Vestfold-stasjoner redder 10 000 måltider fra å bli kastet
– Jeg får en godfølelse av denne ordningen. Det er aldri bra å måtte kaste mat som fremdeles holder høy kvalitet. Vi omsetter mat for 12 millioner kroner årlig, og det er deilig å vite at vi gjør vårt for å redusere matsvinn og spare miljøet, sier franchisetaker Lars Gullichsen ved Circle K Nykirke.
Ingen Circle K-stasjoner i Vestfold-området redder mer mat enn Horten-stasjonen. I løpet av 2020 har Circle K Nykirke berget 1996 måltider med overskuddsmat. Deretter følger Circle K Tønsberg med 1121 porsjoner, Circle K Åsgårdstrand med 1114 porsjoner, Circle K Torstrand i Larvik med 1013 porsjoner og Horten-stasjonen Circle K Holtandalen med 955 porsjoner mat.
– I tillegg til innsatsen med Too Good To Go, jobber vi intenst med å redusere det daglige matsvinnet, understreker Gullichsen.
Han forteller at kundene i Horten-området er veldig positive til tilbudet.
– En kunde sa til meg at våre Too Good To Go-produkter er bedre på smak og kvalitet enn dem man kjøper til fullpris i dagligvarebutikkene. Det varmer mitt hjerte å høre det. Vi er svært opptatt av å levere sunn mat av høy kvalitet hver eneste dag, sier Gullichsen.
Har reddet 200 000 porsjoner
Ved hjelp av den populære appen Too Good To Go har Circle K-kunder på landsbasis i løpet av en treårsperiode kjøpt 200 000 poser med overskuddsmat.
– Dette er en veldig hyggelig merkedag for oss. Matredding er noe alle tjener på, både kundene, stasjonene og ikke minst miljøet, sier prosjektleder Ida Ulla-Britt F. Burud i Circle K Norge.
Per i dag er det 115 Circle K-stasjoner over hele landet som lar kundene redde overskuddsmat gjennom appen Too Good To Go. 200 000 måltider er blitt reddet siden samarbeidet startet for tre år siden. Bare i 2020 har stasjonskundene kjøpt mer enn 85 000 forundringsposer gjennom appen.
Mer enn 1 million matreddere
I Norge kobler Too Good To Go 2500 butikker, bakerier, serveringssteder og energistasjoner sammen med 1,2 millioner registrerte matreddere. Circle K er blant aktørene som har reddet mest mat i Norge, ifølge daglig leder Ann-Kristin Raknes Pfründer i Too Good To Go.
– Sammen med appbrukerne våre gjør Circle K en kjempeinnsats for at maten de har igjen på slutten av dagen blir spist og ikke ender som svinn. Det er all grunn til å være stolt av resultatene, og jeg vil gjerne gi ekstra skryt til de iherdige og klimaengasjerte stasjonsmedarbeiderne, sier Pfründer.
Innholdet i en typisk forundringspose varierer, men ofte er det snakk om ferdigsmurte baguetter og bakervarer. For 39 kroner får kunden overskuddsmat til en normal utsalgspris på mellom 100 og 140 kroner.
Ifølge en beregning fra Too Good To Go utgjør de 200 000 matporsjonene som er reddet gjennom Circle K en miljøbesparelse tilsvarende 100 flyreiser rundt jordkloden.
(Pressenytt)
I toppen på matredding i Vestfold i 2020:
1. Circle K Nykirke
2. Circle K Tønsberg
3. Circle K Åsgårdstrand
4. Circle K Torstrand
5. Circle K Holtandalen
Bildetekster:
FORUNDRINGSPOSER. Circle K-kunder har reddet 200 000 poser med overskuddsmat gjennom appen Too Good To Go. Foto: Terje Borud
POPULÆR APP. Too Good To Go har 1,2 millioner registrerte matreddere i Norge, forteller daglig leder Ann-Kristin Raknes Pfründer. Foto: Too Good To Go
Kontaktpersoner:
* Circle K Nykirke, franchisetaker Lars Gullichsen, mobil 91 66 44 11
* Circle K Norge, Senior Store Manager Ida Ulla-Britt F. Burud, mobil 41 45 94 62
* Circle K Norge, lojalitets- og kommunikasjonssjef Kjetil Foyn, mobil 93 25 11 99
* Too Good To Go, daglig leder Ann-Kristin Raknes Pfründer, mobil 95 27 70 88
* Too Good To Go, kommunikasjonsrådgiver Lene Kallum, mobil 99 10 79 00
2 riks.jpg 2,96 MB (3000x2000)
3 Ann-Kristin Raknes Pfrunder - foto Too Good To Go.jpg 1,60 MB (1360x2040)