presseticker

Skip to main content

Trøndere har fylt denne koppen 31 millioner ganger

  Publisert: 20.12.2022 05:30 - av  Henning Poulsen

KAFFEPRAT. Ingvild Forseth ved Circle K Overhalla slår av en prat med Bernt Åge Kalnes over kaffemaskinen. Foto: Circle K Overhalla

POPULÆR KOPP. Jeanette Amara i Circle K Norge forteller at Koppen har blitt brukt om lag 30,9 millioner ganger i Trøndelag de siste 20 årene. Foto: Johnny Syversen

Siden den ble lansert i 2003 har «Koppen» til Circle K Norge blitt brukt anslagsvis 30,9 millioner ganger i Trøndelag.

Han er innom Circle K Overhalla for å fylle opp dagens første kaffekopp, Bernt Åge Kalnes (62). Den er sort – slik den alltid er.

 

– Dagen starter med en kopp kaffe. Dette er en trivelig plass, så jeg kommer hit ganske ofte for å få fylle på med både kaffe og diesel. Så blir det noen ganger en pølse eller burger også, sier han.

 

Sammen med tusenvis av andre kaffeelskere i Trøndelag har han vært med på å fylle Koppen hele 30,9 millioner ganger de siste 20 årene. Dette ifølge en beregning fra Circle K Norge.

 

Ble kaffedrikker som 7-åring

Kalnes er snekker, så det blir en del kjøring gjennom jobben. Da er det greit å kunne ta en kaffepause på vei til eller fra arbeidet. Koppen har vært fast følgesvenn i bilen de siste 20 årene. Men kaffedrikkingen begynte flere tiår tidligere.

 

– Jeg var sju år da jeg begynte å drikke kaffe. Faren min jobbet i skogen, og jeg var ofte med ham. Da fikk jeg kaffe og sukkerbit, husker han.

 

Ingvild Forseth hos Circle K Overhalla setter stor pris på stamkunder som Bernt Åge Kalnes.

 

– Bernt Åge er en knallende god og trofast kaffekunde både på Overhalla og på stasjonen til Marita i Namsos. Vi synes alltid det er hyggelig når han stikker innom. Vi kjenner kundene våre godt, og slår gjerne av en prat, sier Forseth.

 

350 millioner fyllinger i Norge

Hvert år siden 2003 har Koppen-kundene til Circle K Norge og forløperen Statoil fylt ubegrenset med kaffe og andre varme drikker ved alle selskapets stasjoner i Norge. I anledning 20-årsjubileet har Jeanette Amara, som er kategorileder for mat og kaffe, funnet fram kalkulator og regneark.

 

– Nasjonalt har Koppen blitt brukt på våre stasjoner om lag 350 millioner ganger siden lanseringen i 2003. Det sier noe om hvor vellykket dette tilbudet har utviklet seg til å bli, forteller hun.

 

Kverner 26 tonn kaffebønner i Trøndelag

Årlig kverner Circle K-stasjoner i Trøndelag om lag 26 tonn med kaffebønner. I tillegg kommer kakao, te og annen varm drikke.

 

– Koppen har blitt vårt mest berømte produkt. Hver morgen når jeg går nedover gata på vei til jobb, ser jeg Koppen gjennom vinduet i nesten annenhver bil. Hvert år fylles den rundt 23 millioner ganger på landsbasis. Mange kunder fyller så ofte at de finansierer Koppen i løpet av januar, og dermed drikker på vår regning resten av året, sier Amara.

 

Mye gjenbruk

Nå har Circle K lansert «Koppen 2023». Den kommer i to størrelser, standard og premium, og i en rekke farger. Men – kundene kan også gjenbruke sine gamle kopper, dersom de foretrekker det.

 

– Dette er rimeligere for kunden og enda bedre for miljøet. Enkelte kunder samler på koppene våre, og vil gjerne ha den nye modellen hvert år. Det er selvsagt lov, samtidig som vi belønner gjenbruk gjennom en lavere pris, sier Amara.

 

Populær firmagave og dugnadsinntekt

Hun forteller at Koppen er en populær julegave, og at de fleste stasjonene merker en sterk pågang særlig de siste dagene før julaften. Mange bedrifter gir dessuten bort Koppen i firmagave.

 

– Særlig populært er det da med graverte kopper og kopper med firmalogo. Disse gis bort til både ansatte og samarbeidspartnere, sier Amara.

 

Circle K Norge tilbyr også en egen «dugnadskopp» som foreninger og idrettslag kan selge for å generere inntekter til seg selv.

(Pressenytt)

 

 

 

Bildetekster:

KAFFEPRAT. Ingvild Forseth ved Circle K Overhalla slår av en prat med Bernt Åge Kalnes over kaffemaskinen. Foto: Circle K Overhalla

 

POPULÆR KOPP. Jeanette Amara i Circle K Norge forteller at Koppen har blitt brukt om lag 30,9 millioner ganger i Trøndelag de siste 20 årene. Foto: Johnny Syversen

 

Kontaktpersoner:

* Circle K Overhalla, Ingvild Forseth, mobil 95 00 85 88

* Circle K Norge, kommunikasjonssjef Knut Hilmar Hansen, mobil 91 73 80 53

10 på kaffetoppen i Trøndelag:

1. Circle K E6 Klett

2. Circle K E6 Støren

3. Circle K E6 Lundamo

4. Circle K Nardo

5. Circle K Steinkjer

6. Circle K Tunga

7. Circle K E6 Berkåk

8. Circle K Oppdal

9. Circle K Hommelvik

10. Circle K Stjørdal

(Varm drikke - antall fyllinger i kopp, 2022)

Til redaksjonen: Vi kan av konkurransehensyn ikke gi detaljer rundt fyllinger og salg av koppen på hver enkelt stasjon.

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Circle K Norge, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 20.12.2022 05:30
Teknisk løsning ZEVS AS