presseticker

Skip to main content

Vindafjord-stasjon selger mest softis i Rogaland

  Publisert: 09.05.2022 12:48 - av  Henning Poulsen

STORSELGER. Circle K selger om lag én million softis i Norge årlig. Foto: Marcus Aurelio

Iskremsesongen er i anmarsj. I løpet av året selger Circle K mer enn 65 000 softiser i Rogaland. Og ingen stasjon i området serverer mer av den myke og forfriskende isretten enn Circle K Ølensvåg.

På stasjonen Circle K Ølensvåg i Vindafjord kommune ble det solgt 9938 softis i fjor. Det sender stasjonen inn på selskapets softistopp i Rogaland.

 

I fylket ble det solgt til sammen 65 972 softis ved Circle K-stasjoner i fjor. Foruten stasjonen i Ølen utmerket særlig Circle K Sævelandsvik, Circle K Kvala i Haugesund, Circle K Skudeneshavn og Circle K Ålgård seg med høyt volum på softissalget.

 

Millionsalg

Den fløyelsmyke softisen dukket for første gang opp i Norge sent på 1950-tallet, og har holdt seg i popularitet gjennom tiårene. Sammen med blant annet kuleis, milkshake og frappe er den en del av Circle K Norges satsing på avkjølende og forfriskende matvarer.

 

– Totalt serverte vi 948 937 softiser i kjeks eller beger på stasjonene våre i løpet av fjoråret. Etterspørselen er stor i alle deler av landet, og særlig når solen skinner går det unna med softissalget, sier Mia Cathrine Tveit Stoknes, som leder kategori- og butikkutvikling i Circle K Norge.

 

Den perfekte softis

Så hva er egentlig en god softis? Vi spør hun som selger flest softis i hele landet, Helén Windsvoll ved Circle K Heddal, utenfor Notodden i Telemark:

 

– Du skal kjenne den gode fløtesmaken. Isen skal være frisk, og ikke for mektig. Temperaturen må være riktig, både av hensyn til konsistens og smak. Og så må isen for all del ikke være kornete, svarer hun.

 

Det er også viktig å ha rikelig med strø å velge imellom. Blant favorittene er fremdeles gamle favoritter som sjokolade, jordbær og tuttifrutti. Softiselskere av litt eldre årgang foretrekker gjerne ekte krokan – altså uten nøtter.

 

Av nyere smaksvarianter som er blitt populære finner vi sitron, salt karamell og salt lakris. De minste softisspiserne velger gjerne fargerikt strø – eller varianter som oreokjeks og marshmallows.

(Pressenytt)

 

 

 

Bildetekst:

STORSELGER. Circle K selger om lag én million softis i Norge årlig. Foto: Marcus Aurelio

 

 

Kontaktpersoner:

* Circle K Norge, leder kategori- og butikkutvikling - Mia Cathrine Tveit Stoknes, mobil 91 71 44 85

* Circle K Norge, kommunikasjonssjef Knut Hilmar Hansen, mobil 91 73 80 53

Stasjonene på softistoppen i Rogaland:

1. Circle K Ølensvåg (8706 is)

2. Circle K Sævelandsvik (6273 is)

3. Circle K Kvala (6264 is)

4. Circle K Skudeneshavn (6216 is)

5. Circle K Ålgård (6059 is)

6. Circle K Lura (5678 is)

7. Circle K Tau (5473 is)

8. Circle K Vikeså (3872 is)

9. Circle K Klepp (3534 is)

10. Circle K Hana (2556 is)

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Circle K Norge, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 09.05.2022 12:48
Teknisk løsning ZEVS AS