presseticker

Skip to main content

Merket for god design 2011:

Skidesign i verdensklasse - SPERREFRIST TIL 16.3. KL 18.00

  Publisert: 16.03.2011 12:53 - av  Henning Poulsen
Oslo: Rottefella lager skibindinger i verdensklasse – men den anonyme firmaprofilen oste ikke akkurat kvalitet. Nå har den tradisjonsrike produsenten mottatt det ettertraktede Merket for god design.

Rottefella fikk sammen med designbyrået Creuna Norge tildelt Merket for god design som belønning for vellykket bruk av design i forbindelse med utvikling av ny firmaprofil.

 

– Dette er en stor og viktig anerkjennelse til bedrifter og designere som sammen skaper svært gode produkter og tjenester gjennom metodisk bruk av design, sier Eline Strøm-Gundersen i Norsk Designråd, som er prosjektleder for Merket for god design.

 

Utmerkelsene ble delt ut onsdag 16. mars i Oslo under Designdagen, et årlig arrangement i regi av Norsk Designråd der næringsliv og designere prises for vellykket nytenking og innovasjon.

 

Ville løfte skibindingen

Til tross for at Rottefella er en verdensledende produsent av skibindinger slet de med en anonym profil. Mange kunder anså bindinger kun som en del av en skipakke. Det ville bedriften på Klokkarstua i Buskerud gjøre noe med.

 

– Vi ønsket å bli mer brukerrettede i vår kommunikasjon. Målet var å få kundene til å oppleve oss som det vi er – en ledende produsent i skiverden, sier Even Wøllo, sjef for produktutvikling i Rottefella.

 

Teknisk, maskulint uttrykk

Byrået Creuna Norge ble koblet inn. De stilte med et designlag med bred kompetanse. – Samarbeidet har vært – og er – svært fruktbart. Creuna har kommet med mange gode innspill og gjort oss mer bevisste på hvilket budskap vi ønsket å formidle, forklarer Wøllo.

 

Resultatet er en profil som ifølge designjuryen holder et høyt internasjonalt nivå. Den nye logoen er lang mer slagkraftig og iøynefallende enn den gamle, litt snille logoen. Formspråket er teknisk og maskulint, og bygger opp under Rottefellas tradisjoner og styrke innen industriell design.

 

Designprisgrossist

I 2007 vant Rottefella Hedersprisen for god design for telemarksbindingen NTN. Even Wøllo forteller at design har en sentral plass i alt selskapet foretar seg. – Design står i sentrum enten vi snakker om brukeropplevelser og brukervennlighet eller det å produsere og montere bindingene så enkelt og effektivt som mulig. Nå har vi også fått en profil som står i stil med produktene vi leverer, og som gjør at vi skiller oss ut i skiverden, sier han.

(Pressenytt)

 

Jurykjennelser, bilder, underlag:

Nyhetssaker, jurykjennelse og produktbilder fra årets utdeling legges her kl 19.30, onsdag 16. mars: http://www.norskdesign.no/merket-for-god-design/category285.html

(Dersom du ikke finner den aktuelle mottakeren på førstesiden, så bla deg bakover)

 

 

FAKTABOKS:

Merket for god design:

* Utmerkelsen er en anerkjennelse av vellykket bruk av design for å skape innovative produkter og løsninger, og er et kvalitetsstempel til bruk i bedriftens markedsføring.

* Alle typer masseproduserte produkter, tjenester og løsninger utviklet med en designer, til enten konsument- eller bedriftsmarkedet, og fra alle typer bransjer, kan søke. Dette inkluderer alle typer produkter, emballasje, visuelle profiler, nettsider, applikasjoner, samt møbler, tekstiler, mote og konfeksjon..

* De innsendte bidragene blir evaluert av en objektiv jury bestående av fagpersoner fra nordisk næringsliv og fra designbransjen. Juryeringsprosessen er strengt konfidensiell.

* Bedrifter og designere som ikke når opp til en utmerkelse, får en detaljert tilbakemelding fra juryen, i form av et konsultasjonsmøte.

(Kilde: norskdesign.no)

 

Bildetekst:

PROFIL I VERDENSKLASSE: Rottefella og Creuna Norge fikk Merket for god design for førstnevntes nye firmaprofil. Foto: Rottefella

 

Kontaktpersoner:

* Rottefella, produktutviklingssjef Even Wøllo, mobil 928 17 301

* Norsk Designråd, prosjektleder for Merket for god design og Unge talenter, Eline Strøm-Gundersen, tlf. 23 29 25 70, mobil 971 05 580

* Norsk Designråd, prosjektleder Marte Grevsgard, tlf. 23 29 25 62, mobil 917 74 683

* Norsk Designråd, informasjonsdirektør Grete Kobro, mobil 907 65 971

 

* Følg direktesending fra Designdagen 2011 her: http://www.norskdesign.no

 


Denne saken er skrevet av Pressenytt for Design og arkitektur Norge (DOGA), og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 16.03.2011 12:53
Teknisk løsning ZEVS AS