presseticker

Skip to main content

10-årsjubileum for påskeaksjonen til NAF og Circle K:

Aksjonerer i Hordaland for trygg påsketrafikk

  Publisert: 10.04.2019 07:17 - av  Henning Poulsen
Denne fredagen står NAF og Circle K klare på Haukås og Husnes for å gi råd om tryggere påskeutfart.

– Dette er tiende år på rad at vi gjennomfører denne aksjonen i forbindelse med påskeutfarten. Mange stresser med å komme seg til hytta, og det er da ulykker gjerne skjer, forklarer Camilla Ryste, kommunikasjonssjef i NAF.

 

– Vårt råd er å ta det med ro. Ferien har tross alt startet når du setter deg i bilen på vei til hytta, fortsetter hun.

 

Nå står frivillige fra lokale NAF-lag parat ved 74 Circle K-stasjoner over hele landet for å gi tips og veiledning til påsketrafikantene. I Hordaland går aksjonen av stabelen på fredag ved Circle K Husnes i tidsrommet 13.00-17.00 og på Circle K Haukås mellom 15.00 og 18.00.

 

– De fleste kan med fordel ta det mer med ro, og vi vet at aksjonen vår bidrar til å få ned pulsen hos mange av de vi møter. Dessuten vanker det gratis spylervæske og sitteunderlag til alle som vil ha, mens barna får aktivitetshefte og is – så lenge lageret rekker, lover Tanja Angelsen Berg, markedssjef i Circle K Norge.

 

Fredag før palmesøndag kalles gjerne «bulkefredag». Ifølge Tryg Forsikring skjer de aller fleste sammenstøtene på ettermiddagen og kvelden. I 2017 registrerte forsikringsselskapet 1300 bilskader på bulkefredag, inkludert hundrevis av påkjørsler - gjerne bakfra, ved rygging og på parkerte biler.

 

Et halvt tonn i bakhodet

Dersom du havner i en ulykke, kan usikret bagasje og løse gjenstander i bilkupéen gjøre alt mye verre for deg og andre i bilen, advarer Camilla Ryste i NAF.

 

– Ved bråstopp i 50 kilometer i timen, vil et nettbrett komme susende fra baksetet med en tyngde tilsvarende 12 kilo. I et slikt scenario vil en 20 kilo tung koffert treffe deg med et halvt tonns kraft. Da er det ikke sikkert du overlever, sier hun.

 

Derfor råder Ryste alle som skal reise med bil i påsken til å bruke god tid til pakking, og kun ta med ting man virkelig har bruk for.

 

– La unødvendige ting bli værende hjemme. Legg den tyngste bagasjen innerst og nederst i bagasjerommet, og stropp den helst fast. Dersom du bruker takboks må du sjekke både hvor mye vekt den tåler, hvor mye takstativene tåler og hvor mye taket tåler. Den laveste vekten er den du må følge, sier hun.

(Pressenytt)

 

 

Bildetekst:

PÅSKEHJELPERE. (F.v.) Camilla Ryste i NAF og Tanja Angelsen Berg i Circle K gleder seg til årets påskeaksjon ved et 70-talls stasjoner over hele Norge. Foto: Johnny Syversen

 

 

Slik pakker du påskebilen:

• Den tyngste og største bagasjen skal legges nederst og innerst i bagasjerommet. Inne i bilen skal det kun være myke gjenstander.

• Takboks er kun for skiutstyr og eventuelt klær. Ta hensyn til hvor mye vekt både takboksen, takstativet og selve taket tåler.

• Fyll riktig mengde luft i hjulene.

• Rens dekkene før du drar. Salt binder veistøv og annen forurensing på dekkene og gjør dem glatte.

• Sikre dyr du har med deg i bilen.

• Oppbevar kun myke ting i kupeen. Unngå at harde gjenstander ligger løst i bilen.

* Et nettbrett eller en mobiltelefon kan gjøre stor skade ved en bråstopp. Skaff en holder som festes til setet foran.

* Når bilen din er tungt lastet oppfører den seg annerledes enn den pleier på veien. Kjør forsiktig!

 

 

Kontaktpersoner:

* NAF, kommunikasjonssjef Camilla Ryste, mobil 482 13 216

* NAF, seniorkommunikasjonsrådgiver Nils Sødal, mobil 901 83 276

* Circle K Norge, kommunikasjonssjef Knut Hilmar Hansen,
mobil 91 73 80 53

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak påskeaksjonen.jpg 6,96 MB (4720x3147)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Circle K Norge, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 10.04.2019 07:17
Teknisk løsning ZEVS AS