presseticker

Skip to main content

Bilister i Hordaland har gitt 510 000 kroner til Rosa sløyfe

  Publisert: 06.11.2019 07:05 - av  Henning Poulsen
De tre siste årene har Circle K-stasjonene i Hordaland samlet inn mer enn en halv million kroner til brystkreftsaken. Best i fylket i 2019: Circle K Leirvik

Stasjoner som bader i rosa lys. Rosa bilvask, kaffekopper og kampanjeeffekter. BH-er hengende fra tak og vegger. Ansatte med nyfarget, rosa hår. Alt dette har blitt et forutsigbart høsttegn for folk som ferdes langs norske oktoberveier.

 

– I år donerte kunder ved 274 Circle K-stasjoner over hele landet mer enn 4,1 millioner kroner til Rosa sløyfe-aksjonen. Det betyr at vi nå har passert 30 millioner kroner i totalt innsamlet beløp for de åtte årene vi har hatt aksjonen, sier en stolt Sverre Rosén, administrerende direktør i Circle K Norge.

 

Rosa hjerter i Stord

Hele 14 stasjoner i Hordaland var med på Rosa sløyfe-aksjonen i 2019. Circle K Leirvik var den stasjonen som samlet inn mest i fylket. Her ble det reist 21 610 kroner til brystkreftsaken. Deretter følger Circle K Haukås med 19 700 kroner, Circle K Helleveien med 16 954 kroner, Circle K Nesttun med 14 810 kroner og Circle K Viken med 14 310 kroner til Rosa sløyfe.

 

– Det er stas å være best i Hordaland, og jeg er stolt av de ansatte og takknemlig ovenfor kundene. Rosa sløyfe er definitivt årets kjekkeste og viktigste kampanje. Alle kjenner noen som har eller har hatt brystkreft, og derfor er det lett å skape engasjement rundt aksjonen, sier Mai Britt Hellesund ved Circle K Leirvik.

 

Hun mistet sin egen mor til kreften for 27 år siden, og er derfor ekstra stolt over innsatsen som ble lagt ned ved Stord-stasjonen i år.

 

– Vi får være med og bidra til en utrolig viktig sak. Jeg er glad for at Circle K tilrettelegger for at vi kan gå på jobb med hjertene våre farget rosa i hele oktober, sier Hellesund.

 

Rosa hovedsamarbeidspartner

Blant alle stasjonene i Norge var det Circle K Elverum som samlet inn mest i år, hele 111 600 kroner. Deretter fulgte Circle K Forus med 110 460 kroner. De to stasjonene duellerte om førsteplassen gjennom hele oktober.

 

På fylkesnivå samlet Rogaland inn mest penger – om lag 583 000 kroner, etterfulgt av Akershus, Hedmark og Oppland.

 

Circle K Norge er én av hovedsamarbeidspartnerne til Rosa sløyfe-aksjonen, som arrangeres av Kreftforeningen og Brystkreftforeningen.

 

Temaet for årets Rosa sløyfe-aksjon var «rosa forskjellsbehandling». Mens noen blir friske av én operasjon, må andre igjennom et lengre løp med både cellegift, stråling og hormonbehandling. Midlene fra årets Rosa sløyfe-aksjon går derfor til forskning på persontilpasset brystkreftbehandling.

(Pressenytt)

 

 

FAKTABOKS

Disse stasjonene samlet inn mest i Hordaland:

1. Circle K Leirvik

2. Circle K Haukås

3. Circle K Helleveien

4. Circle K Nesttun

5. Circle K Viken

 

Kontaktpersoner:

* Circle K Leirvik, Mai Britt Hellesund, mobil 90 73 29 77

* Circle K, pressetalsmann Knut Hilmar Hansen, mobil 91 73 80 53

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Circle K Norge, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 06.11.2019 07:05
Teknisk løsning ZEVS AS