presseticker

Skip to main content

Telemarkinger har reddet 22 000 måltider

  Publisert: 15.01.2023 11:57 - av  Henning Poulsen

MATREDDER. Even Øygarden er med på å redde tusenvis av måltider ved Circle K Telemarksporten. Foto: Circle K Telemarksporten

FORNØYD. Mari Singstad i Circle K Norge konstaterer at stasjonene i snitt får 4,1 på en karakterskala fra 1 til 5. Foto: Regine Dalen Birkeland / Circle K Norge

I løpet av fem år har innbyggere i Telemark reddet 22 417 poser med overskuddsmat ved sine lokale Circle K-stasjoner. Særlig i Porsgrunn og Skien er det mange som redder mat.

– Det er kjempegøy å høre at vi har reddet mest mat blant alle stasjonene i Telemark. Vi liker virkelig ikke å kaste mat, og derfor setter vi pris på dette fantastiske samarbeidet med Too Good To Go, sier Even Øygarden ved Circle K Telemarksporten.

 

De siste fem årene har stasjonen hans reddet 4556 måltider gjennom appen Too Good To Go. Det er mest av alle Circle K-stasjonene i hele Telemark.

 

Etter Porsgrunn-stasjonen følger Circle K Telemarksveien i Skien med 3405 porsjoner, Circle K Skjelsvik i Porsgrunn med 2383, Circle K Nenset i Skien med 2301, Circle K Bratsberg i Skien med 1536 og Circle K Porsgrunn med 1207 porsjoner overskuddsmat.

 

Så finner vi endelig den første stasjonen som ikke er fra verken Porsgrunn eller Skien, nemlig Circle K E6 Bamble med 1128 porsjoner overskuddsmat.

 

– Folk i området er fornøyde med dette tilbudet. Både unge og eldre redder mat hos oss, og jeg vil rette en stor takk til alle sammen, sier Øygarden ved Circle K Telemarksporten.

 

Tidlig ute med matredding

Johan Ingemarsson, daglig leder i Too Good To Go Norge, forteller at Circle K er en viktig brikke i kampen for å redusere matsvinnet, og for å redde mer mat både nasjonalt og regionalt.

 

– Circle K Norge var en av de første landsdekkende aktørene som inngikk et samarbeid med oss for å redusere matsvinn, noe vi er veldig fornøyde med. At så mye mat har blitt reddet ved stasjonene til Circle K er en god nyhet for alle parter. Å ta vare på maten er bra både for miljøet og for lommeboka, sier Ingemarsson.

 

I løpet av fem år har Circle K-kunder i Telemark reddet mat tilsvarende 55 tonn CO2-ekvivalenter. Det tilsvarer karbondioksidutslippene som skjer gjennom livssyklusen til 660 mobiltelefoner.

 

I dag kan man redde mat ved 15 Telemark-stasjoner. I Circle K-systemet er det Circle K Seljord som har hatt ordningen lengst i området – siden februar 2018.

 

Vinn-vinn for kunde og klima

Nasjonalt har kunder ved Circle K Norges stasjoner reddet nesten 500 000 porsjoner overskuddsmat, ifølge Mari Singstad. Hun leder Too Good To Go-satsingen i Circle K Norge.

 

– Vi har hatt en fantastisk utvikling de siste fem årene, og vi redder stadig mer mat. I løpet av januar vil vi passere en halv million reddede måltider. Kundene våre skal få mye skryt for å støtte opp så helhjertet om dette initiativet, sier hun.

 

Singstad forteller at Too Good To Go er ett av flere tiltak selskapet og stasjonene har truffet for å kutte i matsvinnet, og at alle tjener på utfallet.

 

– Vi oppnår en vinn-vinn-situasjon der kundene får rimelig og god mat, stasjonene slipper å kaste produkter, mens klimaet og miljøet spares for unødige utslipp, sier hun.

 

Singstad er fornøyd med at Circle K-stasjonene i snitt får 4,1 i karakter av brukerne av To Good To Go-appen, på en skala fra 1 til 5.

 

– Med andre ord opplever de fleste kundene at de får både rikelig med mat, at det smaker godt og at betjeningen er hyggelig og effektiv. Det er sånn vi vil det skal være, sier hun.

 

Innholdet i en typisk forundringspose varierer, men ofte er det snakk om ferdigsmurte baguetter og søtbakst. For 39 kroner får kunden overskuddsmat til en normal utsalgspris på rundt 120 kroner.

(Pressenytt)

 

 

Bildetekster:

MATREDDER. Even Øygarden er med på å redde tusenvis av måltider ved Circle K Telemarksporten. Foto: Circle K Telemarksporten

 

FORNØYD. Mari Singstad i Circle K Norge konstaterer at stasjonene i snitt får 4,1 på en karakterskala fra 1 til 5. Foto: Regine Dalen Birkeland / Circle K Norge

 

 

Kontaktpersoner:

* Circle K Telemarksporten, Even Øygarden, mobil 90 01 44 51

* Circle K Norge, Too Good To Go-ansvarlig Mari Singstad, mobil 92 24 61 48

* Circle K Norge, kommunikasjonssjef Knut Hilmar Hansen, mobil 91 73 80 53

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak telemark telemarksporten even øygarden.jpg 3,24 MB (3024x4032)
Bilde - vedlegg til sak 1hovedbilde.jpg 895,17 kB (5480x3653)
Bilde - vedlegg til sak 2bilde.jpg 784,34 kB (3522x5283)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Circle K Norge, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 15.01.2023 11:57
Teknisk løsning ZEVS AS