilpasset, ifølge Kreftforeningen.

(Pressenytt)

 

FAKTABOKS

På innsamlingstoppen i Rogaland

1. Circle K Lura

2. Circle K Forus

3. Circle K Vikeså

4. Circle K Kvala

5. Circle K Sævelandsvik

 

Bildetekster:

GLADE VINNERE. Circle K Lura samlet inn mest i fylket i år. Foto: Circle K Lura

 

AUKSJON I. Medarbeider på Circle K Skudeneshavn auksjonerte bort en brushylle til inntekt for Rosa sløyfe-saken. Karmøy-stasjonen samlet totalt inn 13 308 kroner til kreftsaken i år. Foto: Circle K Skudeneshavn

 

AUKSJON II. På Circle K Sævelandsvik kunne du by på Litago-sokker til inntekt for Rosa sløyfe. Foto: Circle K Sævelandsvik

 

LURABOKS. Kreative ansatte på Circle K Lura samlet inn tomgods for kreftsaken. Foto: Circle K Lura

 

ROSA MILLIONER. (f.v.) Generalsekretær Ingrid Stenstadvold Ross i Kreftforeningen og styreleder Ellen Harris Utne i Brystkreftforeningen konstaterer fornøyd at kunder ved landets Circle K-stasjoner har donert 2,8 millioner kroner til kreftsaken i år. Foto: Kreftforeningen

 

Kontaktperson:

* Circle K Lura, Torbjørn Michaelsen, telefon 51 66 42 42

* Circle K, pressetalsmann Knut Hilmar Hansen, mobil 91 73 80 53

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Circle K Norge, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 11.11.2020 07:11
Teknisk løsning ZEVS AS