presseticker

Skip to main content

Horten-stasjon selger nest-mest softis i Norge

  Publisert: 09.05.2022 08:32 - av  Henning Poulsen

STORSELGER. Circle K selger om lag én million softis i Norge årlig. Foto: Marcus Aurelio

Iskremsesongen er i anmarsj. I løpet av året selger Circle K mer enn 100 000 softiser i Vestfold-området. Og ingen stasjon i området serverer mer av den myke og forfriskende isretten enn Circle K E18 Horten.

På stasjonen Circle K E18 Horten ble det solgt 17 958 softis i fjor. Det er nest-mest blant alle selskapets stasjoner i Norge – og bare 43 is færre enn stasjonen på førsteplass: Circle K Heddal i Notodden kommune.

 

I Vestfold-området ble det solgt til sammen 104 469 softis ved Circle K-stasjoner i fjor. Dersom vi følger den gamle fylkesoppdelingen fra før 2020, er Vestfold det fylket i landet der det spises mest stasjonssoftis, etterfulgt av Nordland og Telemark.

 

Foruten stasjonen i Horten utmerket særlig Larvik-stasjonene Circle K Torstrand og Circle K E18 Larvik samt Circle K Åsgårdstrand seg med høyt volum på softissalget.

 

Millionsalg

Den fløyelsmyke softisen dukket for første gang opp i Norge sent på 1950-tallet, og har holdt seg i popularitet gjennom tiårene. Sammen med blant annet kuleis, milkshake og frappe er den en del av Circle K Norges satsing på avkjølende og forfriskende matvarer.

 

– Totalt serverte vi 948 937 softiser i kjeks eller beger på stasjonene våre i løpet av fjoråret. Etterspørselen er stor i alle deler av landet, og vi selger spesielt godt på Østlandet. I Vestfold og Telemark bor det spesielt mange softisspisere, sier Mia Cathrine Tveit Stoknes, som leder kategori- og butikkutvikling i Circle K Norge.

 

Den perfekte softis

Så hva er egentlig en god softis? Vi spør hun som selger flest softis i hele landet, Helén Windsvoll ved Circle K Heddal, utenfor Notodden i Telemark:

 

– Du skal kjenne den gode fløtesmaken. Isen skal være frisk, og ikke for mektig. Temperaturen må være riktig, både av hensyn til konsistens og smak. Og så må isen for all del ikke være kornete, svarer hun.

 

Det er også viktig å ha rikelig med strø å velge imellom. Blant favorittene er fremdeles gamle favoritter som sjokolade, jordbær og tuttifrutti. Softiselskere av litt eldre årgang foretrekker gjerne ekte krokan – altså uten nøtter.

 

Av nyere smaksvarianter som er blitt populære finner vi sitron, salt karamell og salt lakris. De minste softisspiserne velger gjerne fargerikt strø – eller varianter som oreokjeks og marshmallows.

(Pressenytt)

 

 

 

 

Bildetekst:

STORSELGER. Circle K selger om lag én million softis i Norge årlig. Foto: Marcus Aurelio

 

 

Kontaktpersoner:

* Circle K Norge, leder kategori- og butikkutvikling - Mia Cathrine Tveit Stoknes, mobil 91 71 44 85

* Circle K Norge, kommunikasjonssjef Knut Hilmar Hansen, mobil 91 73 80 53

Stasjonene på softistoppen i Vestfold:

1. Circle K E18 Horten (17 958 is)

2. Circle K Torstrand (9767 is)

3. Circle K E18 Larvik (8885 is)

4. Circle K Åsgårdstrand (8048 is)

5. Circle K Stavern (6989 is)

6. Circle K Revetal (6169 is)

7. Circle K Stokke (6102 is)

8. Circle K Sem (6087 is)

9. Circle K Tønsberg (5932 is)

10. Circle K E18 Grelland (5885 is)

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Circle K Norge, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 09.05.2022 08:32
Teknisk løsning ZEVS AS