presseticker

Skip to main content

Bilister i Troms har gitt 335 000 kroner til Rosa sløyfe

  Publisert: 06.11.2019 07:14 - av  Henning Poulsen
De siste tre årene har Circle K-stasjonene i Troms samlet inn om lag 335 000 kroner til brystkreftsaken. Best i fylket i 2019: Circle K Breivika.

Stasjoner som bader i rosa lys. Rosa bilvask, kaffekopper og kampanjeeffekter. BH-er hengende fra tak og vegger. Ansatte med nyfarget, rosa hår. Alt dette har blitt et forutsigbart høsttegn for folk som ferdes langs norske oktoberveier.

 

– I år donerte kunder ved 274 Circle K-stasjoner over hele landet mer enn 4,1 millioner kroner til Rosa sløyfe-aksjonen. Det betyr at vi nå har passert 30 millioner kroner i totalt innsamlet beløp for de åtte årene vi har hatt aksjonen, sier en stolt Sverre Rosén, administrerende direktør i Circle K Norge.

 

Rosa joggebukse i Tromsø

Hele 10 stasjoner i Troms var med på Rosa sløyfe-aksjonen i 2019. Circle K Breivika var den stasjonen som samlet inn mest i fylket. Her ble det reist 30 045 kroner til brystkreftsaken. Deretter følger Circle K Fr. Nansens Plass med 14 615 kroner, Circle K Harstad med 11 200 kroner, Circle K Storslett med 10 155 kroner og Circle K Finnsnes med 8640 kroner til Rosa sløyfe.

 

– Det har vært stort engasjement på stasjonen. Kundene kjenner aksjonen godt, og det kom mange bidrag. De ansatte sto på og var positive. En av dem fant til og med fram en rosa joggebukse, og den kunne jeg nesten ikke si nei til, ler Grethe Nilsen ved Circle K Breivika.

 

Samtidig som førsteplassen i Troms gleder, skulle hun gjerne sett at bidraget til Rosa sløyfe hadde vært enda større. Stasjonens vaskeanlegg drar tradisjonelt inn mest til Rosa sløyfe, men trøbbel med vanntrykk har ført til stengt anlegg. En ombygging av butikken gjorde også at aksjonen mistet fire dager i uke 42.

 

– Neste år tar vi opp kampen med Circle K Elverum. Da skal vi nok utvide joggebuksestuntet også, lover en offensiv Nilsen.

 

Rosa hovedsamarbeidspartner

Blant alle stasjonene i Norge var det nemlig Circle K Elverum som samlet inn mest i år, hele 111 600 kroner. Deretter fulgte Circle K Forus med 110 460 kroner. De to stasjonene duellerte om førsteplassen gjennom hele oktober.

 

På fylkesnivå samlet Rogaland inn mest penger – om lag 583 000 kroner, etterfulgt av Akershus, Hedmark og Oppland.

 

Circle K Norge er én av hovedsamarbeidspartnerne til Rosa sløyfe-aksjonen, som arrangeres av Kreftforeningen og Brystkreftforeningen.

 

Temaet for årets Rosa sløyfe-aksjon var «rosa forskjellsbehandling». Mens noen blir friske av én operasjon, må andre igjennom et lengre løp med både cellegift, stråling og hormonbehandling. Midlene fra årets Rosa sløyfe-aksjon går derfor til forskning på persontilpasset brystkreftbehandling.

(Pressenytt)

 

 

FAKTABOKS

Disse stasjonene samlet inn mest i Troms:

1. Circle K Breivika

2. Circle K Fr. Nansens Plass

3. Circle K Harstad

4. Circle K Storslett

5. Circle K Finnsnes

 

Kontaktpersoner:

* Circle K Breivika, Grethe Nilsen, mobil 45 09 91 90

* Circle K, pressetalsmann Knut Hilmar Hansen, mobil 91 73 80 53

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Circle K Norge, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 06.11.2019 07:14
Teknisk løsning ZEVS AS