Har reddet 82 820 måltider langs Vestlands veier – Sogndal på topp i nord

REDDER MAT. Munawar Sultan Kiani, daglig leder ved Circle K Bjerke, og Mari Singstad, prosjektleder for Too Good To Go-samarbeidet i Circle K Norge, viser fram en forundringspose. Foto: Terje Borud
– Vi prøver å kaste så lite som mulig, og det føles godt å vite at maten heller havner på bordet hos folk enn i søpla, sier Eirik Trontveit, stasjonsleder ved Circle K Sogndal.
Siden stasjonen hans begynte å bruke matreddingsappen Too Good To Go i 2020 har 8952 forundringsposer blitt solgt til sterkt redusert pris. Det er mest blant Circle K-stasjonene i det som tidligere var kjent som Sogn og Fjordane.
– Vi opplever at kundene er veldig fornøyde. Mange forteller at de føler de får mye for pengene, og at posene alltid byr på noe spennende, sier Trontveit.
Totalt har kundene til Circle K reddet 21 136 poser med overskuddsmat i den nordlige delen av Vestland fylke.
Totalt 82 820 forundringsposer er blitt hentet ut i Vestland sett under ett, og mest mat reddes i Stord i sør.
Én million måltider
På landsbasis har Circle K nettopp passert én million forundringsposer. Ifølge beregninger fra Too Good To Go har innsatsen reddet 1000 tonn mat fra å havne i søpla. Dermed har selskapet unngått unødvendig utslipp tilsvarende 2700 tonn CO2e-ekvivalenter.
Denne mengden utslipp tilsvarer å dyrke nesten 6000 tonn poteter – eller ta 7000 flyreiser mellom Oslo og London.
En av de første
– Én million reddede forundringsposer er en stor milepæl, forteller Ken Vanhoegaerden, daglig leder i Too Good To Go Norge og legger til;
– Den første forundringsposen fra Circle K ble reddet i 2017, noe som plasserer dem blant de første større bedriftene på appen. Siden den gang har de gjort en enorm innsats for å fortsette å redusere matsvinnet sitt.
Inspirert av den norske suksessen har samarbeidet blitt rullet ut i andre land i Circle K-systemet. Til sammen har selskapet nå reddet mer enn 2,5 millioner forundringsposer globalt gjennom partnerskapet.
Kaster 85 kilo mat per innbygger
I Norge kastes det hvert år mer enn 450 000 tonn spiselig mat, ifølge Matvett. Det tilsvarer 85 kilo per innbygger. Om lag halvparten skjer i husholdningene, mens én prosent av matsvinnet stammer fra kiosker og bensinstasjoner.
– Hver dag serverer vi mer enn 40 000 måltider ved våre stasjoner i Norge. Matsvinn er en nasjonal og global utfordring, og selv om vi står for en mindre del av det totale matsvinnet, er det viktig for oss å bidra til å redusere det mest mulig. Samarbeidet med Too Good To Go har gjort oss enda mer skjerpet, sier Mari Singstad, leder for samarbeidet med Too Good To Go i Circle K Norge.
(Pressenytt)
Bildetekster:
REDDER MAT. Munawar Sultan Kiani, daglig leder ved Circle K Bjerke, og Mari Singstad, prosjektleder for Too Good To Go-samarbeidet i Circle K Norge, viser fram en forundringspose. Foto: Terje Borud
EN MILLION. Circle K har nå reddet én million porsjoner med overskuddsmat fra sine stasjoner i Norge. Foto: Terje Borud
Kontaktpersoner:
* Circle K Sogndal, daglig leder Eirik Trontveit, mobil 90 57 61 11
* Circle K Norge, leder for kommunikasjon og bærekraft Kjetil Foyn, mobil 93 25 11 99
* Too Good To Go, pressesjef Linda Almstedt, presse@toogoodtogo.no
2700 tonn CO2-ekvivalenter tilsvarer blant annet å:
* Lade en smarttelefon 588 788 011 ganger
* Produsere 15 561 960 kilo bananer
* Ha på en stekeovn i 3 395 372 timer
* Dyrke 5 869 565 kilo poteter
(Kilde: Mérieux Nutrisciences | Blonk, 2024)




