presseticker

Skip to main content

DOGA-merket for design og arkitektur:

Slik løftet de vekttreningen med god design – nå får de pris

  Publisert: 15.02.2023 12:30 - av  Henning Poulsen

TRENINGSLØFT. En norsk håndvekt gjør treningen enklere og morsommere. Nå mottar prosjektet DOGA-merket for design og arkitektur. Foto: Rasmus Kongsøre

De har utviklet en håndvekt som gjør trening lettere, tryggere og mer morsom. Nå hedres Gungnir med DOGA-merket for design og arkitektur.

– Takket være god industridesign har Gungnir klart å løse et langvarig problem og samtidig skapt et produkt med lang levetid og stort eksportpotensial. Dette er et løft for hele treningsbransjen, sier Tor Inge Hjemdal, administrerende direktør i DOGA.

 

DOGA-merket for design og arkitektur deles ut 16. mars i Oslo, men allerede nå røper DOGA de 12 første vinnerprosjektene. Blant disse finner vi utstyrsprodusenten Gungnir.

 

DOGA-merket er Norges viktigste anerkjennelse til virksomheter og utøvere som bruker design og arkitektur til å skape verdi for miljø, samfunn og økonomi.

 

Irriterte seg over dårlige vektlåser

Utstyr til trening er i konstant endring, med stadige forbedringer og nye funksjoner. Vektløftere er likevel henvist til nærmere 100 år gammel teknologi, der vektskiver holdes på plass av klønete, vriene og skjøre klyper og fjærlåser. I beste fall utgjør disse et irritasjonsmoment under trening. I verste fall kan de skape farlige situasjoner.

 

Audun Filip Sand og Andreas Bossonney Gundersen har begge bakgrunn som personlige trenere. De hadde lenge irritert seg over dårlige låsemekanismer for vektskiver. Da de møtte utstyrsutvikler Øyvind Rein og designeren Markus Leonhard Hansen gjennom studier på Ås, falt brikkene på plass. Sammen stiftet de Gungnir.

 

Hentet innsikt i sosiale medier

Innsikt fra utviklingen og lanseringen av selskapets første produkt, en vektstang, ble nyttig da gründerne vendte tilbake til problemet med vektlåsen. De gjennomførte intervjuer med utøvere, og analyserte dessuten store mengder produktkommentarer i sosiale medier. Deretter utviklet de en prototype som ble testet grundig.

 

Resultatet er Dumbler, en olympisk håndvekt med innebygde låser som gjør det enklere og tryggere å trene. Låsemekanismen er enkel og intuitivt forståelig, og kvitterer med et «klikk» når du bruker den riktig. Den visuelle designen er dus og minimalistisk, og forsterker følelsen av Dumbler som et høykvalitetsprodukt med lang holdbarhet.

 

En forhåndssalgskampanje gikk over all forventning, og vektløftere over hele landet tok godt imot nyvinningen. Snart ble det også eksportsuksess for treningsgründerne. Dumbler er blant produktene Gungnir nå selger i mer enn 40 land.

 

«Industridesign på sitt beste»

Juryen for DOGA-merket for design og arkitektur skriver at The Dumbler er et resultat av godt utviklingsarbeid og fremragende produktdesign. 

 

«Vi er imponert over det elegante designet, den høye kvaliteten og den brukervennlige låsemekanismen som passer til alle eksisterende vekter. The Dumbler er et produkt med gjennomført estetikk og uttrykk. Det fyller et behov i markedet, og det gir økt sikkerhet. Produktet har et tydelig formspråk som snakker til målgruppen, og det løser et problem. Altså industridesign på sitt beste,» står det i jurykjennelsen.

(Pressenytt)

 

Mer informasjon om prisutdelingen og DOGA-merket for design og arkitektur her: https://doga.no/aktiviteter/dogas-priser/doga-merket-design-arkitektur/

 

Finn mer informasjon om prosjektet her:

Et løft for verdens vektløftere | DOGA

 

Kontaktpersoner:

* Design og arkitektur Norge, kommunikasjonsrådgiver Ellen Heggestad, eh@doga.no, mobil 92 65 35 30

* Design og arkitektur Norge, rådgiver for priser og utmerkelser - Stine Fantoft Berg, sfb@doga.no, mobil 95 75 20 22

* The Dumbler – Olympisk hantel, Audun Filip Sand, audun@gungnir.no, mobil 95 75 74 79

 

Bildetekst:

TRENINGSLØFT. En norsk håndvekt gjør treningen enklere og morsommere. Nå mottar prosjektet DOGA-merket for design og arkitektur. Foto: Rasmus Kongsøre

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Design og arkitektur Norge (DOGA), og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 15.02.2023 12:30
Teknisk løsning ZEVS AS