presseticker

Skip to main content

Nordlendinger har reddet 67 150 måltider langs veien – Rana på topp

  Publisert: 09.10.2025 07:20 - av  Henning Poulsen

BEST I NORDLAND. Lilja Hoff, Tuva Sofie Langseth og de andre medarbeiderne på Circle K Grubhei har reddet mest stasjonsmat i Nordland. Foto: Circle K Grubhei

REDDER MAT. Munawar Sultan Kiani, daglig leder ved Circle K Bjerke, og Mari Singstad, prosjektleder for Too Good To Go-samarbeidet i Circle K Norge, viser fram en forundringspose. Foto: Terje Borud

EN MILLION. Circle K har nå reddet én million porsjoner med overskuddsmat fra sine stasjoner i Norge. Foto: Terje Borud

Kunder ved Circle K-stasjoner i Nordland har forhindret at 67 150 måltider havnet i avfallet. Helt på toppen troner Rana, Mosjøen og Bodø.

– Dette har vært en suksess helt fra starten. Hos oss er all mat dagsfersk, og blir det noe igjen på kveldstid får vi hjelp av våre flotte matreddere. Slik unngår vi matsvinn, sier Tone Lise Pedersen, stasjonsleder ved Circle K Grubhei i Rana.

 

Siden stasjonen hennes begynte å bruke matreddingsappen Too Good To Go i 2017 har 12 932 forundringsposer blitt solgt til sterkt redusert pris. Det er mest av Circle K-stasjonene i hele Nordland – og holder dessuten til en sjetteplass på den nasjonale listen.

 

Deretter følger Circle K Mosjøen med 10 471 poser, Bodø-stasjonene Circle K Hunstad og Circle K Olav V’s gate med 9827 og 7355 poser, og Circle K E6 Narvik med 6177 forundringsposer.

 

Pedersen forteller at matreddere kommer i alle størrelser.

 

– Det er alt fra ungdommer og barnefamilier, til arbeidskaren som skal ha med seg noe godt på nattskiftet. Folk er veldig fornøyde, så dette kommer vi til å fortsette med, sier hun.

 

Én million måltider

På landsbasis har Circle K nettopp passert én million forundringsposer. Ifølge beregninger fra Too Good To Go har innsatsen reddet 1000 tonn mat fra å havne i søpla. Dermed har selskapet unngått unødvendig utslipp tilsvarende 2700 tonn CO2e-ekvivalenter.

 

Denne mengden utslipp tilsvarer å dyrke nesten 6000 tonn poteter – eller ta 7000 flyreiser mellom Oslo og London.

 

En av de første

– Én million reddede forundringsposer er en stor milepæl, forteller Ken Vanhoegaerden, daglig leder i Too Good To Go Norge og legger til;

 

– Den første forundringsposen fra Circle K ble reddet i 2017, noe som plasserer dem blant de første større bedriftene på appen. Siden den gang har de gjort en enorm innsats for å fortsette å redusere matsvinnet sitt.

 

Inspirert av den norske suksessen har samarbeidet blitt rullet ut i andre land i Circle K-systemet. Til sammen har selskapet nå reddet mer enn 2,5 millioner forundringsposer globalt gjennom partnerskapet.

 

Kaster 85 kilo mat per innbygger

I Norge kastes det hvert år mer enn 450 000 tonn spiselig mat, ifølge Matvett. Det tilsvarer 85 kilo per innbygger. Om lag halvparten skjer i husholdningene, mens én prosent av matsvinnet stammer fra kiosker og bensinstasjoner.

 

– Hver dag serverer vi mer enn 40 000 måltider ved våre stasjoner i Norge. Matsvinn er en nasjonal og global utfordring, og selv om vi står for en mindre del av det totale matsvinnet, er det viktig for oss å bidra til å redusere det mest mulig. Samarbeidet med Too Good To Go har gjort oss enda mer skjerpet, sier Mari Singstad, leder for samarbeidet med Too Good To Go i Circle K Norge.

(Pressenytt)

 

 

 

Bildetekster:

BEST I NORDLAND. Lilja Hoff, Tuva Sofie Langseth og de andre medarbeiderne på Circle K Grubhei har reddet mest stasjonsmat i Nordland. Foto: Circle K Grubhei

 

REDDER MAT. Munawar Sultan Kiani, daglig leder ved Circle K Bjerke, og Mari Singstad, prosjektleder for Too Good To Go-samarbeidet i Circle K Norge, viser fram en forundringspose. Foto: Terje Borud

 

EN MILLION. Circle K har nå reddet én million porsjoner med overskuddsmat fra sine stasjoner i Norge. Foto: Terje Borud

 

 

Kontaktpersoner:

* Circle K Grubhei, daglig leder Tone Lise Pedersen, mobil 94 15 72 07

* Circle K Norge, leder for kommunikasjon og bærekraft Kjetil Foyn, mobil 93 25 11 99

* Too Good To Go, pressesjef Linda Almstedt, presse@toogoodtogo.no

FAKTABOKS

2700 tonn CO2-ekvivalenter tilsvarer blant annet å:

* Lade en smarttelefon 588 788 011 ganger

* Produsere 15 561 960 kilo bananer

* Ha på en stekeovn i 3 395 372 timer

* Dyrke 5 869 565 kilo poteter

(Kilde: Mérieux Nutrisciences | Blonk, 2024)


Denne saken er skrevet av Pressenytt for Circle K Norge, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 09.10.2025 07:20
Teknisk løsning ZEVS AS