Har solgt mer enn 300 000 rundstykker langs Akershus-veier
– Vi var tidlig ute med å satse på rundstykker. Dette er rett og slett et bra produkt, rimelig og velsmakende som det er. Stasjonen vår besøkes av folk på farta, og rundstykkene er enkle å spise både på stasjonen og i bilen, sier Silje Marita Skedsmo, stasjonssjef på Circle K E6 Dal.
Av alle Circle K-stasjonene i Akershus er det nettopp den i Dal som selger flest rundstykker. Deretter følger stasjonene i Minnesund, Berger, Vestby og Fjellhamar.
– Vi smører ofte for å ha ferske rundstykker tilgjengelig hele døgnet, for kundene kommer gjerne tilbake i løpet av dagen og kjøper flere. Den typiske kunden er arbeidsfolk langs veien, men rundstykkene treffer i alle kundegrupper – og hos oss som jobber på stasjonen, smiler Skedsmo.
Fant hull i markedet
Dag-Øystein Jespersen er ansvarlig for påsmurt mat i Circle K Norge. Han mener selskapet har funnet et hull i markedet med rundstykkene sine.
– Vi innså at det ligger et stort og urealisert potensial i mellommåltidene. Stasjonene våre har et godt mattilbud både til frokost, lunsj og middag, men av og til ønsker du noe lite og rimelig som likevel smaker godt, sier han.
Mer prisbevisste kunder
Jespersen tror dyrtid er en del av hemmeligheten bak rundstykkesuksessen.
– Vi merker at pengene ikke sitter så løst som før hos mange av kundene, men et rundstykke til 29 kroner har de fleste råd til å unne seg. Siden mai i fjor har vi bygget opp satsingen vår sten for sten – eller rundstykke for rundstykke – og nå kan vi trygt si at vi har en salgsvinner, sier han.
Foreløpig selges rundstykket i fire varianter: ost og skinke eller egg og bacon i fint eller flerkornet brød. Jespersen avslører at det snart kommer flere varianter, men lover at kvaliteten blir den samme.
– Sammen med bakeleverandøren vår Baxt har vi utviklet et rundstykke av høy kvalitet som holder seg ferskt lenge. Pålegget holder også godt norsk nivå, med blant annet Tine Smaksrik Ost og kokt skinke fra Jæder. Vi kan ikke ta snarveier bare fordi produktet ligger i lavprissegmentet, sier han.
(Pressenytt)
FAKTABOKS
På rundstykketoppen i Akershus:
1. Circle K E6 Dal
2. Circle K E6 Minnesund
3. Circle K E6 Berger
4. Circle K E6 Vestby
5. Circle K Fjellhamar
Bildetekst:
SMAKFULL SUKSESS. Mariann Grue og Silje Marita Skedsmo tar seg en pause fra rundstykkesmøring i sola utenfor Circle K E6 Dal. Foto: Circle K E6 Dal
ÅRETS PRODUKT. Rundstykket som Circle K har utviklet med Baxt ble nylig kåret til årets produkt i selskapet. På bildet (f.v.) Magnus Berger og Mia Stoknes fra Circle K, Marius Johannesen og Åge Thomassen fra Baxt og Dag-Øystein Jespersen fra Circle K. Foto: Knut Hilmar Hansen
Kontaktpersoner:
* Circle K E6 Dal, stasjonssjef Silje Marita Skedsmo, mobil 45 11 60 25
* Circle K Norge, kommunikasjonssjef Knut Hilmar Hansen, mobil 91 73 80 53
* Circle K Norge, matansvarlig Dag-Øystein Jespersen, mobil 41 36 80 64
Baxt - foto Knut Hilmar Hansen.jpg 2,14 MB (5746x4160)
rundstykker og juice.jpg 7,34 MB (4000x3000)