presseticker

Skip to main content

Har reddet 58 213 måltider langs Buskeruds veier – Drammen på topp

  Publisert: 09.10.2025 03:30 - av  Henning Poulsen

BEST I BUSKERUD. (f.v.) Bjørn Ingolf Helseth, Rune Bjarås, Pedram Firouz og de andre medarbeiderne på Circle K Rundtom har reddet mest stasjonsmat i Buskerud. Foto: Circle K Rundtom

REDDER MAT. Munawar Sultan Kiani, daglig leder ved Circle K Bjerke, og Mari Singstad, prosjektleder for Too Good To Go-samarbeidet i Circle K Norge, viser fram en forundringspose. Foto: Terje Borud

 

EN MILLION. Circle K har nå reddet én million porsjoner med overskuddsmat fra sine stasjoner i Norge. Foto: Terje Borud

Kunder ved Circle K-stasjoner i Buskerud har forhindret at 58 213 måltider havnet i avfallet. Helt på toppen troner Drammen, Hønefoss og Lier.

– Vi var tidlig ute med å satse på matredding, og vi har innarbeidet noen gode vaner både hos kundene og oss selv. Det er inspirerende å være med på noe som faktisk gjør en forskjell. Litt mindre matsvinn hver dag utgjør mye i det store bildet, sier Bjørn Ingolf Helseth, stasjonsleder ved Circle K Rundtom i Drammen.

 

Siden stasjonen begynte å bruke matreddingsappen Too Good To Go i 2017 har 13 446 forundringsposer blitt solgt til sterkt redusert pris. Det er mest blant Circle K-stasjonene i hele Buskerud – og holder til en fjerdeplass på landsbasis.

 

– Vi ser at flere og flere har oppdaget konseptet. Noen kjøper nesten daglig, og mange har gjort det til en vane, sier Helseth.

 

Deretter følger Circle K Hønefoss med 10 776 poser, Circle K Konnerud i Drammen med 8080 poser og Lier-stasjonene Circle K E18 Lier og Circle K Tranby med henholdsvis 6144 og 3933 forundringsposer.

 

Én million måltider

På landsbasis har Circle K nettopp passert én million forundringsposer. Ifølge beregninger fra Too Good To Go har innsatsen reddet 1000 tonn mat fra å havne i søpla. Dermed har selskapet unngått unødvendig utslipp tilsvarende 2700 tonn CO2e-ekvivalenter.

 

Denne mengden utslipp tilsvarer å dyrke nesten 6000 tonn poteter – eller ta 7000 flyreiser mellom Oslo og London.

 

En av de første

– Én million reddede forundringsposer er en stor milepæl, forteller Ken Vanhoegaerden, daglig leder i Too Good To Go Norge og legger til;

 

– Den første forundringsposen fra Circle K ble reddet i 2017, noe som plasserer dem blant de første større bedriftene på appen. Siden den gang har de gjort en enorm innsats for å fortsette å redusere matsvinnet sitt.

 

Inspirert av den norske suksessen har samarbeidet blitt rullet ut i andre land i Circle K-systemet. Til sammen har selskapet nå reddet mer enn 2,5 millioner forundringsposer globalt gjennom partnerskapet.

 

Kaster 85 kilo mat per innbygger

I Norge kastes det hvert år mer enn 450 000 tonn spiselig mat, ifølge Matvett. Det tilsvarer 85 kilo per innbygger. Om lag halvparten skjer i husholdningene, mens én prosent av matsvinnet stammer fra kiosker og bensinstasjoner.

 

– Hver dag serverer vi mer enn 40 000 måltider ved våre stasjoner i Norge. Matsvinn er en nasjonal og global utfordring, og selv om vi står for en mindre del av det totale matsvinnet, er det viktig for oss å bidra til å redusere det mest mulig. Samarbeidet med Too Good To Go har gjort oss enda mer skjerpet, sier Mari Singstad, leder for samarbeidet med Too Good To Go i Circle K Norge.

(Pressenytt)

 

 

FAKTABOKS

 

 

Bildetekster:

BEST I BUSKERUD. (f.v.) Bjørn Ingolf Helseth, Rune Bjarås, Pedram Firouz og de andre medarbeiderne på Circle K Rundtom har reddet mest stasjonsmat i Buskerud. Foto: Circle K Rundtom

 

REDDER MAT. Munawar Sultan Kiani, daglig leder ved Circle K Bjerke, og Mari Singstad, prosjektleder for Too Good To Go-samarbeidet i Circle K Norge, viser fram en forundringspose. Foto: Terje Borud

 

EN MILLION. Circle K har nå reddet én million porsjoner med overskuddsmat fra sine stasjoner i Norge. Foto: Terje Borud

 

 

Kontaktpersoner:

* Circle K Rundtom, daglig leder Bjørn Ingolf Helseth, mobil 94 17 88 82

* Circle K Norge, leder for kommunikasjon og bærekraft Kjetil Foyn, mobil 93 25 11 99

* Too Good To Go, pressesjef Linda Almstedt, presse@toogoodtogo.no

FAKTABOKS

2700 tonn CO2-ekvivalenter tilsvarer blant annet å:

* Lade en smarttelefon 588 788 011 ganger

* Produsere 15 561 960 kilo bananer

* Ha på en stekeovn i 3 395 372 timer

* Dyrke 5 869 565 kilo poteter

(Kilde: Mérieux Nutrisciences | Blonk, 2024)


Denne saken er skrevet av Pressenytt for Circle K Norge, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 09.10.2025 03:30
Teknisk løsning ZEVS AS