presseticker

Skip to main content

Møre og Romsdal har reddet 30 000 måltider

  Publisert: 15.01.2023 11:24 - av  Henning Poulsen

FORNØYD. Mari Singstad i Circle K Norge konstaterer at stasjonene i snitt får 4,1 på en karakterskala fra 1 til 5. Foto: Regine Dalen Birkeland / Circle K Norge

I løpet av fem år har innbyggere i Møre og Romsdal reddet 30 411 poser med overskuddsmat ved sine lokale Circle K-stasjoner. Særlig i Volda, Ørsta og Ålesund er det mange som redder mat.

– Jeg tror kundene føler at de gjør en «god fangst» når de handler Too Good To Go-poser hos oss. De kommer i alle fall igjen og igjen, sier Jan Erik Leira, daglig leder ved Circle K Volda.

 

De siste fem årene har stasjonen hans reddet 8013 måltider gjennom appen Too Good To Go. Det er mest av alle Circle K-stasjonene i hele Møre og Romsdal.

 

Etter Volda-stasjonen følger Circle K Ørsta med 4709 porsjoner, Circle K Hatlane i Ålesund med 3527, Circle K Åndalsnes med 2573 og Circle K Hareid med 2108 porsjoner overskuddsmat.

 

– Vi sparer klima og miljø for unødig matsvinn, og folk får god mat til en billig penge, forteller Jan Erik Leira på Circle K Volda.

 

Tidlig ute med matredding

Johan Ingemarsson, daglig leder i Too Good To Go Norge, forteller at Circle K er en viktig brikke i kampen for å redusere matsvinnet, og for å redde mer mat både nasjonalt og regionalt.

 

– Circle K Norge var en av de første landsdekkende aktørene som inngikk et samarbeid med oss for å redusere matsvinn, noe vi er veldig fornøyde med. At så mye mat har blitt reddet ved stasjonene til Circle K er en god nyhet for alle parter. Å ta vare på maten er bra både for miljøet og for lommeboka, sier Ingemarsson.

 

I løpet av fem år har Circle K-kunder i Møre og Romsdal reddet mat tilsvarende 76 tonn CO2-ekvivalenter. Det tilsvarer karbondioksidutslippene som skjer gjennom livssyklusen til 912 mobiltelefoner.

 

I dag kan man redde mat ved 12 Møre og Romsdal-stasjoner. I Circle K-systemet er det Circle K Digerneset i Ålesund som har hatt ordningen lengst blant de aktive stasjonene i fylket – siden februar 2018.

 

Vinn-vinn for kunde og klima

Nasjonalt har kunder ved Circle K Norges stasjoner reddet nesten 500 000 porsjoner overskuddsmat, ifølge Mari Singstad. Hun leder Too Good To Go-satsingen i Circle K Norge.

 

– Vi har hatt en fantastisk utvikling de siste fem årene, og vi redder stadig mer mat. I løpet av januar vil vi passere en halv million reddede måltider. Kundene våre skal få mye skryt for å støtte opp så helhjertet om dette initiativet, sier hun.

 

Singstad forteller at Too Good To Go er ett av flere tiltak selskapet og stasjonene har truffet for å kutte i matsvinnet, og at alle tjener på utfallet.

 

– Vi oppnår en vinn-vinn-situasjon der kundene får rimelig og god mat, stasjonene slipper å kaste produkter, mens klimaet og miljøet spares for unødige utslipp, sier hun.

 

Singstad er fornøyd med at Circle K-stasjonene i snitt får 4,1 i karakter av brukerne av To Good To Go-appen, på en skala fra 1 til 5.

 

– Med andre ord opplever de fleste kundene at de får både rikelig med mat, at det smaker godt og at betjeningen er hyggelig og effektiv. Det er sånn vi vil det skal være, sier hun.

 

Innholdet i en typisk forundringspose varierer, men ofte er det snakk om ferdigsmurte baguetter og søtbakst. For 39 kroner får kunden overskuddsmat til en normal utsalgspris på rundt 120 kroner.

(Pressenytt)

 

 

Bildetekst:

 

FORNØYD. Mari Singstad i Circle K Norge konstaterer at stasjonene i snitt får 4,1 på en karakterskala fra 1 til 5. Foto: Regine Dalen Birkeland / Circle K Norge

 

 

Kontaktpersoner:

* Circle K Volda, daglig leder Jan Erik Leira, mobil 90 10 50 25

* Circle K Norge, Too Good To Go-ansvarlig Mari Singstad, mobil 92 24 61 48

* Circle K Norge, kommunikasjonssjef Knut Hilmar Hansen, mobil 91 73 80 53

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak 1hovedbilde.jpg 895,17 kB (5480x3653)
Bilde - vedlegg til sak 2bilde.jpg 784,34 kB (3522x5283)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Circle K Norge, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 15.01.2023 11:24
Teknisk løsning ZEVS AS