presseticker

Skip to main content

Ål får nye elbilladere

  Publisert: 15.09.2021 09:24 - av  Henning Poulsen

BYGGESTART. Ordfører Solveig Vestenfor markerer den offisielle byggestarten på Circle K Ål. Her sammen med daglig leder på stasjonen, Øyvind Kaslegard. Foto: Circle K Ål

Ordfører Solveig Vestenfor tok første spadestikk da Circle K Norge gikk i gang med å bygge nye elbilladere på Ål. – Dette er en spenstig satsing som er viktig for kommunen vår, sier ordføreren.

Denne uken var det byggestart ved Circle K Ål. I første omgang skal det bygges to 50 kW-ladere og to 150 kW-ladere. I alt skal det bygges åtte ladeplasser, slik at kapasiteten kan dobles etter hvert som ladetrafikken øker.

 

– Med de investeringer som er gjort på ladeinfrastruktur i sommer, har Ål virkelig kommet på ladekartet. Vi håper at dette vil få enda flere folk til å stoppe på Ål, både for å bruke lademulighetene og gjerne også ta en tur på Sundre, sier ordfører i Ål, Solveig Vestenfor.

 

Hun markerte anledningen ved å ta første spadestikk på byggeplassen utenfor Circle K Ål. De første laderne ventes å stå ferdige rundt begynnelsen av november.

 

– Elbiler utgjorde hele 62 prosent av nybilsalget i Buskerud-distriktet i august 2021. Derfor er det viktig for oss å få på plass et godt ladetilbud i Hallingdal, og nå er vi på vei, sier Lars Ketil Bjørnå, teknisk ansvarlig for ladenettverket på Circle K Norges energistasjoner. Fra før av har Circle K ladere på Gulsvik, Gol og Geilo.

 

Ål kommune har gitt et tilskudd på 200 000 kroner til utbyggingen av ladetilbudet. Pengene er hentet fra kommunens ladestrategiarbeid. Hallingdal Kraftnett skal også etablere en nettstasjon som skal forsyne laderne med strøm.

 

Bjørnå forteller at den ene 150 kW-laderen blir plassert slik at biler med campingvogn eller tilhenger enkelt kan lade uten å koble fra. Denne ladeplassen er også godt egnet for tyngre kjøretøy.

 

Firedobling av ladere

De nye laderne er svært enkle i bruk, enten med appen Circle K Charge, ladebrikke eller firmakort for registrerte kunder. Det er også mulig med engangsbetaling ved å bruke mobilkameraet for å skanne QR-kode - eller taste inn en nettadresse.

 

De nye laderne i Hallingdal er del av en stor nasjonal opprusting av ladetilbudet. I fjor sommer kunne Circle K Norge feire åpningen av hurtiglader nummer 500 i Norge. Laderne er fra Circle K samt samarbeidspartnerne IONITY, Tesla og Mer, tidligere kjent som Grønn Kontakt.

 

– I 2018 bestemte vi oss for å firedoble antall ladere innen sommeren 2020. Gjennom hardt arbeid, stor investeringsvilje fra selskapet og godt samarbeid med ladepartnerne våre har vi nådd målet vårt, sier Bjørnå.

 

Han forteller at all strømmen som forbrukes og selges ved kjedens stasjoner har opprinnelsesgaranti.

 

– Vi kommer til å fortsette og bygge nye hurtigladere i de største byene og langs de mest trafikkerte veien i årene fremover. Vi har ambisjoner om å bli en markant leverandør av ladetjenester til private elbilister og bedrifter landet rundt, sier Bjørnå.

(Pressenytt)

 

 

Bildetekst:

BYGGESTART. Ordfører Solveig Vestenfor markerer den offisielle byggestarten på Circle K Ål. Her sammen med daglig leder på stasjonen, Øyvind Kaslegard. Foto: Circle K Ål

 

Kontaktpersoner:

* Circle K Norge, kommunikasjonssjef Knut Hilmar Hansen, mobil 91 73 80 53

* Ål kommune, næringsutvikler Staffan Landsmann-Wiwe, mobil 48 35 48 93

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak IMG_20210913_143718.jpg 1,79 MB (2714x2487)
Bilde - vedlegg til sak IMG_20210913_143711.jpg 4,28 MB (2736x3648)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Circle K Norge, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 15.09.2021 09:24
Teknisk løsning ZEVS AS