presseticker

Skip to main content

Denne Stavanger-stasjonen redder mest overskuddsmat i Norge

  Publisert: 12.01.2021 06:30 - av  Henning Poulsen
De siste 12 månedene har kunder ved 14 Circle K-stasjoner i Rogaland kjøpt om lag 16 000 porsjoner med overskuddsmat gjennom appen Too Good To Go. Aller mest mat reddes på Circle K Forus.

– Noen av matredderne våre er ofte innom, mens andre kommer mer sporadisk. Vi smører mye variert mat og har godt utvalg av boller, så kundene får god variasjon også når de redder overskuddsmat. Og så er dette jo bra for miljøet, sier stasjonsdriver Aud Kari Egeland i Circle K Forus.

 

Ingen Circle K-stasjoner i Norge redder mer mat enn Stavanger-stasjonen. I løpet av 2020 har Circle K Forus berget 2057 måltider med overskuddsmat.

 

I Rogaland er Circle K Ålgård nestbest med 1984 porsjoner, og følges av Circle K Sævelandsvik med 1665 porsjoner, Circle K Klepp med 1502 porsjoner, Circle K Randaberg med 1475 porsjoner og Circle K Lura i Sandnes med 1442 porsjoner mat.

 

Har reddet 200 000 porsjoner

Ved hjelp av den populære appen Too Good To Go har Circle K-kunder på landsbasis i løpet av en treårsperiode kjøpt 200 000 poser med overskuddsmat.

 

– Dette er en veldig hyggelig merkedag for oss. Matredding er noe alle tjener på, både kundene, stasjonene og ikke minst miljøet, sier prosjektleder Ida Ulla-Britt F. Burud i Circle K Norge.

 

Per i dag er det 115 Circle K-stasjoner over hele landet som lar kundene redde overskuddsmat gjennom appen Too Good To Go. 200 000 måltider er blitt reddet siden samarbeidet startet for tre år siden. Bare i 2020 har stasjonskundene kjøpt mer enn 85 000 forundringsposer gjennom appen.

 

Mer enn 1 million matreddere

I Norge kobler Too Good To Go 2500 butikker, bakerier, serveringssteder og energistasjoner sammen med 1,2 millioner registrerte matreddere. Circle K er blant aktørene som har reddet mest mat i Norge, ifølge daglig leder Ann-Kristin Raknes Pfründer i Too Good To Go.

 

– Sammen med appbrukerne våre gjør Circle K en kjempeinnsats for at maten de har igjen på slutten av dagen blir spist og ikke ender som svinn. Det er all grunn til å være stolt av resultatene, og jeg vil gjerne gi ekstra skryt til de iherdige og klimaengasjerte stasjonsmedarbeiderne, sier Pfründer.

 

Innholdet i en typisk forundringspose varierer, men ofte er det snakk om ferdigsmurte baguetter og bakervarer. For 39 kroner får kunden overskuddsmat til en normal utsalgspris på mellom 100 og 140 kroner.

 

Ifølge en beregning fra Too Good To Go utgjør de 200 000 matporsjonene som er reddet gjennom Circle K en miljøbesparelse tilsvarende 100 flyreiser rundt jordkloden.

(Pressenytt)

 

I toppen på matredding i Rogaland i 2020:

1. Circle K Forus

2. Circle K Ålgård

3. Circle K Sævelandsvik

4. Circle K Klepp

5. Circle K Randaberg

6. Circle K Lura

7. Circle K Kvala

8. Circle K Nærbø

9. Circle K Ølensvåg

10. Circle K Vikeså

 

 

Bildetekster:

MATREDDER. En medarbeider på Circle K Forus viser fram Too Good To Go-posen. Foto: Circle K Forus

 

FORUNDRINGSPOSER. Circle K-kunder har reddet 200 000 poser med overskuddsmat gjennom appen Too Good To Go. Foto: Terje Borud

 

POPULÆR APP. Too Good To Go har 1,2 millioner registrerte matreddere i Norge, forteller daglig leder Ann-Kristin Raknes Pfründer. Foto: Too Good To Go

 

 

Kontaktpersoner:

* Circle K Forus, driver Aud Kari Egeland, mobil 91 71 11 70

* Circle K Norge, Senior Store Manager Ida Ulla-Britt F. Burud, mobil 41 45 94 62

* Circle K Norge, lojalitets- og kommunikasjonssjef Kjetil Foyn, mobil 93 25 11 99

* Too Good To Go, daglig leder Ann-Kristin Raknes Pfründer, mobil 95 27 70 88
* Too Good To Go, kommunikasjonsrådgiver Lene Kallum, mobil 99 10 79 00

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak Circle K Forus.jpg 3,08 MB (3024x4032)
Bilde - vedlegg til sak 1 riks.jpg 2,93 MB (3000x2000)
Bilde - vedlegg til sak 3 Ann-Kristin Raknes Pfrunder - foto Too Good To Go.jpg 1,60 MB (1360x2040)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Circle K Norge, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 12.01.2021 06:30
Teknisk løsning ZEVS AS