presseticker

Skip to main content

Disse Hedmark-stasjonene samlet inn mest til kreftsaken

  Publisert: 11.11.2020 07:05 - av  Henning Poulsen
Kunder ved 16 Circle K-stasjoner i Hedmark-området har bidratt med om lag 290 000 kroner til Rosa sløyfe-aksjonen i år. Circle K Elverum samlet inn mest i hele landet.

– Det var fullt trøkk i hele oktober. Vi skaper engasjement, og da stiller elverumsinger opp. Det ble en dugnad som gikk over all forventning, sier Roger Haugen på Circle K Elverum. Stasjonen hans samlet inn 175 466 kroner i oktober. Det er best i Norge med god margin.

 

På plassene bak i Hedmark-området følger Circle K Vangsveien i Hamar med 15 005 kroner, Circle K Arkoveien i Kongsvinger med 13 830 kroner, Circle K E6 Furnes med 13 645 kroner og Circle K Flisa med 11 366 kroner. Totalt samlet stasjonene i det tidligere innlandsfylket inn 288 938 kroner i løpet av aksjonen.

 

Haugen, som også i år farget skjegget rosa, forteller at den årlige Rosa sløyfe-marsjen ikke kunne gjennomføres som normalt på grunn av covid-19. I stedet ble det rigget til en turløype der folk kunne gå gjennom hele oktober.

 

Én av stasjonens ansatte – Dennis Olsen – iførte seg rosa tights og strutteskjørt og løp 24 timer i strekk til inntekt for kreftsaken. Totalt ble det mer enn 10 mil, og mange lokale var med og gikk deler av veien sammen med Olsen.

 

– Rosa sløyfe har blitt en tradisjon i Elverum, og folket stiller opp. Engasjementet har vært helt fantastisk, og det er bare å ta av hatten for alle som har bidratt, sier Haugen.

 

Har gitt 33 millioner på ni år

De siste ni årene har landets Circle K-stasjoner samlet inn mer enn 33 millioner kroner til Rosa sløyfe og brystkreftsaken. Årets aksjon endte på nærmere 2,8 millioner kroner.

 

– Til tross for en uvanlig og utfordrende oktober måned, har våre medarbeidere, forhandlere og kunder virkelig stått på for kreftsaken. Det er vi veldig stolte av, sier Ann Helen Våge, direktør for marked og kategori i Circle K Norge.

 

Til sammen 267 stasjoner fra Finnmark i nord til Agder i sør deltatt på årets Rosa sløyfe-aksjon. Totalt 2,75 millioner kroner ble samlet inn gjennom donasjoner og salg av aksjonsprodukter som bilvask, spylervæske, reflekser og kaffekopper.

 

Våge forteller at flere av stasjonene også i år har overgått seg selv for å få kundene i et gavmildt humør. Enkelte medarbeidere farget både skjegg og hår rosa, og det ble pyntet med rosa BH-er, silkebånd, blomsterpotter, plakater og paraplyer. Flere stasjoner fant dessuten på egne innsamlingstiltak, som lotteri, auksjoner og oppsamling av pant.

 

Takknemlig for engasjement og sprelske påfunn

Circle K Norge er én av hovedsamarbeidspartnerne til Rosa sløyfe-aksjonen, som arrangeres av Kreftforeningen og Brystkreftforeningen. Generalsekretær i Kreftforeningen, Ingrid Stenstadvold Ross, er imponert over alle de morsomme og sprelske påfunnene rundt omkring på stasjonene.

 

– Vi er veldig takknemlig over det enorme engasjementet vi har sett hos Circle K Norges ansatte og kunder. Takket være deres støtte kan forskerne jakte videre på nye behandlingsformer som vil være mer skånsomme og treffsikre for framtidige brystkreftpasienter, sier Stenstadvold Ross.

 

Kampanjen til Circle K har også en annen og viktig verdi, mener styreleder Ellen Harris Utne i Brystkreftforeningen.

 

 

Temaet for årets Rosa sløyfe-aksjon er persontilpasset behandling. Om lag én av tre brystkreftpasienter får senskader som følge av behandlingen. Mange av disse tilfellene kunne vært unngått dersom behandlingen var mer persontilpasset, ifølge Kreftforeningen.

(Pressenytt)

 

FAKTABOKS

På innsamlingstoppen i Hedmark-området

1. Circle K Elverum

2. Circle K Vangsveien

3. Circle K Arkoveien

4. Circle K E6 Furnes

5. Circle K Flisa

 

Bildetekster:

ROSA GALSKAP. Roger Haugen, Dennis Olsen og de andre på Circle K Elverum tok den helt ut under Rosa sløyfe-aksjonen. Foto: Circle K Elverum

 

ROSA MILLIONER. (f.v.) Generalsekretær Ingrid Stenstadvold Ross i Kreftforeningen og styreleder Ellen Harris Utne i Brystkreftforeningen konstaterer fornøyd at kunder ved landets Circle K-stasjoner har donert 2,8 millioner kroner til kreftsaken i år. Foto: Kreftforeningen

 

 

Kontaktperson:

* Circle K Elverum, Roger Haugen, mobil 95 05 86 95

* Circle K, pressetalsmann Knut Hilmar Hansen, mobil 91 73 80 53

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Circle K Norge, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 11.11.2020 07:05
Teknisk løsning ZEVS AS