presseticker

Skip to main content

Folk i Buskerud reddet 4500 måltider fra å bli kastet

  Publisert: 29.12.2019 09:28 - av  Henning Poulsen
I løpet av drøyt to år har Circle K-kunder i Buskerud reddet 4417 matporsjoner fra å bli kastet ved hjelp av en app. Aller flest måltider berges på Circle K Rundtom.

Bare i løpet av 2019 har innbyggere i Buskerud reddet 2681 måltider ved fylkets Circle K-stasjoner. Dette har foregått via appen Too Good To Go.

 

– Samarbeidet vårt med Circle K Norge har virkelig gjort matredding tilgjengelig i hele vårt langstrakte land. Det er fantastisk at det går an å inspirere lokalmiljøet til å bidra i kampen mot matsvinn, både i bykjernene og i langt mer grisgrendte strøk, sier en fornøyd Bendik Walderhaug, matredder og salgssjef i Too Good To Go.

 

Kunder ved Circle K Rundtom har reddet 2913 måltider gjennom de siste to årene, noe som er mest i fylket og femte best på landsbasis. Deretter følger Circle K Hønefoss med 1131, Circle K Lierbyen med 304, Circle K Tranby med 257 og Circle K Vik med 13 reddede måltider. Felles for de tre siste er at de ganske nylig har blitt med på ordningen. Circle K Vik ble faktisk med bare noen dager før statistikken ble kjørt ut.

 

Økning i matredding

I løpet av to år har kunder ved 120 Circle K Norge-stasjoner over hele landet reddet over 100 000 matporsjoner fra å havne i avfallet. Året 2019 har sett en økning i matredding på 50 prosent.

 

Walderhaug konstaterer at 120 Circle K-stasjoner fra Alta i nord til Farsund i sør for tiden bruker Too Good To Go-appen aktivt som verktøy i kampen mot matsvinn. En typisk forundringspose – eller porsjon – med mat inneholder for eksempel én ferdigsmurt bagett, tre boller og ett annet bakverk. For 39 kroner får matredderen overskuddsmat til en normal utsalgspris på mellom 100 og 140 kroner.

 

I Norge kastes mat tilsvarende hver åttende handlepose. Årlig går om lag 385 000 tonn med mat i avfallet, med en beregnet verdi på 22 milliarder kroner. Mobilappen Too Good To Go kobler sammen butikker, spisesteder, kafeer, bakerier og energistasjoner med rundt 950 000 matreddere over hele landet.

 

40 nye stasjoner er med

Prosjektleder Ida Ulla-Britt F. Burud i Circle K Norge jobber for å utvide satsingen på matredding ved landets stasjoner. Hun forteller at antall stasjoner som bruker Too Good To Go-appen har økt med om lag 40 fra i fjor.

 

– Vi jobber hver dag på mange områder med å redusere matsvinn. Å kaste mat er sløsing med ressurser og gode produkter, noe som er dårlig økonomi og skadelig for miljøet. Vi setter stor pris på at så mange kunder gjennom bruk av Too Good To Go vil hjelpe oss med å redde mat som ellers ville blitt til avfall, sier hun.

 

Håper flere blir med

Matredder Bendik Walderhaug håper enda flere Circle K Norge-stasjoner kaster seg på samarbeidsavtalen i 2020. Han understreker at stasjonene kan lære mye om egne rutiner ved å bruke appen.

 

– Dataene i appen gir en god pekepinn på hvor svinnet oppstår, slik at stasjonene kan skru til rutinene. På den måten unngår de å ha så mye overskuddsmat i utgangspunktet, sier Walderhaug.

(Pressenytt)

 

 

Bildetekst:

HVA FIKK DU? En typisk forundringspose – eller porsjon – med mat inneholder for eksempel én ferdigsmurt bagett, tre boller og ett annet bakverk. Foto: Johnny Syversen

 

 

Kontaktpersoner:

* Too Good To Go, salgssjef Bendik Walderhaug, mobil 97 10 11 03

* Circle K Norge, Senior Store Manager Ida Ulla-Britt F. Burud, mobil 41 45 94 62

* Circle K Norge, kommunikasjonssjef Knut Hilmar Hansen, mobil 91 73 80 53

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak 2 riks foto Johnny Syversen.jpg 4,25 MB (3760x2115)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Circle K Norge, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 29.12.2019 09:28
Teknisk løsning ZEVS AS