presseticker

Skip to main content

Flesberg-stasjon selger mest softis i Buskerud

  Publisert: 09.05.2022 12:12 - av  Henning Poulsen

STORSELGER. Circle K selger om lag én million softis i Norge årlig. Foto: Marcus Aurelio

Iskremsesongen er i anmarsj. I løpet av året selger Circle K nesten 55 000 softiser i Buskerud. Og ingen stasjon i området serverer mer av den myke og forfriskende isretten enn Circle K Lampeland.

På stasjonen Circle K Lampeland i Flesberg kommune ble det solgt 7182 softis i fjor. Det sender stasjonen inn på selskapets softistopp i Buskerud.

 

I Buskerud-området ble det solgt til sammen 54 137 softis ved Circle K-stasjoner i fjor. Foruten stasjonen i Rakkestad utmerket særlig Circle K Gulsvik i Flå kommune, Circle K Ål, Circle K Gol og Circle K Geilo seg med volum nivå på softissalget.

 

Millionsalg

Den fløyelsmyke softisen dukket for første gang opp i Norge sent på 1950-tallet, og har holdt seg i popularitet gjennom tiårene. Sammen med blant annet kuleis, milkshake og frappe er den en del av Circle K Norges satsing på avkjølende og forfriskende matvarer.

 

– Totalt serverte vi 948 937 softiser i kjeks eller beger på stasjonene våre i løpet av fjoråret. Etterspørselen er stor i alle deler av landet, og særlig når solen skinner går det unna med softissalget, sier Mia Cathrine Tveit Stoknes, som leder kategori- og butikkutvikling i Circle K Norge.

 

Den perfekte softis

Så hva er egentlig en god softis? Vi spør hun som selger flest softis i hele landet, Helén Windsvoll ved Circle K Heddal, utenfor Notodden i Telemark:

 

– Du skal kjenne den gode fløtesmaken. Isen skal være frisk, og ikke for mektig. Temperaturen må være riktig, både av hensyn til konsistens og smak. Og så må isen for all del ikke være kornete, svarer hun.

 

Det er også viktig å ha rikelig med strø å velge imellom. Blant favorittene er fremdeles gamle favoritter som sjokolade, jordbær og tuttifrutti. Softiselskere av litt eldre årgang foretrekker gjerne ekte krokan – altså uten nøtter.

 

Av nyere smaksvarianter som er blitt populære finner vi sitron, salt karamell og salt lakris. De minste softisspiserne velger gjerne fargerikt strø – eller varianter som oreokjeks og marshmallows.

(Pressenytt)

 

 

 

Bildetekst:

STORSELGER. Circle K selger om lag én million softis i Norge årlig. Foto: Marcus Aurelio

 

 

Kontaktpersoner:

* Circle K Norge, leder kategori- og butikkutvikling - Mia Cathrine Tveit Stoknes, mobil 91 71 44 85

* Circle K Norge, kommunikasjonssjef Knut Hilmar Hansen, mobil 91 73 80 53

Stasjonene på softistoppen i Buskerud:

1. Circle K Lampeland (7182 is)

2. Circle K Gulsvik (6592 is)

3. Circle K Ål (6064 is)

4. Circle K Gol (5858 is)

5. Circle K Geilo (5254 is)

6. Circle K E8 Lier (4406 is)

7. Circle K Kongsberg (3735 is)

8. Circle K Konnerud (3135 is)

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Circle K Norge, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 09.05.2022 12:12
Teknisk løsning ZEVS AS