Nordlandsstasjoner redder 6800 måltider fra å bli kastet
– Vi har veldig mange faste kunder på disse overraskelsesposene, og ofte henter de to poser i slengen. Mange kommer dessuten innom og henter mat før de skal på nattskift. De forteller oss at de gleder seg til å sjekke innholdet, sier Tone Lise Pedersen ved Circle K Grubhei.
– I tillegg er mindre matsvinn bra for miljøet, legger hun til.
Ingen Circle K-stasjoner i Nordland redder mer mat enn Mo i Rana-stasjonen. I løpet av 2020 har Circle K Grubhei berget 1572 måltider med overskuddsmat. Deretter følger Circle K Mosjøen med 1306 porsjoner, Bodø-stasjonene Circle K Hunstad og Circle K Olav Vs gate med henholdsvis 1099 og 763 porsjoner, og Circle K Leknes med 575 porsjoner mat.
– Vi synes det er veldig flott at så mange benytter seg av ordningen. Vi var faktisk én av de aller første Circle K-stasjonene i landet som testet Too Good To Go. Totalt har vi reddet 4532 måltider, og vi har fått mye hyggelig respons fra kundene. Posene har en brukervurdering på 4,67 av 5 inne på appen, og det er veldig bra, sier Pedersen.
Har reddet 200 000 porsjoner
Ved hjelp av den populære appen Too Good To Go har Circle K-kunder på landsbasis i løpet av en treårsperiode kjøpt 200 000 poser med overskuddsmat.
– Dette er en veldig hyggelig merkedag for oss. Matredding er noe alle tjener på, både kundene, stasjonene og ikke minst miljøet, sier prosjektleder Ida Ulla-Britt F. Burud i Circle K Norge.
Per i dag er det 115 Circle K-stasjoner over hele landet som lar kundene redde overskuddsmat gjennom appen Too Good To Go. 200 000 måltider har blitt reddet siden samarbeidet startet for tre år siden. Bare i 2020 har stasjonskundene kjøpt mer enn 85 000 forundringsposer gjennom appen.
Mer enn 1 million matreddere
I Norge kobler Too Good To Go 2500 butikker, bakerier, serveringssteder og energistasjoner sammen med 1,2 millioner registrerte matreddere. Circle K er blant aktørene som har reddet mest mat i Norge, ifølge daglig leder Ann-Kristin Raknes Pfründer i Too Good To Go.
– Sammen med appbrukerne våre gjør Circle K en kjempeinnsats for at maten de har igjen på slutten av dagen blir spist og ikke ender som svinn. Det er all grunn til å være stolt av resultatene, og jeg vil gjerne gi ekstra skryt til de iherdige og klimaengasjerte stasjonsmedarbeiderne, sier Pfründer.
Innholdet i en typisk forundringspose varierer, men ofte er det snakk om ferdigsmurte baguetter og bakervarer. For 39 kroner får kunden overskuddsmat til en normal utsalgspris på mellom 100 og 140 kroner.
Ifølge en beregning fra Too Good To Go utgjør de 200 000 matporsjonene som er reddet gjennom Circle K en miljøbesparelse tilsvarende 100 flyreiser rundt jordkloden.
(Pressenytt)
I toppen på matredding i Nordland i 2020:
1. Circle K Grubhei
2. Circle K Mosjøen
3. Circle K Hunstad
4. Circle K Olav Vs gate
5. Circle K Leknes
Bildetekster:
FORUNDRINGSPOSER. Circle K-kunder har reddet 200 000 poser med overskuddsmat gjennom appen Too Good To Go. Foto: Terje Borud
IVRIG MATREDDER. Circle K Grubhei redder mest mat i Nord-Norge. Foto: Circle K Grubhei
POPULÆR APP. Too Good To Go har 1,2 millioner registrerte matreddere i Norge, forteller daglig leder Ann-Kristin Raknes Pfründer. Foto: Too Good To Go
Kontaktpersoner:
* Circle K Norge, Senior Store Manager Ida Ulla-Britt F. Burud, mobil 41 45 94 62
* Circle K Norge, lojalitets- og kommunikasjonssjef Kjetil Foyn, mobil 93 25 11 99
* Too Good To Go, daglig leder Ann-Kristin Raknes Pfründer, mobil 95 27 70 88
* Too Good To Go, kommunikasjonsrådgiver Lene Kallum, mobil 99 10 79 00
1 riks.jpg 2,93 MB (3000x2000)
3 Ann-Kristin Raknes Pfrunder - foto Too Good To Go.jpg 1,60 MB (1360x2040)